آفتابنیوز : آفتاب: فاصله طبقاتی در کشور بیداد میکند این را میتوان در جای جای خیابانهای کلان شهرهای کشور و حتی شهرهای کوچک دید. دخترک گل گفروش کنار ماشین آخرین مدل میلیونی، پیرمرد باربری که خریدهای میلیونی دیگری را به دوش میکشد، خانههای ویلایی در کنار خانههای کوچک ۴۰ یا ۵۰ متری، دستفروش ژنده پوش در کنار بوتیک شیک با اجناس لوکس و آنتیک، همه و همه نشانههای روشنی از وجود اختلاف طبقاتی شدید در جامعه ماست.
اختلاف طبقاتی که انتظار میرفت روند کاهشی داشته باشد، نه افزایشی. اختلاف طبقاتی که انتظار میرفت ریشه کن شود و نه انکار! و به نظر می رسد یارانه ها نیز نتوانسته این مشکل را حل کند.
واضح است با سیاستهای دولت در دوره ریاست جمهوری دکتر احمدینژاد، فاصله طبقاتی در جامعه امروز ایران نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده و برخلاف شعارهای مکرر، اقدامات دولت در جهت تامین منافع کلان سرمایه داران بویژه لایههای انگلی سرمایه داری ایران عمل کرده است.
اخبار منتشر شده از اختلاسها و تخلفات کلان اقتصادی که بیش از پیش در دولت دهم نمود پیدا کرده است، شاهد خوبی بر این ماجراست؛ دولتی که با شعار عدالت اقتصادی و اجتماعی به میدان آمد، دولتی که آمد با فساد اداری مبارزه کند و آن را ریشه کن کند، دولتی که آمد تا شکاف طبقاتی را پر کند، منبع بیشترین اخبار تخلفات اقتصادی است و از سویی مدعی کم کردن اختلاف طبقاتی است.
هنوز از یادها نرفته است که محمود احمدی نژاد در همان روزهای اول آغاز طرح هدفمندی یارانه ها و پرداخت یارانه نقدی گفته بود: « مقدار مصرف نیز عادلانه توزیع نمیشود و بعضیها ۳۰ برابر دیگران مصرف میکنند و باعث ایجاد فاصله طبقاتی میشوند در حالی که ما یارانه میدهیم تا عدال برقرار شود و فاصله طبقاتی از بین برود»
حالا اما نه تنها فاصله طبقاتی از بین نرفته است بلکه خط فقر نیز روز به روز افزایش می یابد و افزایش حقوق های کم فاصله طبقاتی را بیشتر می کند .
هر چند دولتی ها همواره ا ز تاثیر مثبت یارانه ها در کاهش خط فقر و فاصله طبقاتی سخن می گویند اما عملا فضای جامعه نمایانگر واقعیت دیگیری است.
در هر حال در آخرین اظهارات، رييس شوراي رقابت با بيان اينكه خانوارهاي شهري با درآمد ماهانه كمتر از 946 هزار تومان زير خط فقر به حساب مي آيد، گفت: مقدار يارانه نقدي فاز اول توانسته اثر مثبتي در توزيع درآمد و افزايش رفاه فقرا داشته باشد و براي فاز دوم افزايش 20 درصدي كافي خواهد بود.
جمشيد پژويان درباره خط فقر در سال 90 تصريح كرد: در مورد سال 90 هنوز محاسبات انجام نشده است، اما در سال 89 خانوارهاي شهري با درآمد ماهانه كمتر از 946 هزار تومان و خانوارهاي روستايي با درآمد ماهانه كمتر از 580 هزار تومان زير خط فقر به حساب ميآيند.
وي همچنين درباره ميزان افزايش يارانه نقدي در آستانه فاز دوم قانون هدفمندسازي يارانهها اظهار كرد: مطالعات و مشاهدات در سالگرد هدفمندي يارانهها نشان داد كه مقدار يارانه نقدي فاز اول توانسته اثر مثبتي در توزيع درآمد و افزايش رفاه فقرا داشته باشد بنابراين اگر اگر همان ميزان يارانه فاز اول هدفمندي يارانهها به طور متوسط 20 درصد افزايش يابد كافي خواهد بود.
به گزارش شفاف،هر چند رييس شوراي رقابت برای اولین بار آماری نزدیک به خط فقر واقعی را اعلام کرده است اما معلوم نیست چطور با وجود مثبت لودن توزیع درآمد در رفاه فقرا باز هم فصله طبقاتی در حال افزایش است و خط فقر نیز هر سال بالا می رود.
در هر حال با وجود افزایش درآمد نفت در سال های اخیر، به نظر می رسد تعداد زیادی از خانوارهای ایرانی با توجه به این رقم اعلام شده زیر خط فقر قرار دارند و حذف غیر اصولی یارانه نقدی نیز بر این موضوع دامن خواهد زد.
استقلال در هر کشوری ، در رابطه با احیای کشاورزی و صنعت و تولیدات داخلی و دامپروری است . چنان باید این چند گزینه را پشتیبانی و حمایت کنند که نه تنها مهاجرتی به شهرها صورت نگیرد ، بلکه کشاورزی مدرن و با زندگیهای خوب در هر روستائی ، مردم شهرها را وادار به مهاجرت به روستاها کنند . در آن صورت است که مملکت از نظر تولیدات
داخلی متکی به مردم خود می شود و مردم هم از بیکاری و
فقر ، فحشاء ، تکدی گری ، قاچاق و مصرف مواد مخدر ،
و خیلی از معضلات دیگر ، نجات پیدا می کنند .
باید منیت ها در بعضی از مسئولین کنار ، گذاشته شود و هرکسی که کاربرد علمی و تجربی بیشتری در تمام زمینه های مملکتی و آبادانی کشور ، دارد ، ارائه کند و با شوراهای
خوب و بدون غرض و صرفا" جهت رضای خداوند و خلق خدا ، بهترین راهها را انتخاب نمایند. انشاءالله .
با این طرح فقط من می دانم قشر متوسط مثل من بد بخت شد