آفتاب: یک هیأت مستقل تحقیق در مورد شورشهای تابستان سال گذشته در بریتانیا با انتشار گزارشی اعلام کرده است که نبود فرصت پیشرفت برای جوانان و عدم حمایت از آنان، در بروز این شورشها نقش داشته است.
هیأت "شورش ها، جوامع و قربانیان" که پس از بروز شورش در شهرهای لندن، منچستر، بیرمنگام، نیوکاسل و لوتون تشکیل شد در گزارش خود نوشته است که "۵۰۰ هزار خانواده فراموش شده" در بریتانیا زندگی میکنند.
تربیت بد در خانواده ها، ناتوانی از جلوگیری از تکرار جرایم و عدم اعتماد به نفس پلیس هم در این گزارش مورد اشاره قرار گرفته است.
این هیأت، پیشنهاد کرده است که مدارسی که در آموختن خواندن و نوشتن به دانش آموزان ناموفق بوده اند، جریمه شوند.
این گزارش نتیجه یکی از چند تحقیقی است که در مورد علل بروز شورشهای بریتانیا انجام شده یا در حال انجام است.
این شورش ها پس از کشته شدن شخصی به نام مارک داگن در محله تاتنهام لندن در روز ۴ اوت سال گذشته میلادی آغاز شد.
هیأت "شورش ها، جوامع و قربانیان" در گزارش مقدماتی خود که در ماه نوامبر منتشر شد، نحوه مواجهه پلیس با مرگ آقای داگن را باعث آغاز شورش اولیه معرفی کرده بود.
گزارش دوم قرار بود امروز چهارشنبه ۲۸ مارس (۹ فروردین) منتشر شود، اما دیروز به رسانه ها درز کرد.
در این گزارش آمده است: "خانواده ها از حمایتی که به آن نیاز دارند محرومند".
هیأت تحقیق، از برنامه های فعلی کمک به خانواده های مسئله دار حمایت کرده است، اما دریافته است که خانواده اکثر کسانی که در شورش ها حضور داشتهاند، تحت پوشش این برنامه نبودهاند.
"دولت و شخص نخست وزیر بریتانیا در زمان بروز شورش ها، آشوبگران را غارتگر و اوباش خوانده بودند، اما این گزارش بخش عمده تقصیر را متوجه دولت و مقامات مسئول دانسته است"
در گزارش هیأت آمده است: "دولت و سازمان های عمومی محلی باید استراتژی ای در پیش بگیرند که اصول برنامه کمک به خانواده های مسئله دار به ۵۰۰ هزار خانواده 'فراموش شده' گسترش یابد تا آنها بتوانند زندگی خود را تغییر دهند".
بر اساس این گزارش، ۱۵ هزار نفر در شورش های تابستان سال گذشته بریتانیا شرکت داشتند که اکثر آنها جوانان زیر ۲۴ سال با سطح تحصیلات پایین بودند.
گروه های اجتماعی که هیأت تحقیق با آنها گفت و گو کرده است، تربیت بد خانوادگی را از عوامل اصلی شورش ها می دانسته اند.
اما دارا سینگ، رئیس هیأت می گوید: "شورش ها عوامل متعدد و پیچیده داشته و تنها از طریق جلوگیری از یک عامل خاص، نمی توان جلوی تکرار این حوادث را گرفت".
شهریار رادپور، کارشناس مسائل بریتانیا به بی بی سی فارسی گفت که در این گزارش بخش عمده تقصیرها متوجه دولت و مقامات مسئول شده است.
به گفته او، دولت و شخص نخست وزیر بریتانیا در زمان بروز شورش ها، آشوبگران را غارتگر و اوباش خوانده بودند، اما این گزارش تصویر کاملا متفاوتی از ماجرا ارائه کرده است.
به گزارش بی بی سی، رادپور گفت که اگر دولت نتیجه این تحقیق را بپذیرد، گام اول را در پیمودن راهی دشوار و طولانی برداشته است.