آفتابنیوز : آفتاب: در حالي كه تنها حدود شش ماه از آغاز به كار وزارت ورزش و جوانان ميگذرد با نگاهي به اقدامات اين وزارتخانه نوظهور ميتوان دريافت عمده تمركز محمد عباسي و همكارانش روي عزل و نصبها در فدراسيونهاي ورزشي و انتخاب افرادي كه با سياستهاي وزارت ورزش همسو باشند گذاشته شده است.
افرادي مثل مصطفي هاشميطبا و سعيد فائقي كه سابقه مديريت در سازمان تربيت بدني را دارند از مدتها قبل هشدار داده بودند كه اعطاي اختيارات جديد به وزارت ورزش مبني بر اينكه مسئولان آن ميتوانند روساي فدراسيونها را برکنار کنند در آيندهاي نزديك جايگاه مديريت در ورزش ايران را بيثباتتر از قبل خواهد كرد. مصطفي هاشميطبا، رئيس اسبق سازمان تربيت بدني و سعيد فائقي معاون وقت او زماني كه سر كار بودند تلاش زيادي کردند تا دست دولت را از اعمال تغييرات در فدراسيونها کوتاه کنند. آنها در زمان حضورشان در ورزش، اين اختيار برکناري روساي فدراسيونها را از رئيس سازمان تربيت بدني سلب کردند اما محسن مهرعليزاده رئيس بعدي سازمان تربيت بدني کاري کرد که دوباره اين اختيار به رئيس سازمان تربيت بدني بازگردانده شود. به همين دليل است که سعيد فائقي ميگويد از بين مهرعليزاده، عليآبادي و سعيدلو، بزرگترين ظلم را مهرعليزاده در حق ورزش ايران کرد.
بركناري دستوري روساي فدراسيونها از دوران مهرعليزاده مجددا آغاز و دوره به دوره منتقل شد تا اينكه در نهايت به وزارت ورزش رسيد. اكنون وزير ورزش اين حق را دارد که رئيس يک فدراسيون را برکنار کند و براي آن فدراسيون، سرپرست تعيين كند؛ سرپرستي که البته همسو با سياستهاي وزير پيش برود.
از زماني که وزارت ورزش تشکيل شده، فدراسيونهاي زيادي دچار تغيير و تحولات شدهاند و سران وزارت ورزش، افراد مورد نظرشان را در راس فدراسيونها گذاشتهاند. البته خود محمد عباسي به عنوان وزير ورزش از آنجا که سابقه ورزشي چنداني ندارد و فعاليت خاصي در ورزش ايران نداشته، طبيعتا نظر خاصي هم در مورد روساي فدراسيونها ندارد. با اين حساب شايد بايد اين شايعه که تغييرات فدراسيونها را اطرافيان عباسي رقم ميزنند جديتر گرفت و به چشم يك اتفاق بسيار جدي به آن نگاه كرد.
از 12 مرداد 1390 که وزارت ورزش با انتخاب محمد عباسي به عنوان وزير اين وزارتخانه تشکيل شد، تا به حال که کمتر از 7 ماه از تاسيس آن ميگذرد اما در همين زمان اندك تغييرات زيادي در فدراسيونهاي ورزشي ايجاد شده و به طور تقريبي ميتوان گفت هر 27 روز رئيس يا سرپرست يكي از فدراسيونها تغيير كرده است.
يکي از عجيبترين تغييرات در فدراسيونها، برکناري محمدرضا يزدانيخرم از رياست فدراسيون کشتي بود. يزدانيخرم که عملکرد خوبي در کشتي داشت، از نظر فکري با وزير ورزش همسو نبود و همين باعث شد پس از نمايش اميدواركننده تيمهاي ملي كشتي آزاد و فرنگي ايران در رقابتهاي جهاني و در آستانه المپيك لندن از كار بركنار شود. برکناري کريم صفايي از رياست فدراسيون تير و کمان هم از آن تغييرات عجيب بود که باور آن سخت به نظر ميرسيد.
