آفتابنیوز : آفتاب: یادداشت علیاکبر جوانفکر مشاور مطبوعاتی رئیس جمهور در سرمقاله ای در رسانه دولت جنجال تازهای را در فضای سیاسی کشور پدید آورد.
جوانفکر در این یادداشت، اظهارات اخیر مراجع درباره گرانیها را ناشی از وجود فضایی تحریفآمیز در جامعه امروز ایران دانست و به مراجع تقلید توصیه کرده تا در مسیری که دیگران برایشان طراحی کردهاند، شنا نکنند. تعریض به مراجع توسط مشاور رسانهای احمدینژاد پس از آن انجام شد که مراجع تقلید در جریان سفر علی لاریجانی به قم انتقادات شدیدی را نسبت به گرانیها و نامناسب بودن فضای معیشتی مردم بیان کردند.
هرچند دولتمردان تلاش کردند فضای رابطه خود با روحانیت را اصلاح کرده و نماینده جدیدی در این میان معرفی کنند، اما به نظر میرسد معرفی این نماینده جدید نیز تاثیر زیادی در تغییر روش دولت نسبت به روحانیت نداشته و دولت نه تنها برای بهبود وضعیت و رابطه خود با علما چارهای نیندیشیده است بلکه افکار عمومی دوباره در رسانه منتسب به دولت شاهد بیحرمتی به مراجع بوده است.
وظیفه مراجع
حجتالاسلام و المسلمین سید رضا تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشوردر گفتوگو با خبرنگار تهران امروز در این باره گفت: مراجع خود را موظف میدانند تا به مسئولین درباره مشکلات جامعه تذکر بدهند.
آنها به عنوان ملجا مردم به حساب میآیند به همین دلیل مراجع بیشتر از دیگران از مشکلات مردم آگاهی دارند. تقوی با تاکید بر اینکه مراجع حرف مردم را بیان کردهاند گفت: بهتر است کسانی که فکر میکنند اطلاعات درستی به مراجع داده نمیشود خود اطلاعات درست را در اختیار مراجع قرار بدهند. مراجع هیچ گاه تا مطمئن نباشند مسئلهای که بیان میکنند صحت دارد و درباره آن موضوع به یقین نرسیده باشند اظهارنظری نمیکنند و آنقدر واقع بین هستند که اگر مسئله را به اشتباه بیان کرده باشند آن را اصلاح کنند. رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با تاکید بر اینکه مسئولین نیز باید از اظهارنظرات مراجع استفاده کنند گفت: هر انتقادی که بیان میشود نشاندهنده مخالفت نیست و نباید از بیان و اظهارنظر مراجع اینگونه استنباط شود که قصد مخالفت دارند زیرا مراجع نظرات خود را از روی خیرخواهی و برای بهبود فضای جامعه بیان میکنند. وی با اشاره به اینکه انسان همیشه در معرض غفلت است گفت: کسانی که در متن کارهای اجرایی هستند به دلیل مشغله زیاد مسائل را فراموش میکنند و نسبت به آن بیتوجه میشوند و کسانی که در بطن این جریان نیستند باید با مشاهده مسائل به دولتمردان تذکر بدهند و این وظیفه هر مسلمانی است.
بیماری مجموعه دولت
محمد تقی رهبر نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار تهران امروز در واکنش به این مسئله گفت: اینگونه اظهارنظرها نشاندهنده عدم اعتقاد و شناخت فرد گوینده از جایگاه روحانیت است.
وی با تاکید بر اینکه توهین و تخرب روحانیت بیماریای است که در مجموعه دولت دیده میشود و شواهد زیادی نیز در این باره وجود دارد، تصریح کرد: هر فردی در هر جایگاه و مقامی که باشد و این اظهارنظرها را بیان کند به روحانیت ظلم کرده و خدمات روحانیت را نادیده گرفته است. رهبر در این باره افزود: این بیانات به این دلیل مطرح میشود که روحانیت را دنباله رو نشان دهند در حالی که روحانیت از ابتدای انقلاب تاکنون همیشه در بین مردم حضور داشته و در مسائل پیشرو بوده است.
وی بیان داشت: معتقدم مجموعه دولت شناخت، اعتقاد و باور ضروری و لازم را نسبت به روحانیت ندارد و در خیلی از موارد دیده شده که به روحانیت و جایگاه آن توهین میشود و حتی شنیده شده برخی از مسئولین عالیرتبه بیان کردهاند در جلسات به شرطی شرکت میکنند که در آن روحانی حضور نداشته باشد.
وی تاکید کرد: در دستگاه دولت کسانی هستند که برای حذف روحانیت اقداماتی انجام میدهند و خود را بالاتر و داناتر از روحانیت میدانند.اگر این افراد توصیه پذیر باشند، نباید واقع بینی را کنار بگذارند پس بهتر است از سیاه نمایی درباره روحانیت بپرهیزند.
به جای توهین وضع مردم را ببینند
به گزارش تهران امروز،سید رضا اکرمی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم نیز که در اینباره با سایت خانه ملت گفتوگو داشته است با انتقاد از توهین مشاور رئیسجمهور به علما و مراجع تقلید، گفت: بهتر است جوانفکر به جای متهم کردن مراجع و هجمه به آنان،در میان مردم حاضر شود و خود اوضاع نابسامان اقتصادی را مشاهده کند.
امروز مسائلی همچون گرانی و نقدینگی سرگردان، بسیار واضحتر از آ ن است که کسی بخواهد با کوچکنمایی و بزرگنمایی آن را وارونه جلوه دهد. وی تصریح کرد: جوانفکر را شخصی معتدل نمیبینم و همانگونه که در تعریف و تمجیدهایش اعتدال را رعایت نمیکند؛درمقابلهها و هجمههایش از دایره انصاف خارج میشود.
این برمیگردد به عملکرد مسئولین و مردم و همینطور روحانیت . وجود روحانیون حداقل ، در 3 مورد از زندگی ما کاربرد دارد ، وقتی به دنیا می آییم ، زیر گوشمان اذان می گویند . وقتی ازدواج می کنیم ، زن و شوهرها را به هم حلال می کنند و وقتی هم می میریم ،باز هم سر خاکمان ، دعا و قرآن می خوانند . در هر قشری خوب و بد هست . نحوه زندگی یک روحانی و خانواده اش ، میتواند الگوی ساده زیستی ، به دور از تجمل گرائی و توام با صداقت و شفافیت باشد .
به نظر اینجانب ، روحانی که پیرو خط پیامبر (ص) و حضرت علی (ع) باشد و نحوه زندگی کردن آنها را دنبال کند.... اگر وجدانا" در نظر
بگیریم ، خود روحانیون اصیل هم دل پری از نحوه زندگی کردن
بعضی ها دارند . انشاءالله که طبق گفته قرآن ، که 3 چیز
را به ما هشدار داده است ، بپرهیزیم ، مال ، شهوت و فرزندان ، و فرزندان از این نظر ، که خود ما مادی نیستیم ولی
خواسته های فرزندانمان ، خیلی زیاداست و گرفتارشان نشویم.