کد خبر: ۱۴۶۰۸۱
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۷:۴۹

ابوطالب: در مجلس هفتم حداد عادل مانع طرح سوال از احمدی‌نژاد شد

دولت حق دخالت در انتخابات را ندارد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سعید ابوطالب نماینده تهران در مجلس هفتم با بیان اینکه مجلس هفتم ضعیف‌ترین مجلس بعد از انقلاب بود، خاطرنشان کرد: متاسفانه با گذشت زمان شاهد این هستیم که مجلس از جایگاه اصلی خود دور می‌شود و این ناشی از ضعف ساختار حزبی، نحوه نظارت و عدم تایید صلاحیت هاست.

ابوطالب که در همایش مجلس، مشارکت حداکثری، انتخاب بر‌تر سخن می‌گفت، ادامه داد: مجلس شورای اسلامی دارای سه رکن صحن مجلس، هیات رئیسه و کمیسیون‌هاست که همگی به نوعی بستگی به فهم مجلس دارد. بنابراین ضعف مجلس در درجه اول به صحن مجلس و بعد هیات رئیسه باز می‌گردد.

ایلنا نوشت: ابوطالب با بیان اینکه کمیسیون‌های مجلس را اقلیتی در داخل مجلس ایجاد می‌کنند، تصریح کرد: پیش از هر انتخابات عده‌ای با ایجاد لیست‌های مختلف در پی این هستند که پس از شکل گیری مجلس اقدام به قرار گرفتن در کمیسیونهای مختلف مجلس کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: صرف نظر از اینکه رئیس دولت چه کسی باشد نباید فراموش کرد که دولت حق دخالت در انتخابات را ندارد، در حالی که دولت‌های غرب این کار را می‌کردند و دولت احمدی‌نژاد نیز به بد‌ترین شکل خود اقدام به دخالت در انتخابات می‌کند.

ابوطالب با انتقاد از اینکه برخی از نمایندگان مجلس به شکل کاملا اتفاقی و تصادفی وارد مجلس می‌شوند، تاکید کرد: آنچه به عنوان اصولگرایی و اصلاح طلبی مطرح می‌شود در مجلس جایگاهی ندارد ولی متاسفانه برخی با تعریف اصلاح طلبی و اصولگرایی کاسبی می‌کنند، در حالی که حتی فرق فراکسیون و کمیسیون را هم نمی‌دانند.

وی با اشاره به مجلس در زمان بنی صدر تصریح کرد: در آن زمان شاهد بودیم که توانایی مجلس به حدی بود که توانست حتی رئیس جمهور را از سمت خود خلع کند، در حالی که در مجلس هفتم و هشتم به هر گونه انتقاد و سوال از رئیس جمهور واکنش‌های مختلفی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: در مجلس هفتم نیز با مقاومت حداد عادل اجازه طرح سوال از رئیس جمهور داده نشد در حالی که من معتقدم این اقداماتشان مجلس را پایین می‌آورد.

ابوطالب افزود: اگر جمهوری اسلامی را پذیرفته‌ایم باید الزامات آن از جمله آزادی و دموکراسی را نیز بپذیریم و به آن احترام بگذاریم.

وی با بیان اینکه ساز و کار مجلس ایران بسیار قدرتمند است، خاطرنشان کرد: اگر چه هیچ قدرتی در ایران نمی‌تواند مجلس را منحل کند ولی ضعف مجلس به افراد آن باز می‌گردد.

ابوطالب در پایان اذعان داشت: من معتقدم مجلس نهم نیز ادامه مجلس هشتم خواهد بود به گونه‌ای که شاهد اتفاق خاصی در آن نخواهیم بود. مگر اینکه افرادی همچون کاتوزیان و مطهری با ورود مجدد خود به مجلس جان تازه‌ای به مجلس بدهد. چرا که متاسفانه اغلب نمایندگان به دنبال منافع استانی و منطقه‌ای خود هستند.

سعید ابوطالب گفت: مجالس در جمهوری اسلامی از بدو تاسیس تاکنون به دلیل عدم وجود حزبی واحد و وابستگی به دولت قدرت خود را از دست داده است و هر دوره نیازمند تغییرات اساسی در آیین نامه داخلی هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ابوطالب در پاسخ به سوال دانشجویان مبنی بر اینکه آیا نظر شما همانند نظر مطهری این است که نماینده مجلس نباید وکیل مردم باشد؟ گفت: نظر من خلاف نظر مطهری است زیرا من معتقدم نماینده وکیل مردم است و باید سخنان مردم را بیان نماید و از همه حقوق آنان در مجلس دفاع کند.

