آفتابنیوز : آفتاب: در این روزها که سر همه گرم گران شدن مایحتاج اولیه مردم نظیر مرغ ، گوشت، میوه و مایحتاج اولیه خود بود و از سویی بالاخره بانک مرکزی از انفعال کامل در آمده و خبر از گرانی 18 تا 146 درصدی 33 قلم کالای اساسی و مواد غذایی و از سویی افزایش بی ضابطه قیمتها و گرانی صدای همه را درآورده و دولت هم که پیش از این گرانی ها را به گردن رسانه ها انداخته بود، به تازگی از برخورد جدی مسئولان با گرانی ها خبر داد، حتی رییس جمهور احمدی نژاد هم از گرانی گله کرد و مردمان از گله خویش به وجد آمدند ، خبری منتشر شد که در هیاهو ها گم شد.
درست در همین چند روز گذشته که بنا بر گزارش بانک مرکزی، قیمت گوشت گوسفندی با استخوان از کیلویی 15644 تومان در فروردین 90 به 22739 تومان در فروردین 91 افزایش یافته و رشد 45.3 درصدی را نشان می داد و احمدی نژاد و معاون اولش داد از گرانی سر داده و از عزم دولت برای نجات ساکنان ایران زمین خبر دادند ، صدور یک گذرنامه چند برگی که هر ساله افزایشی 0 تا 20 درصد داشت ، با مصوبه دولت احمدی نژاد و ابلاغ توسط معاون اولش ، 100 درصد افزایش یافت و هزینه صدور و تعویض گذرنامه یک میلیون و ۲۶۰ هزار ریال، صدور شناسنامه ۲۳۸ هزار ریال و تعویض شناسنامه ۲۳۸ هزار ریال تعیین و ابلاغ شد!
روزنامه های 2 اردیبهشت با آب و تاب چنین تیتر زدند که «اعتراف احمدینژاد به گرانیها» و در 3 اردیبهشت همگان رییس جمهور را تحسین کردند که بالاخره وجود گرانی را در مملکت پذیرفت و این خبر در هیاهوها گم شد که بنا بر اطلاع رسانی پایگاه اطلاع رسانی دولت فخیمه ، هیئت وزیران بنا به پیشنهاد وزارت امور خارجه و تایید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و به استناد ماده(۶۸) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت - مصوب ۱۳۸۰- تصویب کرد: بر این اساس، نرخ تعرفه صدور و تصدیق اوراق و اسناد مربوط به اشخاص و خدمات کنسولی شامل؛ صدور شناسنامه ۲۳۸هزار ریال، تعویض شناسنامه، ۲۳۸ هزار ریال، نخستین شناسنامه المثنی، ۴۹۰ هزار ریال، دومین شناسنامه المثنی، ۹۸۰ هزار ریال، تغییر نام و نام خانوادگی، ۴۹۰ هزار ریال، حل اختلاف سند سجلی، ۳۰۸ هزار ریال، الصاق عکس، ۱۴۰ هزار ریال تعیین می شود.
همچنین، معاون اول احمدینژاد که در روز پایانی فروردین ماه خواستار مقابله تمامعیار با گرانفروشی و برخورد قاطع با متخلفین شد و در جلسه کارگروه کنترل بازار، اظهار داشت: متخلفین به دنبال فرصت هستند تا با سوءاستفاده از شرایط، اقدام به گرانفروشی کنند که در این میان کسانی که حقوقشان پایمال میشود، مردم هستند؛ درست 3 روز بعد مصوبه ای را برای اجرا ابلاغ کرد که ، مردمانی که از گرانی در همه چیز به ستوه درآمده اند ، در بخش امور مربوط به گذرنامه شامل؛ صدور و تعویض گذرنامه یک میلیون و ۲۶۰ هزار ریال، صدور گذرنامه مخدوش و آبدیده، یک میلیون و ۵۴۰ هزار ریال، استعلام تاریخ آخرین خروج از کشور، ۲۱۰ هزار ریال و در بخش امور مربوط به تابعیت؛ اظهارنامه بقاء به تابعیت پدر، ۱۴۰ هزار ریال، سند بقاء به تابعیت پدر، ۳۵۰ هزار ریال، اظهاریه تحصیل تابعیت، ۷۰۰ هزار ریال، درخواست اختیار تابعیت زوج، ۲۸۰ هزار ریال به دولت مهر بپردازند!
