آفتابنیوز : يکی از اين دو ايستگاه رادار قرار است در بيست کيلومتری مرز ايران در آن بخش از منطقه مرزی آستارا که در خاک جمهوری آذربايجان واقع است احداث شود و ديگری در پنجاه کيلومتری مرز روسيه در شهرستان خيزی در کوهپايه های جنوبی قفقاز در شمال باکو.
هدف از برپايی اين ايستگاههای رادار ديدبانی از آبهای سرزمينی جمهوری آذربايجان در دريای خزر برای جلوگيری از ورود سلاحهای کشتارجمعی، مواد مخدر و تروريستها اعلام شده است.
به گفته سفير آمريکا در جمهوری آذربايجان، تأسيسات اين دو ايستگاه رادار را يکی از شرکتهای طرف مشورت دولت آمريکا که گروه بين المللی واشنگتن نام دارد بر اساس موافقتنامه ای ساخته است که در ژانويه 2004 ميان دو دولت امضا شد.
دولت آمريکا تاکنون به دولت جمهوری آذربايجان سی ميليون دلار کمک مالی کرده است تا صرف تجهيز گارد ساحلی خود به سيستم پيشرفته رادار و تعمير شناورهای اين گارد کند.
سفير آمريکا در باکو پيشتر گفته بود که دولت آمريکا قرار است به نيروی دريايی جمهوری آذربايجان نيز کمک کند و ميزان کمکهای خود به اين جمهوری را در چارچوب طرح خود در حفاظت از دريای خزر به 135 ميليون دلار برساند.
طرح حفاظت از دريای خزر (Caspian Guard Initiative) که يکی از اهداف اصلی آن تأمين امنيت خط لوله نفت باکو - جيحان است از سال 2003 ميلادی در وزارت دفاع آمريکا به اجرا گذاشته شده و اجراکننده آن فرماندهی نيروهای ارتش آمريکا در اروپاست که مقر آن در شهر اشتوتگارت در جنوب آلمان قرار دارد.
همکاری نظامی ميان آمريکا و جمهوری آذربايجان موجب نگرانی ايران و روسيه است.
مجلس جمهوری آذربايجان طی اقدامی که تحليلگران آن را حرکتی برای کاستن از نگرانی اين دو همسايه قدرتمند جمهوری آذربايجان ارزيابی کردند سال گذشته قانونی تصويب کرد که استقرار نيروهای نظامی بيگانه در خاک اين جمهوری را ممنوع می سازد با اين حال بنابر قراردادی که ميان دولتهای جمهوری آذربايجان و روسيه منعقد شده، روسها يک ايستگاه رادار در نزديکی شهر قابالا در شمال اين کشور دارند که در کنترل کارشناسان نظامی روسيه قرار دارد و 1500 نظامی روس در آن مستقرند.
از سال 2002 نام اين ايستگاه رادار به مرکز اطلاعات و داده پردازی داريال تغيير يافت.