آفتابنیوز : آفتاب: «رابرت پری» روزنامه نگار آمریکایی در آخرین مطلب خود در سایت گلوبال ریسرچ به مواضع و تلاشهای پنهان نئوکانها برای راه انداختن جنگ علیه ایران اشاره دارد. نئوکانها به سرکردگی چهره شاخصشان «جو لیبرمن» در هفتهای اخیر بعد از به بن بست رسیدن اتهامهای وارده به ایران اینک سعی در پیش بردن بازی جدیدی دارند و آن چیزی نیست جز بازی با واژهها که به منظور تحریک افکار عمومی آمریکا و با همکاری رسانهها ی اصلی غرب صورت میگیرد. لیبرمن از آنجا که نتوانسته گزینه «ایران در حال ساخت بمب اتمی» است را پیش ببرد به طور ظریفی عبارت «توانایی ساختن بمب اتم» را وارد دامنه جنگهای پیشگیرانه کرده است تا از این پس بتوان صرف دانش تئوریک تولید بمب نیز بتوان به کشوری حمله کرد.
*****************
سناتور جو لیبرمن نزدیک به یک سوم از مجلس سنای ایالات متحده را رهبری میکند. وی اصرار دارد که خط قرمز جنگ با ایران از جمله کلیشهای «در حال ساختن سلاح هستهای» به مفهوم مبهم «توانایی ساخت سلاح هستهای» تغییر پیدا کند. این سناتور محافظه کار در واقع با تغییر اتهام علیه ایران این هوشمندی را به کار بسته است.
اینکه ایران در حال ساخت سلاح هستهای باشد تبدیل به مسالهای غیر قابل اثبات شده است ولی اعلام اینکه ایران توانایی ساخت سلاح هستهای را دارد مسلما قابل رد نیست و نیاز به اثبات چندانی ندارد. در واقع وی اصرار دارد که اثبات کند که حتی اگر ایران قصد تولید سلاح هستهای را نداشته باشد ولی توانایی ساخت آن را دارد.
وی از این طریق درصدد است تا حساسیت نسبت به ایران را افزایش دهد. به همین دلیل در آخرین قطعنامه سنا علیه ایران ردپای این توطئه را میتوان دید. این قطعنامه با مواضع رهبران تندرو اسرائیل از جمله بنیامین نتانیاهو هماهنگ است. به علاوه لایههای زیرین دولت اوباما نیز از این مساله خرسند هستند چرا که به شدت با مواضع اوباما در قبال ایران یعنی پیگیری مذاکرات به نحوی که به یک توافق کلی با ایران منجر شود مخالف هستند.
سازمانهای اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا و اسرائیل معتقد هستند که ایران تصمیمی برای ساخت سلاح هستهای نگرفته است. علی رغم اعلام نظر سرویسهای جاسوسی هر دو کشور، در هفته اخیر علاوه بر سیاستمداران جنگ طلب، رسانهها نیز همزمان با گفتههای آنان خط جدیدی را در برابر ایران در پیش گرفتهاند و مانند سناتور جو لیبرمن عبارت «توانایی ساخت سلاح هستهای» را جایگزین عبارت «در حال ساخت سلاح هستهای» کردهاند.
البته بسیاری از مخاطبان رسانهها در ایالات متحده آمریکا به این تغییر آرام واژهها از «تولید سلاح هستهای توسط ایران» به «توانایی تولید سلاح هستهای» توجه چندانی نداشتهاند. اما این تمایز بسیار مهم است زیرا کلمه «توانایی» به معنای همه چیز است از این واژه کلی و مبهم میتوان هم توانایی تحقیقات هستهای صلح آمیز و هم توانایی تولید بمب اتمی هستهای را برداشت کرد.
این بازی رسانه ای با عبارت مبهم "توانایی تولید سلاح هستهای" میتواند منجر به جنگی مابین ایران و ایالات متحده شود. جنگی که نئوکانها سالهاست که انتظار آن را میکشند. انتظاری که به خصوص در طی این یک دهه بعد از حمله به خاک عراق به عنوان گام اول برای حمله آتی به ایران شدت آن بیشتر شده است.
