کد خبر: ۱۵۶۳۸۱
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۴

دوئل آغاز شد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: امیر علی ابوالفتح در یادداشت اخیر خود نوشته است:

سرانجام دوئل دو نفره نامزدهاي انتخابات رياست‌جمهوري 2012 ايالات متحده آمريكا آغاز شد. معمولا رسم بر اين است تا زمان برگزاري كنوانسيون‌هاي ملي دو حزب بزرگ در تابستان سال برگزاري انتخابات رياست‌جمهوري آمريكا، معرفي نامزدهاي نهايي به تعويق مي‌افتد. اما اين بار با انصراف آخرين رقيب درون‌حزبي «ميت رامني»، چند هفته پيش از پايان رقابت‌هاي مقدماتي جمهوري‌خواهان، چهره دوئل‌كنندگان ششم نوامبر مشخص شد. اين دوئل را رييس‌جمهوري كنوني ايالات متحده و فرماندار سابق ايالت ماساچوست انجام خواهند داد. در روزهاي اخير، صحنه رقابت‌هاي انتخاباتي آمريكا شاهد چند رويداد مهم بود كه هر يك از آنها مي‌توانند سرنوشت انتخابات را تعيين كنند.

از يك‌سو، «باراك اوباما» با ورود به پرچالش‌ترين موضوع اعتقادي براي جناح راست، مساله اقتصاد را حداقل به مدت چند هفته از دايره توجهات افكار عمومي خارج كرد. با اينكه همجنسگرايي در آمريكا پديده‌اي ديرينه است، با اين حال تاكنون هيچ رييس‌جمهوري در تاريخ اين كشور به اندازه باراك اوباما بر آزادي همجنسگرايان در جامعه تاكيد نكرده است. اوباما نه فقط به همجنسگرايان اجازه داد بدون اختفاي گرايش‌هاي جنسي خود، به استخدام ارتش در آيند، بلكه رسما از ازدواج همجنسگرايان نيز دفاع كرد. اتخاذ چنين مواضعي سبب شد تا هفته‌نامه معتبر «نيوزويك» روي جلد خود، اوباما را «نخستين رييس‌جمهوري همجنسگرا»ي ايالات متحده لقب دهد. اين در حالي است كه زندگي خانوادگي و داشتن همسر و دو دختر، شایبه همجنسگرا بودن رييس‌جمهوري آمريكا را رد مي‌كند، با اين حال، اوباما عامدا در مسيري حركت كرده است تا توجه رسانه‌هاي بزرگ آمريكا را به اين موضوع جلب كند.

براي ستاد انتخاباتي اوباما، هيچ چيزي بدتر از آن نيست كه انتخابات سال 2012 بر موضوع اقتصاد تمركز يابد. در حقيقت، اقتصاد، پاشنه آشيل دموكرات‌ها، به‌ويژه شخص باراك اوباما محسوب مي‌شود. وجود 15‌ميليون بيكار، 40‌ميليون فقير، 42‌ميليون فاقد بيمه‌هاي درماني، سه‌ميليون خانواده منزل از دست داده به همراه ورشكستگي غول‌هاي وال‌استريت، رشد اقتصادي اندك و نهايتا، كسري بودجه و بدهي تريليون دلاري سبب شده است تا ميزان محبوبيت اوباما در مقايسه با ديگر روساي جمهوري آمريكا كه قصد داشته‌اند شانس خود را براي پيروزي مجدد در انتخابات بيازمايند، به پايين‌ترين ميزان برسد.

به همين دليل نيز رقيب اوباما كه خود را كارآفريني موفق معرفي مي‌كند، بر ضعيف‌ترين بخش كارنامه سه‌ساله دولت اوباما يعني اقتصاد انگشت گذاشته است تا از خشم و سرخوردگي ميليون‌ها آمريكايي براي شكست رييس‌جمهوري كنوني استفاده كند. ضد حمله‌اي كه دموكرات‌ها براي جمهوري‌خواهان تدارك ديده‌اند، نه يك موضوع اقتصادي كه يك چالش اعتقادي-اجتماعي است. طرح حمايت همجنسگرايان نه فقط جريان ليبرال و مدافعان حقوق اقليت‌ها را به نفع اوباما منسجم مي‌كند، بلكه از تمركز محافظه‌كاران بر اقتصاد نيز مي‌كاهد. از اين به بعد، راستگرايان آمريكايي بايد به جاي انتقاد از عملكرد اقتصادي دولت، دايم بر حمايت خود از سنت‌هاي خانوادگي و ازدواج ميان زنان و مردان تاكيد كنند تا آراي به خشم آمده راي‌دهندگان محافظه‌كار و گروه‌هاي سنتي را از دست ندهند؛ چراكه هرگونه سكوت يا مماشات در برابر چنين حمله ليبرالي، اقدامي غيراصولي و غيرمحافظه‌كارانه تلقي مي‌شود.

از اين رو مي‌توان نتيجه گرفت كه متهم شدن اوباما به همجنسگرايي به مراتب كم‌خطرتر از متهم شدن او به رييس‌جمهوري ناتوان در حل مشكلات اقتصادي است. البته در مقابل ضد حمله دموكرات‌ها، جمهوري‌خواهان طرح جديدي را در انداخته‌اند و آن اينكه آخرين رقيب درون‌حزبي ميت رامني يعني ران پال را واداشتند از گردونه رقابت‌ها كناره‌گيري كند تا راست‌هاي آمريكايي به جاي پرداختن به اختلافات دروني، براي مقابله با چپگرايان اوباماييستي چاره‌اي بينديشند.

به گزارش شرق،ران پل، اين جمهوري‌خواه ساختارشكن و ضد جنگ، زماني از انتخابات درون‌حزبي كناره‌گيري كرد كه بعد از سه ماه انتظار براي پيروزي در انتخابات درون‌حزبي، در دو ايالت به موفقيت رسيد. اين پيروزي مي‌توانست موجب تشويق پال براي ماندن در انتخابات شود، اما در عوض، رهبران حزب را به وحشت انداخت كه تا زمان برگزاري كنوانسيون ملي در تابستان، انرژي حزب صرف اختلافات دروني شود. در حالي كه اكنون با خروج تدريجي رقباي رامني، راست آمريكا مي‌تواند يك دل و يك صدا بر چپ بتازد با اين اميد كه در دوئل سرنوشت‌ساز ششم نوامبر برنده شود. اما از آنجا كه انتخابات آمريكا اغلب متاثر از ميزان پول‌هاي خرج شده و تبليغات است، نه تمركز دموكرات‌ها بر موضوع همجنسگرايان مي‌تواند پيروزي اوباما را تضمين كند و نه اجماع زودهنگام جمهوري‌خواهان بر رامني.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
0
0
ودراينجا هم دوئل بر سر رياست مجلس شروع شده است
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین