آفتابنیوز : آفتاب: اكثر واحدهاي توليدي با 20 درصد ظرفيت فعاليت مي كنند.
يك كارشناس اقتصادي از كاهش نرخ بهرهوري در بخشهاي كشاورزي و صنعت به دليل عدم پرداخت يارانههاي توليد خبر داد.
حسين قاسمي از كاهش ظرفيت توليد واحدهاي توليدي خبر داد و گفت: هم اكنون برخي از كارخانجات با 20 درصد از ظرفيت كار ميكنند و كارگران فعال در اين واحدهاي توليدي در تامين نيازهاي اساسي خود با مشكلات فراواني مواجه شدهاند.
اين كارشناس اقتصادي با اشاره به ابهام در سياستهاي اقتصادي دولت ياد آور شد: فعاليتهاي اقتصادي دولت حاكي از يك عدم برنامه ريزي و انفعال در تصميمگيري است.
او با بيان اين كه دولت از شرايط بازار تبعيت ميكند تصريح كرد: دولت در فرايند بازار به صورت مستقيم تعيين كننده نرخ است به اين معني كه در فرايند فروش ارز براي بهره مندي بيشتر خود خريدار ارز است و از اين طريق بخشي از تنگناهاي مالي بازار را تامين ميكند.
قاسمي با اشاره به عدم منطقي بودن فرايندهاي اقتصادي ياد آور شد: هم اكنون بسياري از كارخانجات نميتوانند خود را با تحولات قيمتي بازار تطبيق دهند و به دليل كاهش حجم توليدات، با تقاضاي بيش از حد كاذب نرخ تورم مواجه شدهايم.
او با اشاره به نرخ منفي بهرهوري در بخش كشاورزي ياد آور شد: به دليل افزايش حجم واردات در اين بخش و همچنين مهاجرت بيرويه روستاييان به داخل شهرهاي كشور نرخ بهرهوري در بخش كشاورزي منفي شده است.
به گزارش ایلنا،اين كارشناس اقتصادي سياستهاي غلط اقتصادي دولت را موجب افزايش بيرويه نرخ تورم عنوان كرد و افزود: بحرانهاي پولي و بانكي موجب شده است كه نرخ تورم به بيش از 50 درصد افزايش يابد و همين امر موجب شده است كه كارگران به دليل دريافت دستمزد اندك فشار اين سياستهاي غلط دولت را متحمل شوند.