در واقع سفارت ایالات متحده آمریکا در خاک عراق که اکنون به نظر میرسد که فعالیت چشمگیری ندارد به عنوان مرکز فرماندهی ایالات متحده بر منطقه در نظر گرفته شده بود. اما برنامههای نئوکانها برای تسلط بر خاورمیانه با خروج نیروهای نظامی آمریکا در پایان سال ۲۰۱۱ از بین رفت.
بازگشت نئو محافظه کاران
از آنجایی که مطالب بسیاری در مورد نتایج شوم جنگ با عراق نوشته شده است، نئوکانهای آمریکایی در حال جستجوی دستور کار جدیدی برای رسیدن به اهداف امپریالیستی خود از جمله کنترل منطقه خاورمیانه هستند. مقاومت ایران در برابر اهداف شوم آمریکا در منطقه خاورمیانه، آمریکایی ها را به این گمان رسانده است که با تهمت زنی به ایران، بار دیگر جای پای خود را در خاورمیانه محکم کنند.
از این روست که تلاشهای ایران برای مذاکره به منظور اعتمادسازی در مورد برنامههای هستهای ایران که از جمله آنها موافقت ایران در سال ۲۰۱۰ با طرح ترکیه- برزیل برای به امانت گذاشتن نیمی از اورانیوم کمترغنی شده برای ایزوتوپهای رادیو اکتیو به منظور استفاده در تحقیقات پزشکی بود، توسط نئوکانهای کنگره و متحدان آمریکا متوقف شده است. این بلوکه کردن با حمایت گسترده رسانههای کلیدی از جمله واشنگتن پست و نیویورک تایمز صورت گرفته است.
آخرین لفاظی آمریکایی ها برای راه انداختن یک جنگ جدید، بر الحاق واژه «توانایی» بعد از واژه «سلاح هستهای» متمرکز است. دولت اوباما نشان داده است که تصمیم ایران برای ساخت سلاح هستهای را میتواند به عنوان خط قرمز تلقی کند. به طوریکه اوباما بارها ایران را تهدید کرده است.
با این حال این تهدید نئوکانها را راضی نمیکند چرا که جامعه اطلاعاتی ایالات متحده هنوز بر سر نظر خود که در سال ۲۰۰۷ اعلام کردهاند ایستادگی میکنند. سرویسهای جاسوسی آمریکا در سال ۲۰۰۷ اعلام کردند که ایران تلاشی برای ساخت بمب هستهای ندارد و تاکنون هیچ تلاشی برای ساخت سلاح هستهای انجام نداده است.
سرویسهای جاسوسی اسرائیل نیز ظاهرا به همین نتیجه رسیدهاند. «ایهود باراک» و «لئون پانتا» نیز به همین نتیجه رسیدهاند و به منظور روشن شدن قضیه به ارزیابیهای اطلاعاتی جدیدی متوسل شده اند تا شاید نتیجه دلخواهشان را به دست بیاورند. ارزیابیهای که «ری مک گاورن» تحلیلگر سابق سازمان سیا در این رابطه انجام داده است از این نمونه تلاش ها است.
به همین دلیل است که طرفداران جنگ دست به تغییر بیسر و صدای واژهها با این استدلال دادهاند: که مهم نیست ایران در حال ساخت بمب اتم است یا خیر مساله این است که ایران توانایی ساخت بمب هستهای را دارد.
به گزارش فردا،بنابراین از این پس جنگ پیشگیرانه فقط به تلاش برای ساخت سلاح هستهای منتهی نمیشود بلکه به سادگی میتوان این جنگ را به داشتن مهارت تئوری هستهای در آیندهای نامعلوم نیز تسری داد. از این رو می بایست به ایران حق داد که همواره می گوید ادعای کذب آمریکا در مورد ساخت سلاح هسته ای در حقیقت به قصد محروم کردن ایرانی ها برای ورود به عرصه های علمی جدید صورت می گیرد.