جالب آنجاست که محمد رضا رحیمی از مسئولان ذیربط می خواهد مصالح کشور و حقوق مردم را در اولویت امور قرار داده و برای حفظ تعادل و برخورد با گرانفروشی به صورت همهجانبه تلاش کنند؛ و در این میان مصوبات گرانی را یکی یکی اعلام می کند و اینجاست که باید گفت: آهای بچه ها ، مارادونا را ول کنید و ...
درست در روزهایی که مجلس دلش را خوش کرده که ترمز دولت را کشیده و فاز دوم هدفمندی یارانه ها را موقتا متوقف کرد ، دولت بی صدا و بی اعلام همه چیز را گران می کند ، تعرفه بیمه دوبرابر می شود و یک گذرنامه چند برگی برای مردم 130 هزار تومان آب می خورد ، تا مردم نه تنها سفره های خویش را غرق در نفت ببیند ، بلکه کلیه شئوناتشان ، از بوی نفت خام آکنده گردد.
و اما این گرانی گذرنامه که نگارنده این مقال ، تاکید ویژه ای بر روی آن دارد ، یک نماد است . نماد اینکه بسیاری از گرانی ها نه به تورم و رکود جهانی مربوط است ، نه به قیمت جهانی ارز و طلا ، نه به تحریم ها ، نه به هدفمندی یارانه ها ، بلکه مثل همین چند برگ گذرنامه که هر سال با مصوبه مجلس در قانون بودجه افزایش می یافت و امسال به دلخواه دولتیان افزایش یافته و رقم فضایی برای آن تعیین شده، تنها به خواست و سلیقه دولت گران می شود.
باید گفت که با عملکرد دولت مهرورز ، گرانی و تورم کلمات آشنایی برای افکار عمومی است. این روزها به نظر می رسد اسب گرانی بیش از پیش می تازد و سرپرستان خانوارها را تحت فشار قرار داده است و داد همه را درآورده و کار به جایی رسیده که ائمه جمعه نیز به گرانی اعتراض می کنند .
اعتراض به گرانی و تورم اما از آیت الله مکارم شیرازی آغاز شد. آیتالله مکارمشیرازی با بیان این که تورم و گرانی در جامعه غوغا میکند، تاکید کرد: مسوولان باید برای مشکلات فکری کنند. امروز مشکل تورم و گرانی در جامعه غوغا میکند، مسوولان نباید ساده از کنار آن بگذرند، باید فکری کنند تا مشکلات مردم کم شود.
حالا هم که موج انتقادات به گرانی به ائمه جمعه نیز رسیده است.
امام جمعه قم با انتقاد از گرانی افسارگسیخته در کشور گفت: مردم و مراجع عظام تقلید از این گرانیها نگران هستند.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی در خطبههای نماز جمعه قم اظهار داشت: پدیده گرانی به طور افسارگسیخته خودش را نشان میدهد و گرانیهای اخیر موجب نگرانی مراجع تقلید و مردم شده است.
اما این پایان ماجرا نبود. در همین زمینه امام جمعه طبس هم به گرانیهای این روزها و عدم کنترل این موج از سوی دولت اشاره کرد و گفت: گران شدن مداوم قیمت کالاها موجب نارضایتی مردم شده است و متأسفانه اقدامات دولت هم در این زمینه کافی نیست. حجتالاسلام سید ابراهیم مهاجریان در خطبههای این هفته نماز جمعه با اشاره به گرانیهای اخیر و نیز اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها در آینده نزدیک، اظهار داشت: گرانیهای نگرانکننده اخیر صدای مردم را درآورده است که البته دشمنان نیز با دست داشتن در این زمینه، میخواهند به واسطه این گرانیها مردم را ناراضی کنند.
