آفتابنیوز : آفتاب: شمار حوادث گازگرفتگی در تهران بزرگ در ۳ ماه پاییز حدود 80 درصد نسبت به پاییز سال گذشته افزایش داشته است.
از یکم مهر تا 30 آذر امسال56 مورد حادثه ناشی ازگازگرفتگی با منواکسیدکربن و به سامانه 125 آتش نشانی اعلام و از آتش نشانان و نجاتگران درخواست کمک شد.
استفاده نکردن از دودکش مناسب و استاندارد با 44 درصد در صدر علل بروز حوادث ناشی از استنشاق گاز منواکسید کربن قرار دارد؛ بعد از آن هم استفاده از سیلندرهای گاز پیک نیکی و اجاق گاز در فضای کاملاً بسته و نیز نشت گاز از موتورخانه به سایر طبقات به ترتیب با 29 و 27 درصد موجب بروز حادثه و مسموم شدن افراد شده است.
بر اساس آمار موجود در سازمان آتش نشانی تهران، در جریان حوادث ناشی از گاز گرفتگی در ماههای مهر، آبان و آذر امسال متأسفانه 10 نفر از شهروندان جان خود را از دست دادند و 27 نفر هم به شدت مسموم شدند.
نجاتگران و آتشنشانان تهران در این مدت علاوه بر ایمن سازی اماکن آلوده به گاز منواکسید کربن و امدادرسانی به حادثه دیدگان، توانستند 35 نفر از پایتخت نشینان را که در معرض گاز گرفتگی قرار گرفته بودند، نجات دهند.
مرگ خاموش یا گازگرفتگی معمولاً بر اثر نداشتن دودکش مناسب برای وسایل گاز سوز از جمله بخاری و آبگرمکن و نبود تهویه کافی در داخل ساختمانها و اتاقها رخ میدهد.
سوختن ناقص گاز، تجمع گازهای مسموم کننده یا کمبود اکسیژن باعث میشود افرادی که در چنین فضاهایی تنفس میکنند مسموم یا دچار گاز گرفتگی شوند.
با توجه به اینکه اغلب وسایل گرمایش خانگی گاز سوز است بالا بردن آگاهی شهروندان در استفاده مناسب و ایمن از این وسایل باید به عنوان یکی از اولویت های مهم آموزشی برای افراد جامعه و خانوادهها قرار گیرد چون توجه نکردن به اصول ایمنی و استفاده نادرست از وسایل گاز سوز میتواند سایه مرگ را بر سر هر خانواده و شهروندی بیندازد و خسارت جبران ناپذیری به جا بگذارد.
به گزارش فارس،کارشناسان تأکید میکنند که از وسایل گاز سوز استاندارد استفاده شود.