کد خبر: ۱۶۰۲۷۴
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۲

افزايش چهار برابری كشف مشروبات‌الكلی در سال 90

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: فرمانده درياباني مرزباني ناجا از ورود يك مورد دزدان دريايي سومالي به آب‌هاي سواحل جاسك در سال جاري خبر داد.

سردار سيد علي‌محمد سلامي در گفت‌وگو با ايسنا، در اين باره گفت: در سال 90، هيچ مورد ورود دزدان دريايي به آب‌هاي جمهوري‌ اسلامي ايران گزارش نشد، اما در سال جاري تنها در يك مورد دزدان دريايي سومالي به آب‌هاي سواحل جاسك ورود پيدا كردند.

به گفته فرمانده درياباني مرزباني ناجا، ورود اين افراد هيچ‌گونه خسارت يا دزدي در پي نداشته است.

تجاوز دزدان دريايي سومالي به لنج‌ها و كشتي‌هاي در خارج از آب‌هاي ايران
سلامي با بيان اينكه در تلاش هستيم تا مرزهاي آبي به گونه‌اي كنترل شود كه دزدان دريايي امكان ورود به آب‌هاي ايران را نداشته باشند، گفت: متاسفانه در خارج از آب‌هاي ايران دزدان دريايي سومالي به لنج‌ها و كشتي‌هاي ما تجاوز مي‌كنند.

وي همچنين با اشاره به اجراي طرح دريا از اول تيرماه در استان‌هاي شمالي و جنوبي كشور كه مسئوليت آن از امسال به درياباني واگذار شده است، خاطرنشان كرد: در جنوب به دليل گرمي هوا مراجعه به دريا و سفر تابستاني به نسبت استان‌هاي شمالي كشور كمتر است، بنابراين در سواحل جنوبي كشور طرح‌هاي گسترده‌اي نداريم و تنها در دو جزيره كيش و قشم اين طرح اجرا مي‌شود، آن هم نه به گستردگي استان‌هاي شمالي.

فرمانده درياباني مرزباني ناجا با بيان اينكه در سال جاري اجراي طرح دريا به درياباني سپرده شده است، گفت: نيروهاي درياباني در سه استان گيلان، گلستان و مازندران با بررسي مشكلاتي كه در گذشته وجود داشت، براي كنترل گروه‌هاي گردشگري وارد عمل شدند.

وي با اشاره به آمار زياد غرق‌شدگان در دريا در طول سال‌هاي گذشته و نيز ايجاد مزاحمت براي خانواده‌ها و مسافران تابستاني از سوي برخي از اوباش خاطرنشان كرد: اين موارد ناجا به سويي برد كه بايد امنيت بيشتري در اين مناطق وجود داشته باشد. به همين دليل ناجا لازم ديد در طرح دريا ورود بيشتري داشته باشد.

فرمانده درياباني مرزباني ناجا با بيان اينكه در طرح دريا گروه‌هاي مختلف شناور و پياده‌ ساماندهي شده‌اند، گفت: هدايت مسافران و شهروندان به سمت طرح‌هاي سالم‌سازي و تلاش براي كاهش آمار غريق از جمله وظايف اين افراد است.

سلامي ادامه داد: در اين راستا مقرر شد تا علاوه بر طرح‌هاي سالم‌سازي، نفراتمان را به خارج از اين طرح‌ها در مناطق و سواحل ناامن نيز كه شنا در آنجا ممنوع است نيز هدايت كنيم تا اين افراد با نصب پلاكارد و تذكر شفاهي از ورود مردم به اين مناطق جلوگيري و آنان را نسبت به خطرات ناشي از شنا در اين مناطق آگاه كنند.

وي با اشاره به ايجاد برخي از مزاحمت‌ها براي شهروندان و مسافران تابستاني در سواحل از سوي اراذل و اوباش به ايسنا گفت: اين موضوع باعث نارضايتي شهروندان و نيز ايجاد اختلال در امنيت اجتماعي مي‌شود و برخورد با اين افراد نيز يكي ديگر از اهداف ماست.

به گفته فرمانده درياباني مرزباني ناجا در جامعه اسلامي ما اين توقع وجود دارد كه وقتي مردم براي تفريح به نقطه‌اي مي‌روند با مشكلات ديگري مواجه نشوند.

تجهيز درياباني به جت‌اسكي
سلامي با تاكيد بر اينكه سعي كرديم در اجراي اين طرح تاثير مثبتي داشته باشيم، گفت: در درياباني شناورهاي كوچك موسوم به جت‌اسكي موجود نبود، اما براي اجراي بهتر اين طرح لازم ديديم كه امسال تعدادي شناور جت‌اسكي خريداري شود.

وي هدف از خريد اين شناور را كمك به افراد در حال غرق‌شدن و نيز ساماندهي افرادي كه در خارج از قسمت‌هاي مشخص، شنا كرده يا قايق‌سواري مي‌كنند، دانست و گفت:‌ مناسب‌ترين وسيله براي چنين اقداماتي همين شناورهاي جت‌اسكي است.

وي افزود: در همين راستا به يكسري از شناگران و امدادگران نحوه كار با جت‌اسكي و آموزش‌هاي لازم در اين زمينه داده شد.

به گفته فرماندهي درياباني مرزباني ناجا در استان‌هاي گيلان، مازندران و گلستان به ترتيب 25، 50 و 10 نفر براي نحوه استفاده از جت‌اسكي آموزش‌هاي لازم را ديده‌اند.