از سوی دیگر اردبیل نیز شاهد انتقاد به گرانی از تریبون نماز جمعه بود و خطیب نماز جمعه اردبیل هم یکی دیگر از خطیبانی بود که به موضوع گرانی اشاره کرد و کنترل قیمت مایحتاج مردم را کاری ساده عنوان کرد که متاسفانه مسئولان از انجام آن ناتوانند. حجتالاسلام سیدحسن عاملی با انتقاد از گرانیهای اخیر به ویژه در تأمین مایحتاج مردم خاطرنشان کرد: این کار سختی نیست که مسئولان ما چند قلم کالای اساسی و مایحتاج مردم را نتوانند، کنترل کنند و روز به روز با افزایش قیمت آنها مردم در نگرانی و مضیقه افتادهاند.
به گزارش اعتدال، علمالهدی امام جمعه مشهد نیز با تاکید بر اینکه گرانی کالای اساسی در این مملکت هیچ توجیه اقتصادی و سیاسی ندارد، گفت: این کالاها باید در کنترل دولت باشد.وی خاطرنشان کرد: این دولت باید بداند کارنامهاش برای مردم با افتتاحهای پیاپی و نمایشگاههای نمادین فایدهای ندارد.
به قول ظریفی دولت نمی خواهد چیزی گران شود اما به گرانی همه چیز عادت کرده، همانطور که به اعتراض مراجع عظام، ائمه جمعه، نمایندگان مجلس، کارشناسان و مردم عادت کرده است.
من هم یه بازنشسته تامین اجتماعی هستم با 6 نون خور که 2 تاشون دانشگاه آزادین و 2 تا شون هم دبیرستانی با کلی قسط وام و پول مخارج سر سام آور زندگی و این قبض ها هم که همه فقط رو هم تلمبار شدن و از پرداختشون هم خبری نیست . چون پولی نمی مونه که قبض ها رو پرداخت کنم . بخدا شرمنده زن و بچه ام هستم امسال عید حتی پول یه دست لباس نو رو هم نداشتم براشون بخرم.آقایان ........ یه کم به مردم ایران رحم کنید. آخه گرونی تاکی دزدی و فحشا بخاطر همین گرونی هاست بخدا. یه کم هم به فکر ما باشید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
من هم یه بازنشسته تامین اجتماعی هستم با 6 نون خور که 2 تاشون دانشگاه آزادین و 2 تا شون هم دبیرستانی با کلی قسط وام و پول مخارج سر سام آور زندگی و این قبض ها هم که همه فقط رو هم تلمبار شدن و از پرداختشون هم خبری نیست . چون پولی نمی مونه که قبض ها رو پرداخت کنم . بخدا شرمنده زن و بچه ام هستم امسال عید حتی پول یه دست لباس نو رو هم نداشتم براشون بخرم.آقایان ........ یه کم به مردم ایران رحم کنید. آخه گرونی تاکی دزدی و فحشا بخاطر همین گرونی هاست بخدا. یه کم هم به فکر ما باشید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
که حقوق ما با تورم نمی خوانددر سال 89و90که در صدی به
حقوقها اضافه گردید با تورم مطابقت نداشت وکسی گوش نکردوامسال هم با توجه به تورم موجودخدا می داند که چه نقشهایی دارند از سبدکالا هم که قرار بود به باز نشستگان بدهند خبری نشدو قرار شد که هرامتیازی به کارمند داده وحقوقی اضافه می شود به بازنشسته هم داده شود اما در اواخر سال که عیدی پرداخت گردید قرار شدکه سبد کالاهم پرداخت گردد اما به باز نشستگان پرداخت نگردید در پرداخت همین عیدی هم دیده می شود که اختلاف زیادی هست از اختلا ف حقوقی اگر بگویم که بسیار زیاد است .....اما خدمات کشور ی ومسئولین هم نتوانسته ونخواسته اند که این مشکلات را حل نماید شماهم می دانید که این مشکلات حل شدنی نیست وکسی هم به به حرفهای ما توجه نمی کند با عرض معذرت ما که آدم نیستیم که به حرفهای ما توجه کنند
درددلهای زیادی هست اما امیدوارم که روزی بشود مشکل را که حل نمی کنندکه هیچ لااقل تبعیضات واختلافات را بر طرف کننداز شما سپاسگزارم که نظر ما را پذیرفتید