کد خبر: ۱۶۵۳۵۴
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۲۰:۵۲

ناوی پیلا‌ی: دولت و اپوزیسیون سوریه مرتکب جنایت علیه بشریت شده‌اند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: کمیته جهانی صلیب سرخ بخشی از نیروهای خود را از سوریه خارج می‌کند. شهرهای حلب و دمشق همچنان شاهد بمباران هوایی هستند. تعداد قربانیان و آوارگان پیوسته بیشتر می‌شود و آلمان کمک به پناهجویان سوری را افزایش می‌دهد. 

روز جمعه (۲۷ ژوئیه / ۶ مرداد) ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در جمع خبرنگاران در ژنو بار دیگر نگرانی خود را از ناآرامی‌های سوریه ابراز کرد و از دولت و اپوزیسیون این کشور خواست مراقب جان غیرنظامیان باشند.

او ضمن اشاره به وضعیت ناهنجار شهروندان حلب گفت، این نگرانی وجود دارد که ارتش در مناطق پرجمعیت حلب از سلاح‌های سنگین و هلی‌کوپترهای مجهز به تیربار و جت‌های جنگنده استفاده می‌کند. پیلای دولت و "بخش‌هایی از اپوزیسیون" را به جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی متهم کرد. 

کمیسر عالی سازمان ملل تصریح کرد که آمران و عاملان این جنایت‌ها باید شناسایی و محاکمه شوند. او پیش‌تر نیز با طرح اتهام‌هایی مشابه خواستار آن شده بود که دیوان بین‌المللی کیفری لاهه برای شفاف‌سازی در این زمینه وارد عمل شود.

کمیته جهانی صلیب سرخ روز جمعه اعلام کرد که به دلیل شدت درگیری‌ها میان نیروهای دولتی و مخالفان، فقط ۵۰ تن از امدادگران بین‌المللی در سوریه خواهند ماند و مابقی به لبنان منتقل خواهند شد. جمعیت هلال احمر نیز شمار زیادی از همکاران خود را از شهر حلب خارج کرده است. این شهر همچنان زیر آتش نیروهای دولتی قرار دارد.

به گزارش شاهدان عینی، روز جمعه نیروهای دولتی مواضع مخالفان رژیم اسد در غرب و شرق حلب را بمباران کرده‌اند. روز پنجشنبه (۲۶ ژوئیه) چند واحد ارتش به نیروهای دولتی در حلب اضافه شده که گفته می‌شود از مناطق گوناگون سوریه به این شهر اعزام شده‌اند. 

از آغاز ناآرامی‌ها در سوریه تا کنون بیش از ۱۷ هزار نفر جان باخته‌اند. بر اساس آمار گوناگون بین یک تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیز بی‌خانمان شده‌اند که اکثر آنها در داخل کشور آواره هستند و بخشی نیز به کشورهای همسایه گریخته‌اند. 

دولت آلمان اعلام کرد که کمک‌های خود به پناهجویان سوری را به میزان سه میلیون یورو افزایش می‌دهد. به این ترتیب آلمان در مجموع ۱۱ میلیون یورو برای کمک ‌به پناهجویان سوری هزینه می‌کند.

به گفته‌ی وزیر امور خارجه‌ی آلمان، دست کم ۱۲۰ هزار آواره‌ی سوری به کشورهای همسایه پناه برده‌اند. گیدو وستروله روز جمعه تاکید کرد که کمک‌های نقدی آلمان صرف مواد خوراکی، آب آشامیدنی و دارو می‌شوند. نیمی از این کمک‌ها برای پناهجویان سوری در داخل کشور و نیمه‌ی دیگر برای پناهجویان در اردن و لبنان درنظر گرفته شده‌اند. 

تعداد پناهجویان سوری در عراق نیز پیوسته بیشتر می‌شود. عراق تا هفته‌ی گذشته مرزهای خود را به روی پناهجویان سوری بسته بود. حدود دو هزار پناهجو در اردوگاه‌‌های موقت استان الانبار سکنی گزیده‌اند. این استان یکی از مراکز مهم فعالیت شبکه‌ی تروریستی القاعده به‌شمار می‌رود. 

اوضاع اردوگاه یارموک که در حاشیه‌ی دمشق قرار دارد بحرانی است. نیروهای دولتی در روزهای گذشته بارها به این اردوگاه حمله کرده و با فلسطینی‌هایی که از مخالفان اسد پشتیبانی می‌کنند، به درگیری مسلحانه پرداخته‌اند. خونین‌ترین درگیری در روز ۱۲ ژوئیه رخ داد که در آن ۹ تن از فلسطینی‌ها کشته شدند. 

به گزارش دویچه‌وله، اردوگاه‌های فلسطینی‌ها در سوریه، بخشی از شهرک‌هایی هستند که برای کشاورزانی ساخته شده‌اند که طی سالیان گذشته، به دلیل فقر مالی یا برای ترقی، به شهرها کوچ کرده‌ اما به جایی نرسیده‌اند. این کشاورزان پیشین از جلمه کسانی بودند که سال گذشته تظاهرات علیه رژیم بعث را آغاز کردند. همسایگان فلسطینی ‌آنها نیز که وضع بهتری ندارند، به حرکات اعتراضی علیه رژیم پیوستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین