آفتابنیوز : آفتاب: نماینده زابل با انتقاد از روند تصویب بودجه در کمیسیون تلفیق گفت: متاسفانه افراد با نفوذ در کمیسیون تلفیق بودجه را بر مبنای منافع خود نوشتهاند نه واقعیتهای کشور.
به گزارش فارس، عباسعلی نورا نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز پارلمان در تذکری با استناد به ماده 17 آئیننامه و اصل 67 قانون اساسی، اظهار داشت: آنچه ما در روند تصویب بودجه 91 دیدیم، این بود که متاسفانه بودجه امسال بر مبنای متنفذین بسته شد نه بر مبنای واقعیتها.
وی ادامه داد: در جریان بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق نیز شاهد بودیم افرادی که نفوذ دارند و قدرت چانهزنیشان بیشتر است، بهره بیشتری بردهاند.
این نماینده مجلس بر همین اساس ادامه داد: به عنوان مثال زمانی که بحث حوزههای علمیه مناطق محروم شد، دیدیم که حوزه علمیه تهران یکدفعه 10 میلیارد تومان اعتبار گرفت و هیچ توجهی به مناطق محروم نشد.
نورا افزود: وقتی سخن از بودجه مناطق محروم شد، بودجه شاهچراغ از 4.5 میلیارد تومان به 9.5 میلیارد تومان رسید و بودجه مؤسسه آموزش عالی اخلاق و تربیت از 300 میلیون تومان به 2.5 میلیارد تومان افزایش یافت.
وی همچنین خاطرنشان کرد: وقتی در کمیسیون تلفیق ما در خصوص مشکلات گردوغبار و ریزگردهای استان سیستان و بلوچستان را به میان آوردیم و گفتیم که این ریزگردها این استان را خراب کردند، آنها گفتند که مسائل منطقهای را مطرح نکنید اما دیدیم که دهها مسئله منطقهای طرح شد و بودجههای بسیاری نیز برای آنها به تصویب رسید.
نماینده زابل همچنین گفت: بودجه دریاچه ارومیه از 20 میلیارد تومان به 60 میلیارد تومان افزایش یافت، درحالی که دریاچه سیستان و بلوچستان هیچ بودجهای نگرفت گرچه هامون جزو خاک همین کشور است، اما متاسفانه هیچ اقدام مؤثری برای کمک به مناطق محروم انجام نشد.
نورا در ادامه سخنان خود تصریح کرد: به ما میگفتند که مسائل منطقهای را مطرح نکنید اما افرادی که با نفوذ بودند، برای مناطق خود بودجههای بسیاری تصویب کردند به عنوان مثال چندین سد در استان سیستان و بلوچستان نیمه کاره مانده است، اما در این کمیسیون یک سد به نام سد سیلوه از یک بودجه 12.5 میلیارد تومانی به بودجه 72.5 میلیارد تومانی افزایش یافت و بودجه این سد 60 میلیارد تومان افزایش یافت.
وی با بیان اینکه ما برای مشکلات استان خود تلاش بسیار کردیم اما برای یک سد کوچک 60 میلیارد تومان افزایش بودجه در نظر گرفتند، گفت: ایجاد ردیفهای جدید در لایحه بودجه بیشتر برای مناطقی بود که امثال بانفوذی در کمیسیون داشتند درحالی که مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند که باید مراقب بود تا قانون تحت نفوذ افراد منتفذ قرار نگیرد اما در تصویب بودجه شاهد بودیم که هر کسی نفوذ بیشتری دارد، سهم بیشتری در بودجه دارد.
این نماینده مجلس از هیئت رئیسه خواست فکری به حال مناطق محروم کند تا افراد منتفذ در بررسی بودجه سهم بیشتری را برای مناطق خود در نظر نگیرند.
در ادامه محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس که در غیاب علی لاریجانی ریاست صحن علنی را برعهده داشت، در پاسخ به تذکر نورا، گفت: تصویب بودجه مانند آیه قرآن نیست و یک قسمتهایی از آن دچار اشکال و قصور است، اما اینگونه تذکر دادن سبب میشود که برخی دیگر مانند رئیس کمیسیون تلفیق، سخنگوی این کمیسیون و هیئت رئیسه کمیسیون بخواهند توضیحاتی ارائه دهند.
وی در ادامه تاکید کرد: باید نظام بودجهریزی کشور را بهطور اساسی متحول کنیم چراکه بودجههای منطقهای یکی از مسائل اساسی است که مشکل آن هنوز حل نشده است و انشاءالله دولت و مجلس کمک کنند تا این فرآیند اصلاح شده و در تصویب بودجه کمتر دچار مشکل شویم.