آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد با تایید فشارهای ناشی از تحریم بر ایران و هزینه گران برنامه اتمی به واسطه تحریمها؛ بار دیگر بر حق ایران در برخورداری از دانش هستهای تاکید کرد.
به گزارش خبرآنلاین، احمدینژاد در گفتگو با روزنامه آلمانی "فرانکفورتر آلگماینه" در واکنش به اینکه آلمان سال گذشته تصمیم گرفت که انرژی اتمی را کنار بگذارد؛ افزود:آلمان انرژی اتمی را به عنوان یک فرم انرژی گذشته ارزیابی می کند و نه آینده ، ایران بر خلاف آلمان هزینه بالایی را برای استفاده از انرژی هسته ای پرداخت می کند. برنامه اتمی برای تهران به واسطه تحریمهایی که در این راستا علیه این کشور اعمال می شود گران تمام می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا ایران آماده است که یک چنین هزینه بالایی را برای این فرم انرژی پرداخت کند اظهار داشت: دولت آلمان دلایل شخصی خود را برای چنین تصمیم گیری دارد. ما نباید هر کاری آلمان انجام می دهد انجام دهیم. ما همچنین هیچ پولی به صهیونیست ها پرداخت نمی کنیم. ما بر مبنای اساسنامه آژانس بین المللی انرژی هسته ای حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را داریم، در ضمن من نمی توانم تصور کنم که دولت آلمان حقیقتا تصمیم گرفته باشد که همه نیروگاههای اتمی خود را ببندد.
گزیده سخنان وی را به نقل از مهر بخوانید:
· جمهوری اسلامی ایران به سوریه مانند همه کشورهای دیگر جهان این توصیه را می کند که ملت حق داشتن آزادی، انتخابات، حقوق اولیه و اساسی، عدالت، احترام و استقلال را دارد. اصلاحات ضروری است؛ هم در خاورمیانه و هم در غرب. انتخابات باید در یک جو صلح آمیز برگزار شود. اما متاسفانه دخالت های کشورهای ناتو و برخی دولتهای منطقه شرایط سوریه را پیچیده کرده است.
· {در واکنش به اینکه معاون فرمانده نیروی قدس سپاه از حضور فیزیکی و نظامی نیروهای ایرانی در سوریه صحبت کرده است} من چیزی در این باره نشنیده ام. ما همه جا در دنیا حضور داریم. حضور فرهنگی، انسانی و سیاسی ما در دنیا در خدمت صلح و ایجاد تفاهم می باشد. از نظر نظامی ما در هیچ کجای دنیا حضور نداریم.
· ما یک پیشنهاد برای سوریه، بحرین و لیبی داریم. اما جوی که اعضای ناتو ایجاد کرده اند برای پیشبرد مذاکرات در این راستا نامناسب است. ما تلاشهای زیادی انجام داده ایم تا گروههای مختلف در سوریه را به هم نزدیک کرده و شرایط برای گفتگو را فراهم سازیم. ما آماده ایم با همه در راستای حمایت از مذاکرات و انتخابات در سوریه همکاری کنیم. به همه اقشار سوریه، همه گروهها و قبایل سوری باید احترام گذاشته شود.
· بازدید از تاسیسات پارچین در قراردادهای ما با آژانس انرژی هسته ای مطرح نبوده است. نزد آژانس بین المللی انرژی هسته ای مقررات کاملا آشکاری وجود دارد که جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب این قوانین با آژانس همکاری می کند. ایران تنها کشوری است که آژانس بین المللی انرژی هسته ای تمامی اطلاعات درباره فعالیت های هسته ای آن و دانشمندان علوم هسته ای اش را در اختیار دارد. همه اطلاعاتی که ما به آژانس دادیم بعدها در مطبوعات و سازمانهای امنیتی غربی مجددا دیده شد و این در حالی است که آژانس موظف به حفظ این اطلاعات محرمانه می باشد. من مطمئنم که آلمان هم به آژاانس بین المللی انرژی هسته ای اجازه نمی دهد که هر مکانی را که می خواهد در کشورش بازدید کند.
· آیا اگر ایران قسمتی از غرب بود باز هم به این کشور اجازه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای داده نمی شد؟ در همسایگی ما برخی کشورها وجود دارند که بمب اتمی دارند. در مرزهای ما نیروهای آمریکایی قرار دارند. حالا چه کسی چه کسی را تهدید می کند؟ما به هیچ کس نمی گوییم که چگونه باید زندگی کند. ما هیچ کس را برای استفاده از انرژی هسته ای منع نمی کنیم. چرا ما باید برای جلب اعتماد غرب تلاش کنیم. شما باید اعتماد ما را جلب کنید.
· غنی سازی بیست درصد تنها برای اهداف پزشکی در ایران صورت می گیرد . ما بر اساس قراردادی که با آژانس بین المللی انرژی هسته ای بسته ایم حق غنی سازی اورانیوم تا بیست درصد را داریم. حالا ما این آمادگی را داریم که در این راستا به صورت داوطلبانه قدم مثبتی برداریم، اگر طرف مقابل نیز متعاقبا قدمی بردارد. ما امیدواریم که در مسکو پیشرفتهایی در مذاکرات ایران با غرب دیده شود.
· قطعنامه های غرب علیه ایران به هر دو طرف آسیب می رساند. کجا در حال حاضر کسری بودجه بیشتری وجود دارد در اروپا یا در ایران؟ امروز فشارهای اقتصادی روی مردم اروپا بزرگتر از فشارهایی است که بر ایرانیها وارد می شود. ما خیلی وابسته به واردات نیستیم. اکثر چیزها را خودمان می توانیم تولید کنیم. ما تجارت خود با غرب را با تجارت با دیگر کشورها جایگزین کردیم. من نمی گویم که قطعنامه هیچ مسئله ی برای ما ایجاد نکرده است، اما این تحریمها نمی تواند یک ملت بزرگ را به انصراف از حقوق خود وادارد.
· اقتصاد ایران یک حجم 1400 میلیارد دلاری دارد و با این تحریمها در هم نمیشکند. هدف ما این است که روزی دیگر هیچ نفتی صادر نکنیم. ما می خواهیم تولیدات با ارزش بالاتر را صادر کنیم.
· مردم حق دارند که از برخی مسائل اقتصادی کشور اظهار تاسف کنند. اما تنها در ایران مسائل اقتصادی وجود ندارد، بلکه در همه جای دنیا این مشکلات وجود دارد. ما سال گذشته با وجود قطعنامه های غرب پیشرفتهای بسیاری داشته ایم. سرمایه گذاریها، تولید ناخالص ملی و صادرات غیر نفتی در کشور ما رشد چشمگیری داشته است. اما ما ادعا نمی کنیم که هیچ مشکلی نداشتیم.
· {بعد از پایان دوران ریاست جمهوری خود چه کاری انجام خواهید داد} من تصمیم دارم به عرصه علمی برگردم. شاید من در دانشگاه از نظر سیاسی فعالیتهایی انجام دهم اما هیچ حزب و یا گروه سیاسی را تاسیس نخواهم کرد.
· {آیا شما مانند پوتین برگشت مجدد به مسئولیت ریاست جمهوری را در آینده مد نظر دارید} نه هشت سال کافی است. سلام ما را به آلمانی ها برسانید. ما ملت و دولت آلمان را دوست داریم.