وي افزود: در استان مازندران با توجه به وسعت ساحلي گسترده‌اي كه دارد به 20 نفر و در استان گيلان به 10 نفر و در استان گلستان به 5 نفر از دريابانان آموزش‌هاي لازم در خصوص نجات غريق داده شده است.

وي هدف از اين اقدامات را برقراري امنيت و آسودگي خيال شهروندان به هنگام سفر اعلام كرد.

سلامي با بيان اينكه امنيت در دريا با امنيت در مرز متفاوت است به ايسنا گفت: در مرز خط مشخصي براي عبور عابران غيرمجاز و ساير تخلفات وجود دارد، اما با توجه به اين كه دريا يك پهنه است،‌ قوانين مختلف و متفاوتي در نقاط آن اجرا مي‌شود كه به عنوان مثال در بعضي از اين ‌جاها امكان تردد لنج‌هاي صيادي وجود دارد و در برخي ديگر امكان تردد كشتي‌هاي مسافربري يا تحقيقاتي است.

به گفته وي در هر منطقه از دريا بر اساس قوانين بين‌المللي، قوانين مختلفي گذاشته شده است.

شناورهاي صيادي تنها مجاز به تردد در منطقه تعريف شده هستند
فرمانده درياباني مرزباني ناجا همچنين با اشاره به حوزه تردد شناورهاي صيادي در آب‌هاي شمالي كشور به ايسنا گفت: هر شناور صيادي تنها بايد در منطقه و آب‌هاي تحت حفاظت درياباني همان استان تردد كند و در صورت تخلف با آن برخورد مي‌شود.

سلامي با تاكيد بر عزم جدي درياباني در برخورد با كالاهاي قاچاق گفت: هر شناوري كه حامل انواع كالاي قاچاق به ويژه مشروبات‌الكلي، موادمخدر و كالاهاي غيرمجاز فرهنگي و ... باشد، ماموران درياباني‌ آن را توقيف خواهند كرد.

وي با اشاره به افزايش دو برابري ميزان كشفيات موادمخدر در سال 90 نسبت به سال 89 خاطر نشان كرد: اين نسبت در حوزه درياباني در سال 90 نسبت به سال 89 افزايشي 9 برابري داشته است.

افزايش چهار برابري كشف مشروبات الكلي در سال 90
وي با اعلام خبر افزايش چهار برابري كشف مشروبات‌الكلي در دريا در سال 90 نسبت به سال 89 خاطر نشان كرد: در حوزه كالاهاي ضدفرهنگي نيز كشفيات ما افزايشي دو برابري داشته است.

سلامي درباره آمارهاي كشفيات در سه ماهه نخست سال جاري نيز خاطرنشان كرد: در سه ماهه گذشته نيز آمارها حاكي از افزايش ميزان كشفيات است‌، اما تعداد دقيقي در حال حاضر در دسترس بنده نيست.

امنيت دريا در استان‌هاي شمالي در سطح عالي است
سلامي سطح امنيت در درياها را خوب و در استان‌هاي شمالي را عالي ارزيابي كرد و گفت: در استان‌هاي شمالي خوشبختانه ورود كالاي غيرمجاز و... نداريم و دغدغه اصلي ما بيشتر در حوزه مسائل تفريحي و گردشگري است.

وي در خصوص قوانين لازم براي اجراي طرح دريا نيز خاطرنشان كرد: خلاهاي قانوني هيچ‌گاه به صفر نمي‌رسند اما در تلاشيم تا اين خلاءها را شناسايي و آنان را كاهش دهيم.

سلامي با بيان اينكه در حوزه گردشگري در دريا خلاءهاي زيادي وجود دارد، گفت: با توجه به اينكه جمهوري اسلامي داراي قداست اسلامي است، مي‌طلبد به گونه‌اي وارد شويم كه در اين طرح سرآمد ديگر كشورها به ويژه كشورهاي اسلامي باشيم، چرا كه بسياري از كشورهاي اسلامي از ما الگو مي‌گيرند، بنابراين بايد طوري خودمان را نشان دهيم كه هم امنيت در دريا و سواحل برقرار باشد و هم كيفيت مكان‌ها مطلوب شود.

انتقاد فرمانده درياباني مرزباني از كيفيت امكانات گردشگري در استان‌هاي ساحلي
سلامي با انتقاد از كيفيت امكانات گردشگري در استان‌هاي ساحلي اظهار كرد: كيفيت اماكن تفريحي بايد افزايش پيدا كند، چرا كه با توجه به اينكه گردشگري يك صنعت است، كشور ما نيز بايد بتواند از گردشگري درآمد خوبي را كسب كند.

وي با اشاره به وضعيت نامطلوب برخي از پلاژ‌ها و سواحل بويژه در استان‌هاي شمالي كشور،‌ خاطرنشان كرد: پلاژ‌ها و مكان‌هاي طرح سالم‌سازي دريا به ويژه قسمت شناي بانوان نبايد با پارچه، پلاستيك و پرده محصور شود، بلكه بايد از وسايلي در اين مناطق استفاده كرد كه علاوه بر بالابودن درصد محصوربودن آن، امنيت آن نيز كافي باشد و بهداشت نيز در آن رعايت شود.

فرمانده درياباني مرزباني ناجا تاكيد كرد: اين مناطق بايد پوشش مناسبي داشته باشد، اما حالا بايد ديد در حال حاضر چه تعداد از اين طرح‌ها داراي اين پارامترها هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین