آفتابنیوز : آفتاب: عضو هیات علمی دانشگاه رازی در همایش «کودکان کار و خیابان در کرمانشاه» كه با هدف بررسی علل خیابانی شدن کودکان و راهکارهای پیشگیری از آن، با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان، 25 اردیبهشت در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به اینکه اکثر کودکان امروز مورد استعمار بزرگسالان قرار می گیرند، گفت: متاسفانه در دنیای امروز ما کودکان را به عنوان یک سوژه مورد شناسایی قرار می دهیم و عملا جهان کودک را مستقل نکردهایم.
دکتر نادر امیری ادامه داد: معمولا بزرگسالان جهان خود را به کودک تحمیل می کنند و از دیده و نظر خودشان در مورد کودک صحبت می کنند که این موضوع منجر به ايجاد عقدههایی در فرزندان آنها می شود.
این جامعه شناس معتقد است مرحله گذر از کودکی به بزرگسالی مرحلهای حساس است که باید تحت نظر و مراقبتهای ویژه والدین و جامعه سپری شود.
امیری با تاکید بر اینکه کودکان کار علاوه بر استعمار، مورد استثمار هم قرار میگیرند، یادآور شد: بهره کشی اقتصادی از کودکان خیابانی آنها را دچار مشکلات مضاعفی می کند.
وی تصریح کرد: دل سوزاندن برای اینگونه کودکان دردی از آنها دوا نمیکند ولازم است علتهای اصلی و ساختاری خیابانی شدن آنها مورد بررسی قرار گیرند.
این جامعه شناس در پایان پدیده کودکان کار و خیابانی را حاصل علتهای زنجیرهای و به هم گره خورده دانست که باید در سطوح بالاتر به دنبال راهکاری مناسب برای حل آن بود.
همچنین در این همایش دکتر محمدتقی سبزهای عضو هیات علمی دانشگاه رازی با اعلام اینکه در حال حاضر حدود 580 هزار کودک خیابانی در کشور وجود دارد، گفت: 2.5 میلیون کودک هم در معرض خیابانی شدن قرار دارند.
وی ادامه داد: 80 درصد کودکان کار مهاجرند و از روستاها به شهر آمدهاند و اکثر آنها نیز متعلق به خانوادههای پرجمعیت، بیسرپرست و بدسرپرست هستند.
سبزهای با اشاره به اینکه در روستاها کودک به عنوان یک کالای سرمایهای در نظر گرفته میشود، اظهار داشت: اما در جوامع مدرن کودکان مصرف کننده هستند که این موضوع از اختلافات جامعه سنتی و مدرن محسوب می شود.
به گفته این جامعه شناس، 40 درصد کودکان خیابانی پدر یا مادر معتاد دارند و 20 درصد نيز خود اعتیاد به مواد مخدر، سیگار و مواد روان گران را تجربه کرده اند.
وی افزود: تنها دو درصد خانوادههای کودکان خیابانی تحصیلاتی در حد متوسطه داشته و مابقی سطح پایین تری دارند و 22 درصد این کودکان مورد آزار خانوادگی قرار گرفته اند.
سبزهای با تاکید بر اینکه معضل کودکان خیابانی و کار تنها مختص به ایران نیست، یادآور شد: ایران نسبت به سایر کشورها آمار بیشتری از تعداد این کودکان را به خود اختصاص میدهد.
وی تصریح کرد: در ایران 95 درصد کودکان خیابانی ایرانی و مابقی تبعه افغانستان، پاکستان و دیگر کشورها هستند.
سبزه ای فقر، بیکاری و حاشیه نشینی را از جمله مهمترین دلایل روی آوردن کودکان به شغلهای خیابانی دانست و افزود: باید برای رفع این مشکل، برنامهریزی طولانی مدت داشته باشیم.
این جامعه شناس در خصوص وضعیت کودکان خیابانی سایر کشورها گفت: در کشورهای دیگر این کودکان تحت کنترل و نظارت نهادهای غیردولتی قرار میگیرند و امکانات قابل قبولی برای آنها در نظر گرفته می شود.
سبزهای در پایان از سازمانهایی که توانایی دارند درخواست کرد موضوع کودکان خیابانی را مدنظر قرار دهند و با اقدامات مقطعی و کوتاه مدت تا حدودی بر این معضل کنترل داشته باشند.
به گزارش ایسنا، این همایش به همت انجمن علمی جامعه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی برگزار شد.
گفت بابا ای عزیز نازنین
این ضعیف از جنس این مردم کیه ؟
از عدالت اصل منظورش چیه ؟
این زمان هم عدل معنا می شود ؟
باورش سخت است آیا می شود ؟
راستی بابا چرا پس پول نفت
می شود هر بشکه ای تقسیم هفت
باز هم بابا دست خالی آمدی ؟
من بمیرم با چه حالی آمدی !
غصه کم خور نان نمی خواهیم ما !
کلیه نفروشان نمی خواهیم ما !
.........