کد خبر: ۱۶۰۲۶۲
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۸

سوداگران بازار مسكن چه كسانی هستند؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سالهاست كه پس از كمي التهاب در بازار مسكن عده‌اي ناشناس! كه مسوولان از آنها به عنوان سوداگر ياد مي‌كنند وارد اين بازار مكاره مي شوند و مشغول التهاب آفريني در بازار مسكن مي‌شوند. طي اين سالها بارها و بارها وعده برخورد با اين افراد داده شده است، اما وقتي سال بعد فرا مي‌رسد و در آستانه فصل نقل و انتقالات قرار مي‌گيرم مجددا سر و كله اين افراد پيدا شده و مجددا خط و نشان‌ها براي آنها كشيده مي‌شود.

سوال اصلي اين است كه واقعا سوداگران بازار مسكن چه كساني هستند؟ و آيا اين افراد تا اين ميزان از قدرت برخوردارند كه بتوانند بازار به اين مهمي و استراتژيكي كشور را برهم زده يا در آن التهاب ايجاد كنند؟

بر اساس اظهارات مشاور وزير راه و شهرسازي در بخش كنترل سوداگري به خصوص سياست‌هاي مالياتي و باز‌دارنده ضعيف بوده‌ايم. اين در حالي‌ است كه صاحبان اصلي نقدينگي سرگردان در كشور كه همان سوداگران بازار هستند در هر دوره از زمان به يكي از بازار‌هاي اقتصادي كشور ورود پيدا كرده و با تغيير در نرخ‌ها صاحب‌ سود‌هاي كلان مي‌شود.

به گزارش ايسنا، رقم‌هاي كلان نقدينگي در هر دوره از زمان بر اساس شرايط اقتصادي داخلي و خارجي كشور به يكي از بازارهاي اقتصادي ورود كرده و لطمات جدي را در قالب تورم‌هاي كاذب، پيدايش معاملات سوري و بي‌فايده و حتي رونق دلالي در اقتصاد وارد مي‌كند.

از این رو، پس از آنکه در پاییز سال 90، نرخ سکه در بازار آزاد فاصله خود را با نرخ دولتی بیشتر کرد، نقدینگی سرگردان در جامعه به سمت بازار سکه حركت كرده و ناگهان صف‌های طولانی خریداران سکه دولتی مقابل شعبه‌های بانک‌ ملی شكل گرفت.

این رویداد نیز چندان دوام نیاورد و با کاهش فاصله نرخ دولتی و بازار که در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت، بازار سکه تا حدودی از تب و تاب افتاد و در حال حاضر نقدینگی به دنبال بازار دیگری است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، مقصد بعدی آن بازار مسکن.

از ابتداي سال جاري علي‌رغم سال‌هاي قبل كه در فروردين و ارديبهشت ماه، قيمت‌ها رشد قابل توجهي نداشت، تورم در بازار مسكن به سرعت رشد داشته، هرچند آمارها از افت شديد تعداد معاملات در سه‌ماهه اول سال جاري خبر مي‌دهد.

از سال 82 دوره رونق در بخش مسکن به تدریج روند خود را آغاز کرد و در سال 85 به اوج رسید و در نهایت در سال 87 فروکش و رکود بازار مسکن تا اواخر نیمه اول سال قبل ادامه یافت.

بررسی روند عرضه و تقاضا و قیمت‌ها در بازارهای رقیب مسکن از جمله سکه، طلا و دلار نشان می‌دهد طی ماه‌های گذشته و پس از آنکه قیمت سکه و طلا در بازار آزاد با آنچه از سوی بانک مرکزی به مردم فروخته می‌شد، تفاوت فاحشی یافت موجب شد تا سرمایه هنگفتی به جیب سوداگران سرازیر شود.

نرخ هر دلار در بازار آزاد نیز با آنچه از سوی بانک مرکزی به فروش می‌رسید به حدود 200 تومان اختلاف نیز رسید. از این رو، بانک مرکزی بر آن شد تا به دنبال تحریم‌های صورت گرفته، در پی افزایش نقدینگی‌ها و جبران کسری به‌وجود آمده در این بخش برآید.

با این حال در شرایطی که نرخ تورم در آبان ماه سال گذشته به 20 درصد نزدیک شده است، بانک مرکزی با افزایش عرضه سکه با نرخ مصوب درپی کاهش حدود 80 هزار تومانی قیمت سکه در بازار آزاد برآمد اما گویا این ابزار نیز آن‌طور که باید و شاید به کار نیامده و دستورالعملی را تصویب کرد که براساس آن سکه طلا به قیمت جهانی و سود معقول حدود 540 هزار تومان پیش‌فروش کند و چند ماه بعد به مردم تحویل دهد.

اين در حالي است كه وزير راه و شهرسازي در اين باره اظهار كرده‌ است كه چنانچه عده‌اي بخواهند با ايجاد جو رواني در فصل نقل و انتقالات در بازار اجاره التهاب آفريني كنند با استفاده از ابزارهاي قانوني با آنها برخورد مي‌كنيم.

به گفته نيكزاد، دولت در سال گذشته مجبور شده‌ است از طريق تعزيرات با افرادي كه با ايجاد يك بار رواني تلاش مي‌كنند قيمتهاي مسكن و اجاره بها را بالا ببرند برخورد كند.

وزير راه و شهرسازي امسال نيز هشدار داده‌ است، چنانچه عده اي بخواهند دست به چنين اقدامي بزنند با استفاده از ابزارهاي قانوني كه در اختيار دارد با آنها برخورد خواهد كرد.

به گزارش ايسنا، در چنین شرایطی بازار معاملات ملکی‌ها و سرمایه‌داران پررونق و متاسفانه همانند گذشته خانواده‌های کم‌درآمد و اقشار متوسط جامعه هستند که از بازار مسکن بیرون می‌مانند و جرات ورود به این بازار را نمی‌یابند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۳۰
0
0
سینا از شیراز
مشکل همین تفکری است که مسئولین محترم دارند و در آخر مقاله از زبان وزیر راه و شهرسازی بیان شده وآن اینکه همه مشکلات را به جای مددیریت می خواهیم به ضرب زندان و شلاق حل کنیم. همه خوندیم که قیمت هر چیز بستگی به میزان عرضه و تقاضا داره . سال 84 ساختن یه خونه 150متری حدود سی میلیون تومن میشد که هیجده میلیون تومنش وام مسکن کم بهره بود الان وام مسکن هنوز همون قدره ولی قیمت خونه تقریبا ده برابر شده طبعا ساخت خونه خیلی کمتر شده و مرتب قیمت بالاتر میره.
وقتی می خواهیم جمعیت زیاد بشه اول باید زیرساختش را فراهم کنیم از جمله مسکن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۲
0
0
جالب این است که از این قشر سوداگر و دلال مسکن که منافع شان بر مبنای گرانی مسکن است، به عنوان کارشناس مسکن نام برده می شود.

درد و مسبب درد بر همه مشخص است. این سوداگران در اماکنی بنام بنگاه مشاور املاک فعالیت می کنند. آیا واقعا برخورد با آنان مشکل است؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
0
0
اول آقایان لطف کنند آمار واحدهای مسکونی اعم از کلنگی و آپارتمان را اعلام و بعد تعداد خانوار را که حتما ملک بیشتر از خانوار می باشد چون اگر غیر از این بود خیلی ها کنار خیابان و پارکها زندگی می کردند . بعد بررسی کنند بنام هر شخص چند واحد در اداره ثبت " ثبت شده . اگر آمارها و تحقیقات درست انجام شود متوجه میشوید افرادی هستند که تعداد زیادی واحد مسکونی دارند که بیشترشان هیچ سرمایه ای نداشتند . بیشترشان یا از راه نا درست میباشد یا دست نشانده سازمانهای مالی قوی مثل بانکها میباشند . فقط کافی است اعلام شود هر شخص میتواند 2 واحد مسکونی بنامش با شد آنوقت نتیجه را ببینید.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین