آفتابنیوز : آفتاب: متأسفانه گرانی مردم را آزار میدهد. ما نیز نشستهایی با برخی مسئولین دولت و وزرا داشتهایم، به ویژه با وزیر صنعت و معدن که در آن جلسه با دقت پیگیری کردیم و در برخی اقلام مانند شیر و مرغ، نگرانیهای مردم به آنها بازتاب داده شد و گفتیم که به عنوان وزیر، باید در تعدیل قیمتها، نظارت بیشتری داشته باشند.
نعمتی با بیان این مطلب گفت: نبود ارتباط مناسب میان دو وزارتخانه صنعت و معدن و وزارت جهاد کشاورزی، باعث چنین شرایطی شد. در بحث مرغ گفتند که مسئولیت تنظیم بازار بر عهده ماست، ولی نهادههای دامداری و کشاورزی باید از طرف وزارت جهاد کشاورزی تأمین شود. مسئولین جهاد هم میگویند به آنها ارتباطی ندارد و وزارت صنعت و معدن باید کارهای لازم را انجام دهد؛ متأسفانه چنین رویهای هست.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزیر صنعت باید تیمی را تشکیل دهد و بازار را ساماندهی کند، گفت: در بحث اقتصادی، ناهماهنگیهایی در دولت هست. دولت برای ساماندهی مسائل اقتصادی و زندگی مردم برنامهای ندارد و کوتاهی میکند و اگر این گونه پیش برود، مجلس وارد خواهد شد.
وی با اشاره به بهای پایین خرید تضمینی گندم و از سوی دیگر، واردات با بهای بیشتر گفت: متأسفانه، دولت در مورد تولید کوتاهی میکند و با توجه به شرایط جامعه، این گونه دریافت میشود که جامعه کشاورزی را به حال خود رها کردهاند. گندم تنها یک مورد از دهها مورد است.
در این باره باید گفت، بهایی که دولت برای خرید گندم در نظر گرفته است، قیمت کارشناسی نیست، بلکه بهای تحمیلی است که به ضرر کشور پایان خواهد یافت. قیمت واقعی گندم بالاتر از ۷۵۰ تومان است و دلایل این قیمتگذاری نیز وجود دارد و این امکان را داریم که در این زمینه با مسئولین دولتی گفتوگو کنیم.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا ارادهای در دولت برای حمایت از تولید ملی وجود دارد، گفت: در نشستی که با وزیر صنعت داشتیم، واقعیتها را مطرح کردیم؛ اما باید گفت در مدت چهار ماه گذشته، شاهد برنامهای از سوی دولت نبودهایم.
وزارت صنعت و معدن به عنوان متولی بخش صنعت باید برای این کار برنامه داشته باشد. بسیاری از کارخانجات مشکلات عدیدهای دارند که رفع آنها، عزم جدی میخواهد، ولی متأسفانه مسئولین دولتی با فرمایشهای رهبری شعاری برخورد میکنند و عملا دولت با فرمایشهای رهبری در سالیان گذشته، برخورد مناسبی نداشته است، در حالی که باید کارهای اجرایی انجام دهند.
نعمتی با اشاره به مشکلات عدیده قطعهسازان گفت: برای نمونه، قطعه سازان ما با مشکلات جدی روبهرو هستند و در مقابل، بیشترین واردات در زمینه قطعات خودروست. اگر بخواهیم تولید ملی را بالا بریم، باید به قطعه سازان درونی اطمینان کنیم. بسیاری از قطعهسازان حتی قطعات چینی را وارد میکنند و با برند خود میفروشند؛ این بزرگترین ضربه به تولید داخلی است.
این عضو کمیسیون صنایع در ادامه گفت: در صنعت نساجی به عنوان بهترین صنعت اشتغالزا، سخنی برای گفتن نداریم. ماشین آلاتی که در ایران هست، در مقایسه با ماشین آلات ترکیه و هند بهروزتر هستند؛ شاید مشکلاتی داشته باشند، ولی باید مشکلات اساسی را برطرف کرد، نه اینکه صنعت را تعطیل کنیم و به واردات روی آوریم، یا اینکه در صنعت سیمان مشکلات عدیدهای برای تولید کنندگان وجود دارد.
وی با اشاره به سهم صنعت در قانون هدفمندی یارانهها اظهار داشت: دولت باید ۳۰ درصد درآمد ناشی از هدفمندی یارانهها را به بخش صنعت اختصاص میداد، ولی نه تنها این یارانه پرداخت نشد، بلکه مشکلات بسیاری که با هدفمند شدن یارانهها پدید آمد، به مشکلات گذشته افزوده شد و اینها ناشی از آن است که برنامهای برای کمک به صنعت نیست.
به گزارش تابناک،نعمتی در پایان یادآور شد: با برنامهریزی مناسب، میتوان از این همه پتانسیل و ظرفیت کشور، بهترین و بیشترین بهرهها را برد. دولت برنامهای برای بخشهای اقتصادی و تولیدی ندارد و درخواست ما این است که مسئولین دولت با دیگر کارشناسان همفکری کنند و به دنبال بهرهگیری از همه ظرفیتهای موجود باشند تا به امید خدا، مردم بتوانند در آسایش و آرامش باشند.
مجلس چی
مجلس برنامه ای دارد یا خیر ؟
از زمان شروع دوره نهم چه مصوبه ای داشته است ؟
به نظر من بهتر است که بهانه ائی به دست آقایان محترم اقتصاددان نداده و بگذارید این یک سال باقیمانده نیز همینطور سپری شود تا نگویند که شما برنامه های ما را به هم ریختید و مانع پیشرفت اقتصادی کشور شدید والا ما از رتبه هفدهم اقتصادی دنیا به رتبه هفتم می رسیدیم !