آفتابنیوز : آفتاب: رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: تاکنون 35 میلیارد دلار در صندوق توسعه ملی ذخیره شده است.
رحیم قربانی رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در اختتامیه هشتمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی که شامگاه روز گذشته (شنبه) برگزار شد، با بیان اینکه میانگین رشد اقتصادی در برنامه پنجم توسعه باید 8 درصد باشد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که 4/2 درصد از 8 درصد بایستی با بهره وری و اصلاح روشها که وظیفه فن آوران و عالمان است، تامین شود.
وی محل دیگر تامین رشد اقتصادی را ایجاد پس انداز 40 درصد نسبت تولید ناخالص ملی کشور (GDP) عنوان کرد و افزود: تشکیل سازمان ملی بهرهوری برای تشویق سازمانهایی است که میبایست شاخص ارائه دهند که چه میزان از منابع را سالانه برای بهره برداری تخصیص میدهند و چه مقدار از این در برنامه پنجم توسعه محقق خواهد شد.
وی تصریح کرد: نظام تحقق 40 درصد پس انداز از طریق حاکمیت با تشکیل صندوق توسعه ملی به ملت عرضه شده است که تا پایان برنامه پنجم توسعه باید سالانه 20 درصد از منابع فروش نفت و گاز را در این صندوق ذخیره سازی کند تا این منبع برای بخش خصوصی و سازمانها و ارگانهای غیردولتی به خصوص پارکهای علم و فناوری هزینه شود.
قربانی ادامه داد: همچنین درصد ذخیره سازی درآمدهای حاصل از فروش نفت تا 32 درصد افزایش پیدا خواهد کرد که سال قبل 20 درصد و در سال جاری 23 درصد از این درآمدها در صندوق توسعه ملی برای نسلهای آتی نگهداری شد.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: پس از 9 روز از صدور احکام، صندوق توسعه ملی کار عملیاتی را آغاز کرد و تاکنون 14.760 هزار میلیارد دلار با بانکهای خصوصی دولتی عقد قرارداد عامریت کرده و از این مبلغ 8 میلیارد دلار به نفع متقاضیان پرداخت یا مسکوت کرده است که معادل عملکرد 4 سال عملیات ارزی بانکهای کشور است.
وی تصریح کرد: تاکنون 35 میلیارد دلار در این صندوق ذخیره شده است و با تمام حساسیت تلاش میشود از این سرمایه محافظت و در طرحهای مولد و زاینده سرمایه گذاری شود؛ البته صندوق میتواند در بازارهای بین المللی نیز سرمایه گذاری کند.
قربانی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی در بعد بینالمللی نیز سرمایه گذاری خواهد کرد، اظهار داشت: اولویت اول متعلق به سرمایه گذاران داخلی و پس از آن سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در داخل کشور خواهد بود.
به گزارش فارس،رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به اینکه در یک استان دور افتاده هیات امنای این صندوق سه طرح را به تصویب رساندند، گفت: یکی از اهداف این سه طرح تجاری سازی ایدهها بود که به نوعی مشکل همیشگی کشور ما است.