آفتابنیوز : آفتاب: کارشناس قوانین فوتبال تاکید کرد که فشارهای بیرونی برای استعفای رئیس این فدراسیون واکنش احتمالی فیفا را در پی خواهد داشت.
هوشنگ نصیرزاده، درباره اتفاقات رخ داده پس از انتخابات فدراسیون فوتبال گفت: بدون توجه به اینکه آیا سازمان بازرسی کل کشور در قضیه انتخاب کفاشیان دارای حق است یا اینکه بدون توجه به مواردی که فدراسیون به عنوان مستثنی بودن کفاشیان از قانون منع به کارگیری بازنشستهها مورد استناد قرار میدهد، به عنوان یک کارشناس مطلع نسبت به قوانین فوتبال باید بگویم این موضوع باید پشت درهای بسته حل شود.
نصیرزاده تصریح کرد: رسانهای کردن فشار بر رئیس انتخابی فدراسیون فوتبال برای استعفا و کنار کشیدن با هر استدلالی مغایر بند یک ماده ۱۷ اساسنامه فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) است که کشور ایران نیز از سال ۱۹۴۸ عضویت آن را پذیرفته و به همین دلیل فشار به رئیس منتخب مجمع فدراسیون منطقی نیست.
این کارشناس اظهار داشت: فیفا معتقد است که فدراسیونهای عضو باید مستقل بوده و به جز فدراسیون و خودش هیچ شخص ثالثی نباید در امور آنها و یا در انتخابات دخالت داشته باشد.
نصیرزاده یادآور شد: از یک طرف سازمان بازرسی به استناد قانون تشکیل نهادهای عمومی غیردولتی مصوب ۱۱/۳/۸۳ و همچنین الحاق فدراسیونها به این نهادها در سال ۱۳۷۶ قائل به نیمه دولتی بودن فدراسیون فوتبال بوده و به همین دلیل برای به کارگیری بازنشستگان در آن منع قانونی قائل است و از طرف دیگر مقامات فدراسیون معتقدند به استناد مواد ۳، ۴، ۵ و ۹۵ لایحه مدیریت خدمات کشوری و ماده ۶۵ برنامه عمرانی پنجم توسعه از شمول این ممنوعیت مستثنی میشوند، بنابراین باید تمام این موارد در تشکیلات حقوقی وزارت ورزش و سازمان بازرسی حل و فصل شود.
وی تاکید کرد: توصیه مهم این است که از رسانهای کردن این مسائل بر اساس تجاربی که از عکسالعملهای فیفا وجود دارد، جداً خودداری کرده و به لحاظ مصالح ملی و عدم بازتابهای منفی احتمالی به دور از احساسات این موضوع مورد تفسیر و بررسی نهایی قرار گیرد.
کارشناس قوانین فوتبال افزود: ادامه فشارهای رسانهای و دعواهایی که تاکنون کمتر وجود داشته، ممکن است به نفع فوتبال نباشد و باید این اختلاف سلیقه قانونی پدرانه حل و فصل شود.
به گزارش فارس،نصیرزاده خاطرنشان کرد: برخی معتقدند از نظر فیفا، قوه قضائیه از دولت و قوه مقننه جداست درحالی که ماده ۱۷ اساسنامه فیفا هر تشکیلاتی غیر از فدراسیون جهانی یا فدراسیون ملی کشورها Thir Parties و شخص ثالث تلقی میشود و عکس العمل فیفا را در پی دارد. مقطع حساس کنونی در فوتبال ایران اجازه چنین بحثهایی را نمیدهد زیرا انتخابات در حضور خبرگان ملی فوتبال ایران و در حضور کلیه رسانهها صورت گرفته و رسانهای کردن مسائلی در خصوص نفی این جلسات به سود فوتبال تمام نخواهد شد.