آفتاب: نخستين توالت آسياي جنوب شرقي، در جنوب ويتنام كشف شد.
به گزارش ايسنا، محققان موفق به كشف نخستين توالت آسياي جنوب شرقي در منطقهي جنوب ويتنام شدند. اين كشف نشاندهندهي تكامل جامعهاي شكارچي به جامعهاي شامل كشاورزان است.
كشف اين محل حاصل هفت هفته تلاش متخصصان ويتنامي و استراليايي در روستايي در جنوب ويتنام است. قدمت اين روستا 3300 تا 3700 سال سال تخمين زده شده است.
اين محل، تپهاي به ارتفاع پنج متر است كه جريانهاي جزر و مدي آب و باتلاقهاي پر از گياه، آن را فرا گرفتهاند. اين تپه كه بهدست انسانها ساخته شده، در 30 كيلومتري شهر «هو چي مينت» ويتنام واقع شده است.
به گزارش ايشيا ساينتيست، مواد دفعشده از انسان و حيوانها در اين محل كه «راچ نويي» نام گرفته، به باستانشناسان كمك ميكند تا به رژيم غذايي مردم جنوب ويتنام در آن دوران پي ببرند.
محققان اعلام كردند استخوان ماهي، گوشت و سبزيجات از موادي هستند كه در اين مكان 3500 كشف شدهاند. تيم تحقيقاتي اين پروژه همچنين اعلام كرده است، شواهدي مبني بر وجود بناهاي ديگري اطراف اين محل وجود دارد.
يكي از باستانشناسان در اينباره گفت: ما به سازههاي بنيادي و باقيماندهي بناهايي در اين محل برخوردهايم و گمان ميبريم بين 3500 تا 4000 سال قدمت داشته باشند. ما تا كنون با چنين موردي مواجه نشده بوديم.
علاوه بر بقاياي سازههاي ساختماني و سراميك، اشيايي مانند تعدادي سازهي استخواني و قلم چوببري از جنس لاك لاكپشت در اين محل تاريخي پيدا شدهاند.