وی در ادامه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در استان کرمانشاه در رابطه با تعامل با دولت، بیان کرد: دولت وظیفه دارد برابر قوانین مصوبه مجلس که این قوانین ریلی است برای رسیدن به اهداف نظام اطاعت کند. چرا که مجلس تجلی مردم سالاری است و نمایندگان قوانینی را مصوب می‌کنند که همه نظرات ملت بر آن سنجیده شده است.

ابوطالب در ادامه با اشاره به سخنان امام خمینی که بیان فرمودند که یک نفر نباید کشور را اداره کند، گفت: یک رهبر یا رئیس یک کشور باید همواره به پشتوانه آحاد ملت اهداف بزرگ نظام را براساس ریل گذاری قوانین مجلس اسلامی به سر منزل مقصود برساند.

وی در ادامه افزود: دولت با برخی از سخنان خود همچون اینکه مجلس باید همانند دولت شبانه روز فعالیت کند و قوانین را به تصویب برساند نماینده‌ها را تحقیر می‌کند، چرا که مجلس اداره نیست که بخواهد هر روز طبق یک ساعت و زمانی ورود و خروج کند.

وی در ادامه با اشاره به مجلس ششم بیان کرد: مجلس ششم که اصلاح طلبان آن را اداره می‌کردند برخی افرادی داشت که خوب حرف می‌زدند و برخی دیگر صحبت‌های بی‌ربطی را انجام می‌دادند. در روزهای آخر مجلس ششم نمایندگان با اعتصاب خود جزیی از اپوزوسیون در کشور شدند.

ابوطالب در ادامه تصریح کرد: مجلس ششم و هفتم به دلیل اینکه با دولت همسو شده بودند اصل کار خود را فراموش کردند و به انجام برنامه‌های حاشیه‌ای پرداختند. در حالی که مجلس محل انجام برنامه حاشیه‌ای نیست و باید در کار دیگر قوا نظارت و قوانین را برای صلاح مردم و کشور تصویب کند.

ابوطالب گفت: در مجلس هفتم قرار شده بود تا مسایل فرهنگی به نوبه‌ای تغییر کند و بر طبق نظر نمایندگان بررسی شود که مقام معظم رهبری با این نظر مخالفت کردند. چرا که رهبر نظام اسلامی معتقد بود باید مسایل فرهنگی در اختیار خود مردم قرار گیرد.

وی در رابطه با تعدد لیست‌های اصولگرایی در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی و اینکه آیا می‌توان گفت که این مجلس با دولت همسو است یا خیر؟ خاطرنشان کرد: هیچ مجلسی را نمی‌توان تا یک سال اول تخمین زد که نمایندگان آن به دنبال منافع دولت هستند یا منافع و مصلحت مردم، بلکه باید پس از گذشت یک سال و کارآیی آن نمایندگان مجلس را تخمین زد.

وی روند رو به کند سوال از رئیس جمهور را یکی از معایب مجلس هفتم دانست و تصریح کرد: به دلیل اینکه رئیس مجلس هفتم حداد عادل بود و وی با رئیس جمهور مسامحه داشت این طرح در مجلس هفتم پیگیری نشد. اما با ورود لاریجانی در مجلس هشتم و تغییر آیین نامه داخلی این طرح تصویب شد، ولی به دلیل برخوردهای نامناسب و بازیچه گرفتن صحن مجلس علیه هیات رئیسه تصویب این طرح با کندی پیش رفت.

ابوطالب دولتی بودن یک سوم نمایندگان مجلس را دلیل دیگر کند پیش رفتن طرح سوال از رئیس جمهور برشمرد.

وی در پایان بیان کرد: مجالس تا این دوره به دلیل عدم وجود حزبی واحد و وابستگی به دولت قدرت خود را از دست داده‌اند و هر دوره باید تغییری در آن ایجاد شود.

ابوطالب با بیان اینکه دولت در مجلس هشتم به دنبال سهم خواهی برای خود بود، گفت: در حالی که سهم خواهی از سوی دولت برای دستیابی به توصیه‌هایی به مجلس خیانت است، اما دولت در مجلس هشتم در صدد بود تا افراد خود را با استفاده از تمامی امکانات دولتی وارد مجلس کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین