آفتابنیوز : آفتاب: پیونگ یانگ تهدید کرده چنانچه ژاپن یا کره جنوبی در پی سرنگونی موشک دوربرد کره شمالی برآیند، آن را "اقدامی جنگی" دانسته و "بیرحمانه" وارد عمل خواهند شد. رئیسجمهور کره جنوبی خواستار واکنش جامعه جهانی شده است.
کره شمالی تهدیدها علیه ژاپن و کرهجنوبی را افزایش داده است. رهبری پیونگیانگ به دو کشور همسایه خود هشدار داده است، چنانچه موشک دورپرواز کره شمالی از سوی ژاپن و کره جنوبی مورد هدف قرار گیرد، این اقدام را به مثابه "حرکتی جنگی" قلمداد کرده و آن را بی پاسخ نخواهد گذاشت.
دولت کره شمالی در بیانیهای در همین رابطه افزوده است، اگر هر کدام از این کشورها در صدد شکار ماهوارهای که این موشک با خود حمل میکند یا جمعآوری باقیماندههای آن برآیند، "بهسرعت، بیرحمانه و بدون تردید" از سوی کره شمالی مجازات خواهد شد.
کره شمالی در نظر دارد به مناسبت صدمین سالروز تولد کیم ایل سونگ، اولین رهبر این کشور در روز یکشنبه ۱۵ آوریل ماهوارهای را به فضا پرتاب کند. آمریکا، ژاپن و کره جنوبی بر این باورند که این اقدام بخشی از آزمایش مخفیانه یک موشک نظامی است که احتمال میرود کلاهکی هستهای با خود حمل میکند.
کره شمالی در نظر دارد به مناسبت صدمین سالروز تولد کیم ایل سونگ، اولین رهبر این کشور در روز ۱۵ آوریل ماهوارهای را به فضا پرتاب کند
ژاپن و کره جنوبی از مدتی پیش خود را برای مقابله با شلیک این موشک آماده و اعلام کردهاند، چنانچه خطر سقوط آن در خاک آنها وجود داشته باشد، وارد عمل خواهند شد. وزیر دفاع ژاپن به تازگی اظهار داشت که دستور نابودی این موشک از سوی وی "صادر" شده است.
کره جنوبی نیز تهدید کرده است که اقدامات مشابهی را همانند ژاپن در پیش خواهد گرفت و در صورت لزوم این موشک را سرنگون خواهد کرد.
موشک ساخت کره شمالی میتواند مسافتی بیش از ۵۵۰۰ کلیومتر را بپیماید.
در همین حال لی میونگ باک، رئیسجمهور کره جنوبی به همراه پنج تن از نمایندگان کنگره آمریکا خواهان واکنش جامعه جهانی به برنامه پرتاب موشک کره شمالی شده است.
آنها هشدار دادهاند که این رفتار پیونگ یانگ زیر پا گذاشتن قطعنامه شورای امنیت به شمار میآید.
شورای امنیت سازمان ملل در این قطعنامه آزمایش موشکی را برای کره شمالی ممنوع کرده است. نمایندگان کنگره آمریکا برای دیداری سه روزه روز جمعه (۶ آوریل) وارد سئول شدهاند.
کره شمالی حدود دو ماه پیش با خواست ایالات متحده مبنی بر تعلیق موقت غنیسازی اورانیوم و همچنین آزمایشهای موشکی هستهای و موشکهای دوربرد موافقت کرده بود.
به گزارش دویچهوله، وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا در آن زمان با اعلام این خبر آمادگی خود را برای ارسال کمکهای غذایی به کره شمالی و همچنین برداشتن گامهایی برای بهبود روابط دو جانبه اعلام کرد.