کد خبر: ۱۵۱۲۷۴
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۱ - ۰۸:۳۶
زاهدی مطلق:

هیچ خبرنگاری نپرسید رئیس‌جمهور چرا به ما هدیه داد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ابراهیم زاهدی مطلق، نویسنده و روزنامه‌نگار درباره افزایش جشنواره‌های موضوعی مطبوعات که از سوی ارگان‌های مختلف برگزار می‌شود، گفت: برگزاری این جشنواره‌ها یک جور یارگیری مطبوعاتی از سوی سازمان‌هاست و تشکل‌ها به بهانه انتخاب بهترین خبرنگار، تلاش می‌کنند اخبارشان در برخی از رسانه‌ها بیشتر و بهتر کار شود.

وی ادامه داد: البته اشکال اصلی در مورد این نوع یارگیری در جشنواره‌های موضوعی به خود رسانه‌ها و باندبازی که در مطبوعات نفوذ پیدا کرده است، بازمی‌گردد.

به گفته این روزنامه‌نگار، در حال حاضر اگر در یک نشست خبری به خبرنگاری هدیه ندهند، خبر یا کار نمی‌شود و یا اینکه با تیتر منفی و کوتاه منتشر می‌شود. متأسفانه رسانه‌ها و خبرنگاران سطح کار خود را خیلی پایین آورده و به نسبت هدیه‌ای که دریافت می‌کنند، خبر کار می‌کنند.

وی ادامه داد: اگر خبرنگاری روند سایرین را در پیش نگیرد و نگاه انتقادی و حرفه‌ای خود را حفظ کند، در میان سایرین و حوزه‌های خبری مورد توجه نیست و اغلب طرد می‌شود.

زاهدی مطلق با اشاره به اینکه در داوری جشنواره‌ها نیز انتخاب بر اساس رفاقت بسیار رایج شده است، تصریح کرد: این در حالی است که رسانه باید چشم و گوش جامعه باشد و زمانی که چشم و گوش یک جامعه بسته است، دیگر نمی‌توان توقع پیشرفت و تعالی داشت.

وی به هدیه ریاست جمهوری که به خبرنگاران به مناسبت روزخبرنگار اهدا شد، اشاره کرد و اظهار داشت: در این چند سالی که هدیه رئیس جمهور به شکل‌های مختلف به خبرنگاران تعلق گرفته است، هیچ خبرنگاری حتی یک بار نپرسیده که این هدیه به چه مناسبتی به خبرنگاران تعلق می‌گیرد. آیا رئیس جمهور روز پرستار و پزشک و کارگر نیز چنین هدایایی را پرداخت می‌کند؟

این روزنامه‌نگار تصریح کرد: در طول چند سال گذشته تنها کسانی که هدیه رئیس جمهور به آنها تعلق نگرفت اعتراض کردند و یا امسال اعتراض این بود که چرا هدیه‌ها را تحقیرآمیز پرداخت کردند، ‌اما هیچ کس نپرسید که لزوم این هدیه چیست.

وی تأکید کرد: نه تنها در مورد هدیه رئیس جمهور بلکه در مورد سایر هدایا نیز چنین رویکردی وجود دارد. چرا شهردار تهران هر سال در یک روز خبرنگاران شهری را جمع می‌کند و مبلغ 300 هزار تومان به آنها می‌پردازد؟

زاهدی در پاسخ به این سئوال که چرا چنین رویکردی دررسانه‌ها و در میان خبرنگاران وجود دارد، گفت: اصولا میل به تخلف در ضمیر هر انسانی وجود دارد. خیلی اوقات حق را زیر پا می‌گذاریم.

این روزنامه‌نگار تأکید کرد: پشت هر انتقاد از هر دستگاهی در یک رسانه باید به دنبال دلخوری شخصی یک خبرنگار یا مسئول رسانه باشیم و به همین دلیل است که یارکشی‌های مطبوعاتی از سوی دستگاه‌ها وجهه قانونی پیدا می‌کند. دستگاه‌ها برای جذب رسانه به صورت قانونی جشنواره‌ای برگزار می‌کنند و به بهانه جایزه رسانه‌های مورد نظر خود را تطمیع می‌کنند.

به گزارش مهر،وی در پاسخ به این سئوال «که آیا مشکلات اقتصادی و معیشتی اهالی رسانه دلیل روند شکل گرفته نیست‌؟»‌ بیان کرد: این منطق برای رسانه‌ها خطرناک است. اگر این مجوز را بدهیم که هر کسی که درآمد پایینی دارد می‌تواند برای امرار معاش دست به هر اقدامی بزند، دیگر هیچ چیزی قبل کنترل نخواهد بود. خبرنگار می‌تواند برای مسائل حقوقی خود نیز تلاش کند، اما اینکه مشکلات را از طریق غیرعادلانه تأمین کند به هیچ وجه قابل قبول نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
0
0
نه اینکه خیلی کم دولت را تخریب کردد ....
ناشناس
|
Singapore
|
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
0
0
روزی نامه نویسهای عزیز یعنی شما نمیدونید این عیدی برای چیه؟ .....
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین