کد خبر: ۱۴۹۶۵۶
تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۱

قيمت‌هاي جديد خودروهاي خارجي

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: پس از آنکه خودروسازان داخلی مجوز افزایش قیمت محصولات خود را از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گرفتند، واردکننده‌ها نیز قیمت‌های جدید رو کردند، تا مشتریان در روزهای پایانی سال 90 طعم «گرانی» را بیش از پیش بچشند.

آن طور که در سایت رسمی واردکنندگان بزرگ خودرو به کشور مانند آسان موتور و ایرتویا آمده، آنها نیز پس از چراغ سبز سازمان حمایت به افزایش قیمت خودرو، نرخ محصولات خود را بالا برده اند.

این در شرایطی است که هم اکنون بازار خودروهای وارداتی اوضاعی آشفته و روزهایی گران را پشت سر می‌گذارد و برخی خودروها در دو سه ماه گذشته بیش از 30 میلیون تومان افزایش قیمت داشته اند.

آشفتگی در این بازار پس از آن رخ داد که بازار ارز به هم ریخت و نرخ دلار شدیدا رشد کرد و این اتفاق کم‌سابقه بهانه‌ای شد تا منحنی قیمت وارداتی‌ها به شکلی غیرمنتظره و عجیب صعود کند.

افزایش قیمت‌ها آنقدر زیاد شد که شکافی بسیار عمیق میان نرخ بازار و نمایندگی خودروهای وارداتی به وجود آمد و این وسط دلال‌ها و واسطه‌گرها حسابی از خجالت بازار درآمدند و تا توانستند از آب گل آلود افزایش نرخ ارز، ماهی گرفتند و قیمت‌ها را بالا و بالاتر بردند.

به هر حال پای «دلار» در میان بود و قيمت خودروهای خارجی نیز افزایش شدید را تجربه کرد. هرچند گفته می‌شد خود واردکنندگان نیز در به هم ریختگی بازار نقش دارند و با کاهش عمدی عرضه، مقدمات افزایش قیمت خودروها را فراهم آورده‌اند، اما شرکت‌های واردکننده هیچگاه واکنشی به این اتهام نشان ندادند و معلوم نیست این «خونسردی» از سر به اصطلاح «بی‌خیالی» بوده یا اینکه واقعا اتهام وارده را پذیرفته‌اند.

هرچه هست، هم اکنون سایت فروش واردکنندگان باز است و مشتریان باید با قیمت‌های جدید اقدام به خرید خودروهای خارجی کنند.

ظاهرا مدت زمان تحویل خودروها نیز کاهش یافته و به 30 روز رسیده است.

با توجه به آنکه گفته شده کمیته تنظیم بازار با مصوبه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مبنی بر افزایش قیمت خودروهای داخلی مخالفت کرده است، باید منتظر ماند و دید آیا این کمیته به افزایش قیمت وارداتی‌ها نیز واکنش نشان می‌دهد یا به به اصطلاح، کاری به کار آنها نخواهد داشت.

البته آن طور که از زوایای امر پیداست، هنوز ابلاغیه ای مبنی بر لغو مصوبه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و بازگشت قیمت خودروهای داخلی به حالت قبل، به دست خودروسازان نرسیده و مشخص نیست آیا قیمت خودروهای داخلی باز هم تغییر خواهد کرد یا نه!

با این حساب، کمی دور از ذهن است که واردکنندگان نیز قیمت محصولات خود را به حالت قبل بازگردانند. این در شرایطی است که به نظر می‌رسد اگر قرار به افزایش قیمت‌ها باشد، طبعا خودروسازان به عنوان تولیدکننده، مستحق تر هستند تا واردکنندگانی که در هر صورت با واردات خودرو ضرر نمی‌کنند.

حتی اگر فرض کنیم واردکنندگان با استفاده از ارز غیردولتی خودرو وارد می‌کنند، باز هم نمی‌توان ادعا کرد از ناحیه واردات خودرو ضرر می‌دهند، زیرا همواره سود زیادی را بابت فروش محصولات خود در نظر می‌گیرند. برخی کارشناسان عنوان می‌کنند که شرکت‌های واردکننده بین هفت تا 10 درصد سود می‌برند. این در حالی است که خودروسازان به عنوان بخشی از تولیدکنندگان صنعت کشور، در وضعیت مالی مناسبی قرار ندارند و حتی در برخی محصولات خود ضرر نیز می‌دهند.

با این حساب اگر قرار به بازگشت قیمت‌ها باشد، طبعا باید واردکنندگان نیز قیمت‌های خود را به حالت قبل بازگردانند، نه اینکه فقط خودروسازان داخلی مجبور به این کار شوند.

افزایش قیمت کره‌ای‌ها

اما به سراغ واردکنندگان برویم و ببینیم افزایش قیمت‌ها به چه شکل بوده است.

ابتدا از آسان موتور شروع کنیم، شرکتی که محصولات هیوندایی را وارد می‌کند و در جریان رشد نرخ ارز، محصولات این شرکت افزایش قیمت شدیدی را تجربه کردند.

طبق آنچه که در سایت آسان موتور آمده، تمام محصولات این شرکت با رشد قیمت مواجه شده‌اند و در این بین، مدل سنتینال با 163 میلیون و 800 هزار تومان قیمت، گران‌ترین به حساب می‌آید. هیوندایی i20 نیز با قیمتی 40 میلیون و 400 هزار تومانی، لقب ارزان‌ترین محصول وارداتی آسان موتور را به خود اختصاص داده است.

خودروهای هیوندایی در ایران افزایش قیمتی شدید را پس از رشد نرخ ارز تجربه کردند؛ به نحوی که قیمت مدل‌های آزرا و IX55 به بالای 100 میلیون تومان صعود کرد و ظاهرا هنوز هم پایین نیامده است.
اما هم‌خانواده آسان موتور، یعنی اطلس خودرو نیز که محصولات کیاموتورز کره را به ایران وارد می‌کند، قیمت‌های جدید را سایت خود قرار داده است. به عنوان مثال، مدل موهاوی حدود 98 میلیون و 300 هزار تومان قیمت دارد که از این حیث، گران‌قیمت‌ترین کیایی بازار خودرو ایران به شمار می‌رود.

ارزان‌ترین خودرو کیا در بازار خودرو کشور را نیز باید سراتو چهار در محسوب کرد، که قیمتی برابر با 46 میلیون و 250 هزار تومان دارد. محصولات کیا نیز در ماجرای گرانی ارز، افزایش قیمتی شدید را تجربه کردند که در این بین، سورنتو و موهاوی رکورددار به حساب می‌آیند.

از کیا و هیوندایی که بگذریم، محصولات دیگر خودروساز کره‌ای به نام «سانگ یانگ» نیز افزایش قیمت را به طور رسمی تجربه کرده‌اند.

این شرکت در حال حاضر تنها سه محصول به نام‌های کایرون، رکستون و اکتیون را به ایران وارد کرده و قیمت هر سه آنها را نیز افزایش داده است. در حال حاضر مدل رکستون، گران‌ترین محصول سانگ یانگ در ایران به حساب می‌آید. البته قرار است چیرمن جدید این شرکت نیز روانه بازار شود، که قیمتی بالای 100 میلیون تومان دارد.

ژاپنی‌ها هم گران شدند

سری هم به ایرتویا بزنیم، شرکتی که خودروهای ژاپنی را به ایران وارد می‌کند و طبق لیست ثبت شده در سامانه WWW.124.1R قیمت‌هایی جدید را برای محصولاتش تعیین کرده است.

طبق این لیست، گران‌ترین محصول حال حاضر تویوتا در بازار خودرو ایران، لندكروز است که حدود 155 میلیون تومان قیمت دارد. لقب ارزان‌ترین تویوتای بازار ایران را نیز یاریس صندوقدار با قیمتی معادل 42 میلیون و 900 هزار تومان به خود اختصاص داده است.

{$old_album_149656}
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین