کد خبر: ۱۵۶۲۵۰
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۴

ازدواج تنها با چند کلیک ساده!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: بسته به حال و روزت، بسته به روز و شبی که از سر گذرانده‌ای و بسته به تمامی سرخوردگی‌ها و احتمالا موفقیتها و... تنها با یک کلیک ساده از "خویشتن خود" تهی می‌شوی؛ شاید همان می‌شوی که آرزو داشته‌ای. همان می‌شوی که با همه تلاشهایت "آن" نشده‌ای. همان که نبوده‌ای و نیستی و...

تنها با یک کلیک ساده از یک خانه به خانه دیگر و از دنیای یک انسان به دنیای انسان دیگری سرک می‌کشی، بی‌آنکه بدانی کیست؟ چند سال دارد و جنسیتش چیست؟

حالا در این تاریک تودرتو با یکی روبرو می‌شوی و....

آنچه در ادامه می‌آید گفت‌وگوی ایسنا با کارشناسان، دانشجویان و برخی ساکنان دنیای مجازی است که از نظر می‌گذرد...

يك كارشناس مذهبي: اگر ازدواج بر اساس الگوهاي اسلامي و قرآني باشد، كمتر شاهد طلاق خواهيم بود

يك كارشناس مذهبي با اشاره به تفاوت مولفه‌هاي امروزين همسر گزيني با الگوي مورد نظر قرآن خاطر نشان كرد: متأسفانه هم در خانواده سنتي و هم خانواده‌هاي مدرنيته، عدم همخواني الگوي همسر گزيني با الگوهاي مورد نظر قرآن مشاهده مي‌شود.

معاون فرهنگي اداره كل اوقاف و امور خيريه استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه سمنان، افزود: مؤلفه‌هاي همسرگزيني بسته به نوع و اعتقاد ايرانيها در خانوادههاي سنتي و مدرنيته متفاوت است.

مهدي يوسف تبار گفت: در دين اسلام اولين مؤلفه براي همسرگزيني هم كفو بودن مطرح شده است، اما امروز اولين سؤال در مراسم خواستگاري اين است كه آقاي داماد چكاره است؟

اين كارشناس مذهبي پيرامون آسيبهاي همسرگزيني در ميان جوانان امروز اظهاركرد: امروزه جوانان از تجربيات بزرگترهاي خود كمتر استفاده مي‌كنند و در انتخاب همسر آينده خود جايي براي مشورت قرار نمي‌دهند و با شناختهاي احساسي خود وارد زندگي مشترك مي‌شوند.

يوسف تبار تحقيق، مشورت و صحبت را 3 مرحله اصلي و ابتدايي در فرآيند ازدواج از منظر اسلام عنوان كرد و خاطر نشان كرد: اگر ازدواج بر اساس الگوهاي اسلامي و قرآني باشد، كمتر شاهد طلاق خواهيم بود.

معاون فرهنگي اداره كل اوقاف و امور خيريه استان با اشاره به اينكه در جامعه امروز ازدواج آسان كمتر رواج دارد، افزود: با وجود مهريه‌هاي بالا، برگزاري مراسم پر زرق و برق و جهيزيه‌هاي هنگفت تا رسيدن به ازدواج از منظر اسلام فاصله زيادي وجود دارد.

اين كارشناس مذهبي با اشاره به فلسفه ازدواج و فوايد روحي آن از نگاه اسلام و قرآن گفت: جوانان ابتدا بايد بدانند چرا خداوند ازدواج را نصف دين برشمرده است و پس از اينكه فلسفه ازدواج را درك كردند، اقدام به تشكيل زندگي مشترك كنند.

يوسف تبار پيرامون همسرگزيني اينترنتي به خبرنگار ايسنا گفت: مشاهدات نشان مي‌دهد كه افراد در اين فضا واقعيتها را كتمان مي‌كنند و قطعأ زندگي كه بر اساس دروغ بنا شود روزي و در جايي فرو خواهد ريخت.

اين كارشناس مذهبي با بيان اينكه صداقت از منظر اسلام مهمترين پايه زندگي مشترك است، تصريح كرد: با وجود آمار فراوان بزه‌هاي اينترنتي و كتمان واقعيت در اين فضاها اين گونه روش ازدواج توصيه نمي‌شود.

وي مشاوره قبل از ازدواج را در انتخاب همسر ايده آل بسيار مهم عنوان كرد و افزود: در مشاوره‌هاي قبل از ازدواج جاي مشاور مذهبي يا كارشناس مذهبي خالي است.

يوسف تبار در پايان گفت: آشنايي جوانان با فلسفه ازدواج و آگاه كردن آنان از وظايف خود نسبت به همسر و ... مي‌تواند از مسائل و آسيبهاي بعدي جلوگيري كند.

يك دانشجو: مولفه‌های امروز همسرگزینی با الگوی فرهنگی و سنتی ما همخوانی ندارد

يك دانشجو با اشاره به آيه 30 سوره مباركه روم مبني بر اينكه "ازدواج ار آیات و نشانه‌هاست و کسانی که ازدواج می‌کنند باید با هم، هم سطح و هم کفو باشند"، خاطر نشان كرد: متاسفانه مولفه‌های امروز همسرگزینی با الگوی مورد نظر قرآن همخوانی ندارد و بسیاری از افراد از نظر فرهنگی، اجتماعی، اعتقادی و مذهبی و ... در یک سطح نیستند و همین تناقضات باعث بروز مشکلات زیادی در زندگي آنها مي‌شود.

جعفر نيك اقبال، عدم شناخت جوانان از روش درست زندگی و انتخاب عاشقانه را به جای انتخاب عاقلانه را از آسیبهای عمده همسرگزيني در ميان جوانان عنوان كرد و افزود: خانواده می‌تواند با معرفی الگوهای صحیح، جوانان را در افزایش آگاهی، رشد فکری و روحی و انتخاب صحیح همسر کمک کند.

وي در پاسخ به اين پرسش كه آیا همسرگزینی اینترنتی می‌تواند با مولفه‌های قرآنی همخوانی داشته باشد، به خبرنگار ايسنا گفت: هيچ‌گاه همسرگزینی اینترنتی با ارزشهای دینی و اجتماعی ما همخوانی ندارد و خود من اگر فرصتی برای ازدواج اینترنتی داشته باشم، هيچگاه به اين روش ازدواج نخواهم كرد.

حسين عسلي‌ن‍ژاد ديگر دانشجوي دانشگاه سمنان در رابطه با آشنايي در فضاهاي مجازي گفت: من معمولا از فضاهاي مجازي براي گپ استفاده مي‌كنم و به دلیل وجود بازیگران ماهر و جلوه گران دروغگو که در فضاهای مجازی زیاد دیده می‌شود، اعتماد چندانی به دوستیهای اینترنتی ندارم.

یک دانشجوي سمناني: همسر گزینی اینترنتی کاملأ با ارزشهای دینی متفاوت است

يك دانشجو با بيان اينكه ازدواج، متفاوت از یک دوستی و آشنایی ساده است و نمی‌توان به راحتي از كنار آن گذشت، خاطرنشان كرد: انتخاب یک همدم و همراه واقعی كه زمينه پيشرفت انسان را فراهم كند، نيازمند آگاهي عمیق و بيشتري است که مجال آن در فضاهای اینترنتی دست نمی‌دهد.

وي اظهار كرد: همسرگزینی اینترنتی کاملأ متفاوت با ارزشهای دینی بوده و عرف و فرهنگ ملی و بومی ایران نیز آن را رد می‌کند.

همچنین يك دانشجوي رشته حقوق ضمن مخالفت با ازدواج اینترنتی به خبرنگار ايسنا گفت: فضايي كه صحت گفتار طرفين آن را نمي‌توان تصديق كرد، چه بسا "شر"، خود را در لباس "خير" نشان دهد، لذا انتخاب مهمترين يار زندگي از اين راه، حماقتي جبران‌ناپذير است.

رضا حسيني اظهار كرد: متأسفانه من يكبار وارد دوستی و فضاي گفت‌وگوي اينترنتي شده‌ام، اما خوشبختانه سريعاً تأثيرات منفي آن را در زندگيم احساس كردم و از آن فضا جدا شدم.

اين دانشجوي رشته حقوق با بيان اينكه همسرگزيني اينترنتي هيچ‌گاه با مؤلفه‌هاي قرآني همخواني نخواهد داشت، تصريح كرد: قرآن ارزش و كرامت انساني را بسيار بالاتر از آن مي‌داند كه بتوان با آن مانند كالا برخورد کرد.

حسيني با اشاره به اينكه شرع مقدس قوانين زندگي را براي انسانها كاملأ روشن ساخته است، ياد آور شد: عدم آگاهي كامل از دين و اخلاق باعث شده جوانان امروز به ازدواج نگاه عميق و دورانديشانه‌ای نداشته باشند.

وي افزود: جوانان با اين تفكر كه به تمام قوانين دين و اخلاق اشراف دارند، از كنار تفكرات صحيح و روشن آن گذشته و به نوعي پوچ گرايي مي‌رسند و مهمترين اصل زندگي يعني ازدواج را جدي نمي‌گيرند.

وی پيرامون نقش خانواده در معرفي الگوي برتر ازدواج و همسرگزيني به ايسنا، گفت: به نظر مي‌رسد خانواده به تنهايي نمي‌تواند معرفي كننده الگوهاي برتر باشد، چه بسا خانواده‌اي با تفكرات مدرنيسم و غرب زده براي فرزندي كه تفكرات سنتي و ديني دارد، همسري متضاد با تفكر و اعتقادات فرزند خود انتخاب كنند كه منجر به شكست گردد.

حسيني تصريح كرد: خانواده به عنوان يك جامعه كوچك كه افكار فرزندان در آن شكل مي‌گيرد، در همسرگزيني فرزندان، نقش دارد.

يك کارشناس كامپيوتر نیز گفت: آشنايي در فضاي اينترنتي تجربه بالايي مي‌خواهد كه متأسفانه بسياري از جوانان ندارند.

زهرا سادات عامري با بيان اينكه نقطه شروع آشنايي براي ازدواج بايد بر مبناي عقلانيت باشد، خاطرنشان كرد: در آشنايي اينترنتي افراد ابتدا با احساسات هم آشنا مي‌شوند و جايي كه عقل ناديده گرفته شود و پاي احساسات به ميان مي‌آيد، احتمال خطا بيشتر است.

اين کارشناس كامپيوتر با اشاره به اينكه سايتهاي اينترنتي فضاي خوبي براي آشنايي هستند، افزود: اما همين سايت‌ها بسيار خطرناك هستند، زیرا در بسیاری از مواقع افراد براي بدست آوردن همديگر مدام دروغ مي‌گويند.

وي خاطر نشان كرد: ناموفق بودن ازدواج ربطي به فضاي اينترنتي ندارد، چون به هر حال اين فضا شبيه ساير فضاهاي ديگر براي آشنايي است و شايد بحران اين گونه ازدواجها تنها به علت فريب و دروغهايي كه از ابتداي آشنايي در آن فضا صورت گرفته، است.

عامري يادآور شد: اين نكته را نمي‌توان ناديده گرفت که برخی ازدواجهاي صورت گرفته از طريق فضاي اينترنتي هم بسيار موفق هستند.

وی گفت: آسيبهاي عمده‌اي كه زندگي بسياري را تهديد مي‌كند، ريشه در اعتقادات ضعيف و سست افراد دارد و اگر افراد مطابق با ملاكهاي قرآن همسر خود را انتخاب كنند و هميشه سخنان قرآن را فانوس راه خويش قرار دهند، قطعأ مشكلات كمتري در زندگي خواهند داشت.

يك روانشناس: جوانان ديگر حاضر نيستند به شيوه سنتي عمل كنند

يك روانشناس با اشاره به تغيير شيوه‌هاي آشنايي و نوع ازدواجها از سنتي به مدرنيته خاطر نشان كرد: علي‌رغم این تغييرات هيچ دستورالعمل مدوني جايگزين قوانين و آيينهاي محكم سنتي گذشته نشده است.

دكتر شاهرخ مكوند حسيني در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه سمنان، با اشاره به شيوه‌هاي همسريابي اينترنتي، گفت: فضاي اينترنت نيز فضايي شبيه فضاهاي ديگر براي آشنايي است، به شرطي كه اين فضاي مجازي مفري نباشد كه افراد خود واقعي خود را پنهان كنند.

اين روانشناس با بيان اينكه اكثر جوانان ديد عميقي نسبت به ازدواج ندارند و آن را يك فرآيند ساده مي‌پندارند، خاطر نشان كرد: اين حس استقلال طلبي جوان باعث مي‌شود كه بخواهد در مسئله بااهميت ازدواج مستقل عمل كند.

وي افزود: جوانان ديگر حاضر نيستند به شيوه سنتي عمل كنند و در واقع قبول حرف پدر و مادر و انتخاب آنها بر ايشان مشكل است و آسيب عمده از اينجا ناشي مي‌شود، يعني كشمكش بين جوانها و والدين.

رئيس مركز مشاوره تخصصي سلامت استان سمنان با بيان اينكه نمي‌توان گفت جوانان نمي‌توانند به شيوه‌هاي جديد ازدواج كنند، تصريح كرد: در صورتي كه جوانان آگاهي‌هاي خود را بالا ببرند و در مورد خود و اطراف‌شان به هويت كاملي رسيده باشند، ازدواج موفقي خواهند داشت.

مكوند حسيني، شيوه همسريابي اينترنتي را به طور كلي روش مردودي ندانست و افزود: اين شيوه راه پرخطري براي همسرگزيني است و در حالي كه راههاي مستقيم‌تر و عيني‌تري وجود دارند كه بيشتر براي ازدواج مناسبند.

استاد دانشگاه سمنان اظهار كرد: در شيوه همسريابي اينترنتي اگر افراد حتي در فضاي مجازي صادق باشند و همچنين در كوتاه مدت پا به دنياي واقعي بگذارند، مي‌تواند بدون خطر بوده و حتي شيوه جديدي براي ازدواج باشد.

وي در پاسخ اين پرسش كه مشاوره قبل از ازدواج چه تأثيري در انتخاب همسر ايده آل خواهد داشت، به خبرنگار ايسنا گفت: مسلمأ مشاور چون در اين زمينه درس خوانده است با ابزارها و تستهايي كه در اختيار دارد، بسياري از معيارهايي را كه جوانان براي انتخاب همسر به آن نياز دارند، در كوتاه مدت شناسايي مي‌كند.

مكوند حسيني با بيان اينكه مشاور براي افراد تصميم نمي‌گيرد، تصريح كرد: مشاور هم‌طرازي و ناهم‌طرازيها را در كوتاه مدت شناسايي كرده و افراد را آگاه مي‌كند كه مثلأ اين ناهم‌طرازي فرهنگي در آينده به شما صدمه خواهد رساند و در واقع آنها را هشيار مي‌كند تا در آينده مشكلات آنها را غافلگير نكند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین