آفتابنیوز : آفتاب: مهدی فضائلی با اشاره به توافقات گروه ۱+۵ در استانبول و بدقولیهای آمریکا، انگلیس و فرانسه در ارتباط با چگونگی ادامه روند مذاکرات در بغداد اظهار داشت: باتوجه به سابقه ۱۰ ساله موضوع هستهای ایران و عدم اجرای تعهدات دو توافقنامه سعدآباد و پاریس از سوی کشورهای طرف قرارداد، سابقه و ذهنیت نامناسبی را در افکار عمومی برجای گذاشته است و همواره دغدغه و نگرانی مبنی بر عدم وجود تضمین برای اجرای تعهدات گروه ۱+۵ وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه عدم پایبندی به تعهدات استانبول ۲ خسارات زیادی را در آینده برای این کشورها رقم میزند، افزود: عدم پایبندی به تعهدات اعتبار و اعتماد این کشورها را مخدوش و طبیعتاً ادامه مذاکرات را سختتر خواهد کرد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه ایران فعالیتهای هستهای خود را تعطیل نخواهد کرد، خاطرنشان کرد: ایران با توجه به تجربیاتی که در گذشته به دست آورده آنچه را که متناسب با اهداف و برنامهریزیهای خود باشد، انجام میدهد و در صورت توافق اگر قرار باشد که اقدامات گام به گام صورت بگیرد تا زمانی که تضمینهای لازم برای اجرایی شدن گامهای طرف مقابل وجود نداشته باشد، طبیعتا گامی از سوی ما برداشته نخواهد شد.
وی از سرگیری مجدد فعالیتهای هستهای ایران بعد از سال ۸۴ را یکی از برگهای برنده ایران در مذاکرات ۱+۵ عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران بعد از سال ۸۴ و به بنبست رسیدن توافقنامه پاریس، عملا فعالیتهای هستهایی خود را که در حالت تعلیق بود مجددا آغاز کرد و متناسب با برنامهریزی اهداف خود را پیش برد و به لحاظ فنی تا آنجایی متخصصان کشور پیشروی کردند که بدون وابستگی توانایی تأمین نیازهای داخل را به دست آوردند.
فضائلی حضور حداکثری مردم در انتخابات را یکی دیگر از مهمترین برگهای برنده ایران در مذاکرات ۱+۵ دانست و تصریح کرد: حضور مردم در دو دوره انتخابات نشان داد تحریمهایی که با هدف دلسرد کردن مردم از مشارکت در انتخابات طراحی شده بود، نتیجهبخش نبوده و جمهوری اسلامی ایران همچنان از یک پشتوانه مردمی بسیار بالا برخوردار است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی توانمندی ایران اختلافات داخلی گروه ۱+۵، انتخابات آمریکا، کنار رفتن سارکوزی، مشکلات اقتصادی غرب و وضعیت قیمت نفت را از دیگر برگهای برنده ایران در مذاکرات ۱+۵ عنوان کرد.
وی با اشاره به چگونگی روند مواضع ایران در مذاکرات بغداد بیان داشت: توافقاتی که در مذاکرات استانبول صورت گرفت باید با جدیت برای رسیدن به یک مدل هدفمند و پیشبرنده به منظور پایان اختلافات دنبال شود و چنانچه روی این مدالیته به توافق برسیم میتوان به مذاکرات بعد از بغداد هم در مسیر روشنتری امیدوار بود.
فضائلی با اشاره به تضمینهای دوجانبه در مذاکرات ۱+۵ ادامه داد: گامهای دوجانبه ایران و گروه ۱+۵ باید به صورت دقیق به خصوص از سوی آمریکا یا متحدان غربی آن تعریف شود، چراکه آنها ممکن است در شرایطی صورت مسئله را بر هم بزنند و از اینرو باید پیشبینیهای لازم در این بخش صورت گیرد و حتیالمقدور تضمینهایی را برای عمل به تعهدات خود بدهند.
وی با بیان اینکه گام نخست را حتما باید طرف ۱+۵ بردارد، خاطرنشان کرد: ایران آنچه را که تا به حال انجام داده مطابق تعهدات NPT بوده و حقوق ما در عرف و مقررات بینالمللی همواره شناخته شده بوده است و لذا باید تلاش شود که در این مرحله گام اول توسط غرب و ۱+۵ برداشته شود تا یکی از آن تضمینهایی که میشود به آن اتکا کرد، تحقق پیدا کند.
این کارشناس مسائل سیاسی بر اهمیت فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر عدم ساخت تسلیحات هستهای تأکید و عنوان کرد: طرفهای غربی هر چند به دروغ، مدعی نگرانی غیرصلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران هستند که جمهوری اسلامی ایران انحرافی را در فعالیتهای هستهای خود نداشته و مسیر نظامی و تسلیحاتی را در این حوزه دنبال نکند.
به گزارش فارس،فضائلی یادآور شد: کسی که در نظام دینی ما شناخت کافی از جایگاه و مرجعیت ولایت فقیه داشته باشد این مسئله را میفهمد که هیچ تضمینی بالاتر از فتوای رهبر معظم انقلاب مبنی بر صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران وجود ندارد و ایشان بارها به صراحت تصریح کردهاند که ما تولید و استفاده از بمب اتم را حرام میدانیم و اگر آنها درک درستی از این سخنان داشته باشند خود بالاترین تضمینی است که غرب میتواند از جمهوری اسلامی ایران بگیرد.