صفايي که به قول خودش فدراسيون را با يک صندلي شکسته تحويل گرفته بود و امروز با يک طبقه در ورزشگاه شيرودي و نزديک به 5 هکتار زمين در آزادي و 2 زمين ورزش و يک سالن بادي ورزشي تحويل ميداد، طي 8 سال گذشته فعاليتهاي قابل دفاع زيادي در تير و کمان انجام داده بود اما به يکباره برکنار شد و جايش را به سرپرست مورد نظر وزارت ورزش داد. البته حميد سجادي معاون ورزشي وزارت ورزش و جوانان گفته بود که صفايي به خاطر تمام شدن دوره 4 ساله رياستش از فدراسيون جدا شد اما او به اين سوال پاسخ نداد که اگر قرار بود تا زمان برگزاري انتخابات رياست فدراسيون يک سرپرست براي آن تعيين شود، چرا حکم سرپرستي را براي خود صفايي نزدند؟
از ديگر تغييرات عجيب فدراسيونها، برکناري آيتاللهي از رياست فدراسيون شنا بود. آيتاللهي تا قبل از آنکه رئيس فدراسيون شود با انتقادات شديدي از سوي رسانهها و اهالي شنا مواجه بود، اما در روز انتخابات رياست اين فدراسيون، با تمام آراي مجمع، به عنوان رئيس انتخاب شد و همان جا بود که جامعه ورزش دوباره مطمئن شد روساي فدراسيونها با نظر مستقيم رئيس سازمان تربيت بدني انتخاب ميشوند. آيتاللهي با حميد سجادي معاون علي سعيدلو رئيس وقت سازمان تربيت بدني و معاون فعلي وزير ورزش مشکل داشت و بلافاصله پس از رفتن سعيدلو، اولين رئيس فدراسيوني بود که از كار برکنار شد.
البته برکناري او از نظر اهالي ورزش اتفاق بدي نبود و خيليها آن را به فال نيک گرفتند، اما نفس اين عمل که رئيس يک فدراسيون فقط به خاطر اختلاف با معاون وزير برکنار ميشد، اتفاق خوبي براي ورزش کشور محسوب نميشد.
بركناري آيتاللهي به شكل بسيار عجيبي انجام شد و مسئولان حراست ورزشگاه شيرودي او را با حالتي زننده و در حالي كه پيراهنش را پاره كرده بودند از فدراسيون بيرون انداختند. بركناري آيتاللهي تازه آغاز پروسه بركناريها بود و در ادامه افرادي نظير يزدانيخرم، کريم صفايي، احمدپناهي و عليرضا اميني هم كليد فدراسيونهاي تحت رياست خود را تحويل دادند. گرچه آيتاللهي اولين رئيس فدراسيوني بود که توسط وزارت ورزش برکنار شد، اما بدون ترديد کريم صفايي آخرين رئيسي نيست که برکنار شده و موج برکناريها همچنان ادامه خواهد داشت. در ميان روساي بركنار شده محمدرضا كاظمي آشتياني تنها كسي است كه پس از بركناري از يك فدراسيون، سرپرستي فدراسيون ديگري را برعهده گرفت.
به گزارش تهران امروز،در اين مورد خاص به نظر ميرسد وزارت ورزش مشكلي با آشتياني نداشته اما شخص ديگري را براي رياست فدراسيون دووميداني در نظر گرفته بوده و به همين دليل آشتياني به فدراسيون بدنسازي و پرورش اندام منتقل شد. موج بركناريها در آستانه المپيك لندن صداي اعتراض بسياري از كارشناسان ورزش را بلند كرده اما مسئولان مربوطه معتقدند اين تغييرات كوچكترين تاثيري در كارنامه كاروان ورزشي ايران در المپيك لندن نخواهد گذاشت و حتي ميتواند باعث بالا رفتن كيفيت و كميت مدالها شود. براي قضاوت در اين مورد بايد تا اواسط سال آينده و برگزاري المپيك لندن به انتظار نشست.