آفتابنیوز : آفتاب: وزیر نفت با اشاره به امضای قرارداد توسعه 12 میدان مشترک نفت و گاز در سال گذشته از توافق با بانک مرکزی برای انتقال منابع مالی از خارج کشور به صنعت نفت خبر داد و اعلام کرد: برای افزایش تولید نفت و گاز سالانه باید 50 میلیارد دلار در صنعت نفت سرمایهگذاری شود.
به گزارش مهر، رستم قاسمی در کنفرانس راهکارهای تحولی نظام توسعه و بهره برداری در بخش بالادستی نفت و گاز در تهران از ذخایر عظیم نفت و گاز طبیعی به عنوان یک مزیت برای اقتصاد کشور یاد کرد و گفت: در رشایط فعلی مدیریت و راهبری صنایع پیچیده نفت و گاز کشور توسط متخصصان داخلی انجام می شود.
وزیر نفت با اعلام اینکه سه شاخصه کیفیت زمان، سرعت و اقتصاد نگهداشت تولید و توسعه از جمله موضوعاتی است که به عنوان اشکالات در صنعت نفت مطرح است، تصریح کرد: در حال حاضر در این سه بخش با استانداردهای جهانی فاصله داریم باید از نظر کیفیت و سرعت و زمان بندی گامهایی را برای توسعه برداریم.
به گفته این عضو کابینه دولت دهم، نگهداشت تولید و توسعه از لحاظ اقتصادی با همین مشکل روبرو است از آنجایی که که بهره وری زیادی دارد اما در سطح پایین قرار دارد باید در این شاخص مهم برنامه ریزی اساسی صورت گیرد و از عقلای صنعت نفت یاری و کمک می طلبیم تا کمک کند شاخص بهتری و فاصله کمتری را با جهان داشته باشیم.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه امروز با همه سختیها یکی از برنامههای اساسی و جدی وزارت نفت توسعه صنعت نفت است، تاکید کرد: تحریم ها، عدم همکاری شرکتهای بزرگ، فقدان وجود سرمایه گذاران نفت و گاز کشور را در شرایط ویژه ای نسبت به گذشته تحت تاثیر قرار داده است باید یکی از محورهای اصلی وزارت خانه صنعت نفت، توسعه این بخش باشد.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون پروژههای مختلف توسعه در میادین مشترک نفت و گاز ایران آغاز شده است، بیان کرد: سال گذشته 12 قرار داد توسعهای میادین مشترک نفت و گاز منعقد شده است، از این رو اراده ملی برای کمک به صنعت نفت در دولت و مجلس وجود دارد.
قاسمی با اشاره به کمکهای دولت و مجلس و الزام بانک مرکزی به سرمایهگذاری در صنعت نفت را یکی از راهکارهای تامین منابع مایل توسعه صنعت نفت عنوان کرد و افزود: بانک مرکزی ذخایر ارزی خوبی دارد که این ذخایر در خارج از کشور سرمایهگذاری میشود اما توانستیم مسولان بانک مرکزی را قانع کنیم که به جای سرمایهگذاری در خارج از کشور این سرمایهها وارد توسعه صنعت نفت کشور شوند.
وزیر نفت با بیان اینکه در بودجه سال 91 تمامی سختی ها و مشکلات تامین منابع مالی مورد نیاز توسعه صنعت نفت بررسی شده تا از منابع مالی بهتری برخوردار باشیم، یادآور شد: بر این اساس طرحی را به مجلس ارائه دادیم اگر بخواهیم توسعه صنعت نفت را سرعت بخشیم باید تامین منابع مالی و قوانین در کشور یابد.
این عضو کابینه دولت دهم افزود: اگر از هر میادین توسعه ای 25 درصد درآمد نفتی به حوزه وزارت نفت و 75 درصد برای دولت، همچنین از میعانات گازی 75 درصد درآمد به بخش نفت و بقیه درآمد برای دولت، در صورت تصویب این طرح اختصاص یابد، با این اقدام می توانیم در داخل کشور از منابع بانکها با همه شرایط از خارج زمینه برای سرمایه گذاری ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 1200 میلیارد دلار حجم گردش مالی کشور است، گفت: با توجه به اینکه سرمایه مورد نیاز صنعت نفت سالانه 50 میلیارد دلار است در مقابل حجم گردش مالی کشور قابل توجهای نیست.
این مقام مسئول در پایان با یادآوری اینکه به منظور افزایش یک میلیون بشکهای تولید نفت تا پایان سال 94 اقدامات گسترده ای انجام گرفته است، تصریح کرد: از این رو توصیه جدی به مسئولان این است که اگر می خواهند در وزارت نفت مشابه جهان و هم تراز با آن رشد پیدا کند باید تغییرات اساسی در بخش صنایع بالادستی و پایین دستی انجام گیرد.