کد خبر: ۱۵۱۶۸۳
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۱ - ۲۳:۴۳

تلاش ناکام دشمنان برای نفوذ به تاسیسات هسته‌ای ایران

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: فریدون عباسی عصر امروز در همایش بزرگداشت دانشجویی روز ملی فناوری هسته‌ای که در سالن مفید دانشگاه قم برگزار شد در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان اظهار کرد: هم‌اکنون ایران می‌تواند وارد معاملات هسته‌ای در سطح جهانی شود ضمن اینکه مسئله دیگری که در این میان وجود دارد این است که در زمینه ساخت نیروگاه بوشهر، روسیه به دنبال منافع خود بوده و باید این مهم را در نظر داشته باشیم که در ارتباط با این کشور چه ظرفیت‌هایی برای ایران وجود دارد.

عباسی با اشاره به عزم روسیه برای تکمیل و تحویل نیروگاه بوشهر به ایران افزود: باید به دنبال منافع مشترک میان دو کشور باشیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص ضرورت مذاکرات هسته‌ای با گروه ۱+۵ گفت: منطقه خاورمیانه تامین‌کننده انرژی قسمت عمده‌ای از جهان است بنابراین چنانچه ایران خواستار ایفای نقش تصمیم‌گیری در جهان باشد باید تعاملات خوبی با جامعه جهانی داشته باشید.

وی با بیان اینکه جامعه جهانی محدود به کشورهای گروه ۱+۵ نمی‌شود افزود: گروه غیرمتعهد‌ها نیز روابط خوبی با ایران دارند اما مسئله این است که گروه ۱+۵ تنها مسائل هسته‌ای را در نظر نداشته و این امر تنها یکی از موارد است.

سئوال دیگری که از رئیس سازمان انرژی اتمی شد در خصوص توان ایران به منظور ساخت سلاح هسته‌ای بود که عباسی نیز در پاسخ به این پرسش ابراز کرد: به نظر می‌رسد که پرداختن به وحدت ملی و پیروی از آرمان‌های انقلاب، بازدارندگی بیشتری نسبت به سلاح‌های اتمی دارند ضمن اینکه کشورهای مذاکره کننده نیز بر این امر واقف هستند که جمهوری اسلامی نظامی ایدئولوژیک بوده و حرف‌های زیادی برای جامعه جهانی دارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی الگوی استقلال را به جهانیان عرضه کرده است گفت: هرچند مشکلاتی نیز در داخل کشور وجود دارد اما تثبیت سرزمینی، سیاسی و علمی و فنی در کشور، بهترین الگو برای ارائه به مردم دیگر کشورهاست و فشار کشورهای قدرتمند نیز به همین دلیل صورت می‌گیرد.

وی در خصوص ساخت نیروگاه‌های جدید هسته‌ای در داخل کشور ادامه داد: منطقه بوشهر ظرفیت احداث ۴ نیروگاه هزار تا ۱۲۰۰ مگاواتی را داراست اما با توجه به بحث تحریم‌ها، سیاست ایران نیز تغییر کرده و مسئولان قصد دارند یک نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی هسته‌ای را بدون نیاز به سایر کشور‌ها و تنها با تکیه بر دانش بومی و ساخت تمام قطعات توسط شرکت‌های داخلی بسازند.

عباسی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر میزان تاثیر ویروس استاکس‌نت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: دشمنان سعی می‌کنند علاوه بر روش‌های نرم‌افزاری، شیوه‌های سخت‌افزاری را نیز به کار گیرند اما امنیت به کار گرفته شده توسط کار‌شناسان ایرانی، موجب ورود ویروس به بخش‌های مجازی می‌شود ضمن اینکه حملات بیشتر ‌روی سانتریفیوژ‌ها بود.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تلاش دشمنان برای نفوذ به تاسیسات هسته‌ای از طریق تجهیزات الکترونیکی خریداری شده از خارج ابراز کرد: تاکنون نفوذی به تاسیسات هسته‌ای ایران صورت نگرفته است.

سئوال دیگری که از عباسی شد در مورد حضور کمرنگ دانشمندان ایرانی در آزمایشگاه «سرن» بود که وی گفت: کارشکنی‌هایی در این زمینه وجود دارد اما ما خواهان بیشترین ارتباط با این مرکز هستیم که این ارتباط از طریق پژوهشگاه دانش‌های بنیادین صورت می‌گیرد اما برخی موارد مانند عدم ارائه ویزا و برخوردهای سیاسی موانعی را به وجود می‌آورد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به عزم روسیه برای پایان ساخت نیروگاه بوشهر بیان داشت: مسئولان ایرانی تنها به روسیه نیاندیشیده و در واقع می‌توان با کشورهای دیگر نیز وارد مذاکره شد زیرا هم‌اکنون شرکت‌های متخصص فرانسوی یا دیگر کشورهای اروپایی بیکار بوده و خواستار همکاری با ایران هستند اما دولت‌ها برخورد سیاسی می‌کنند.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ایران تجربه بیشتری در زمینه قراردادهای هسته‌ای دارد، گفت: ایران با هر کشوری جز رژیم صهیونیستی مایل به همکاری بوده و امیدواریم با مذاکرات پیش رو، مشکلات کنونی حل شود.

به گزارش فارس،عباسی با اشاره به بحث پدافند غیر‌عامل و نیز ضرورت توزیع صنایع در مناطق مختلف کشور افزود: بر اساس مطالعاتی که همه جوانب را در نظر می‌گیرند، مکان‌های استقرار نیروگاه‌ها و مجتمع‌های ساخت سوخت هسته‌ای تعیین می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین