آفتابنیوز : آفتاب: در برنامه تلویزیونی این هفته ثریا مطرح شد که سالانه، هزینه خرابیهای آسفالت کشور در حدود ۲ تا ۳ اختلاس ۳ هزار میلیاردی میشود.
سومین قسمت از برنامه تلویزیونی ثریا به موضوع راه و مشکلات خرابیهای آسفالت اختصاص داشت. در این برنامه محمدرضا معماریان مشاور شهرداری تهران با اشاره به اینکه گامهای خوبی در بهینهسازی تولید و استفاده از آسفالت در کشور صورت پذیرفته، گفت: اکنون 90 درصد آسفالت مورد نیاز در داخل تولید میشود در صورتیکه تا سالها ما نیاز به واردات آسفالت داشتیم.
وی با اشاره به اینکه شاید کیفیت آسفالت در حد مطلوبی نباشد اما عملکردها قابل دفاع است درخصوص مشکلات پیش آمده در ایستگاههای اتوبوس تندرو تهران و خرابیها و تعویضهای مکرر آسفالت آنها گفت: این سامانه تجربه جدیدی بوده است و حجم نیروی وارده بر آسفالت بیشتر از تمام آییننامهها میباشد که سعی میشود این مشکلات کاهش پیدا کند.
معماریان همچنین در پاسخ به سوالات مجری برنامه درباره مشخص نبودن پاسخگو در زمینه مشکلات آسفالت پیمانکار یا نهاد مسئول و ناظر، گفت: شهرداری از سال آینده یک سازمان مستقل به عنوان سازمان نگهداری راه و ابنیه را ایجاد میکند که این سازمان باید وجود داشته باشد با متولی مستقیم تا یک پروژه راه سازی را که از پیمانکار تحویل میگیرد دارای تضمینها و حسن انجام کار خاص باشد.
فیلی، مدیرکل نگهداری راه و ابنیه سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای کشور میهمان دیگر این برنامه بود که با اشاره به اینکه ما در تلاشیم تا عمر آسفالت در کشور به 10 تا 15 سال برسد، گفت: بعد از سال 88 تضمینهای تعمیر و نگه داری را برای راهها و آسفالت و هرگونه خرابی از 2 سال به 5 سال رساندیم. همچنین کل عملیات نگهداری تا بازگشت سرمایه تا 20 سال به عهده بخش مشارکت کننده است.
وی با اشاره به اینکه ما بیش از 200 هزار کیلومتر راه داریم که دارای ارزشی بالغ بر 100 هزار میلیارد تومان است، گفت: طبق میانگینهای جهانی سالانه 4 تا 6 درصد ارزش برای نگهداری راه لازم است یعنی سالانه 4 هزار میلیارد تومان در ایران نیاز داریم و این در حالیست که هماکنون از حدود 900 میلیارد تومان بیشتر منابع در اختیار نداریم.
در بخش دیگری از این برنامه مطرح شد که عمر آسفالت در کشور بین 3 تا 5 سال یعنی تقریبا یک پنجم عمر جهانی آسفالت است که طبق مستندات اعلام شده، اسرافی که در زمینه خرابیهای آسفالت در کشور صورت میپذیرد بالغ بر سالی یک تا 2 اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی است.
انیمیشنی با موضوع آسیبشناسی مشکلات راه و آسفالت در کشور در سه حوزه عمومی، فنی و مدیریتی از بخش های جذاب این قسمت از برنامه ثریا بود.
همچنین گزارشی از دلایل مشکلات آسفالت در کشور از زبان دانشجویان و اساتید رشتههای مرتبط با این حوزه و به کار گرفته نشدن دانش و علم موجود در کشور در حوزه آسفالت، گزارشهای مردمی از انتقاد و مشکلات پیش آمده ناشی از خرابیهای آسفالت نیز پخش شد.
مصاحبه با یکی از تولید کنندگان آسفالت با استفاده از فناوریهای نوین تولید آسفالت، گزارشی از آزادراه خرم آباد– زال به عنوان یکی از بهترین راههای ایجاد شده در کشور با 26 کیلومتر تونل در عرض 4 سال و نیز مستندی از استاد شمس الکتابی به عنوان یکی از پیشکسوتان عرصه راهسازی کشور از دیگر قسمتهای برنامه بود.
به گزارش فارس،لازم به ذکر است برنامه تلویزیونی ثریا با موضوعات مرتبط با علم و فناوری هر پنجشنبه به صورت زنده از شبکه اول سیما پخش میشود.
sorayatv.ir نشانی سایت اینترنتی برنامه است که آخرین اخبار برنامه و نیز گزارشها و مستندات پخش شده را میتوانید در این سایت ببینید.