کد خبر: ۱۶۶۳۰۸
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۶

داستان ازدواج دختر و پسر آدم(ع) با یکدیگر

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مرحوم «محمدی ‌اشتهاردی» از نویسندگان به‌نام حوزه بود که بیش از یکصد و پنجاه جلد کتاب درباره تاریخ اسلام و زندگی اهل بیت(ع) به رشته تحریر در آورده است. وی شرح داستان زندگی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم را به همراه داستان زندگی بیست و هفت تن از پیامبران دیگر که نامشان در قرآن تصریح شده را در کنار داستانهای دیگری که در قرآن آمده؛ با قلمی روان در کتاب «قصه های قرآن» جمع آوری و تدوین کرده است.

این کتاب بر اساس آیات قرآن تنظیم شده، و برای توضیح از روایات و گفتار مفسران استفاده شده است. در این کتاب سعی شده تا داستان های قرآن از پیامبران و غیر پیامبران در دو بخش با بیانی ساده و خواندنی نگارش یابد تا همه بتوانند از فراز و نشیب های این داستان های جالب و تکان دهنده، درس عبرت بیاموزند تا در آینه این داستان ها، سرنوشت شوم متکبران و حسودان را با چشم خود ببینند و عظمت و شکوه پارسایان و پاک سرشتان را مشاهده کنند. حاکمیت اراده خدا را در همه چیز بنگرند، منظره های زشت و زیبا را تماشا نمایند و با مقایسه عمیق بین آنها، از زشتی ها دور شده و به زیبایی ها بپیوندند.

کتاب «قصه‌های قرآن» از دو بخش تشکیل شده‌است. بخش اول با عنوان داستان‌های پیامبران در قرآن، که از داستان حضرت آدم شروع و با داستان حضرت عیسی(ع) به اتمام می‌رسد و بخش دوم کتاب، داستان‌های پیامبر اکرم‌(ص) در قرآن را شامل می‌شود که مربوط به آغاز بعثت، جنگ‌های پیامبر، بیعت، ماموریت علی(ع) ماجرای مباهله، غدیرخم و تعیین جانشین است، وهمچنین داستان های غیر پیامبران، از قبیل: حضرت لقمان، داستان اصحاب کهف، داستان اصحاب رقیم، داستان ذوالقرنین، داستان اصحاب رس، داستان برصیصای عابد، ماجرای اصحاب فیل و... هم در این بخش گنجانده شده.



به گزارش خبرآنلاین،در بخش هایی از این کتاب می خوانیم:
دو پسر آدم و ازدواج آنها
حضرت آدم و حوا، وقتی در زمین قرار گرفتند، خداوند اراده کرد که نسل آنها را پدید آورده و در سراسر زمین منتشر گرداند. پس از مدتی حضرت حوا باردار شد و در اولین وضع حمل، از او دو فرزند دوقلو، یکی دختر و دیگری پسر به دنیا آمدند. نام پسر را «قابیل» و نام دختر را «اقلیما» گذاشتند.مدتی بعد که حضرت حوا بار دیگر وضع حمل نمود،باز دوقلو به دنیا آورد که مانند گذشته یکی از آنها دختر بود و دیگری پسر. نام پسر را هابیل و نام دختر را«لیوذا» گذاشتند.

فرزندان بزرگ شدند تا به حد رشد و بلوغ رسیدند. برای تامین معاش، قابیل شغل کشاورزی را انتخاب کرد، و هابیل به دامداری مشغول شد. وقتی که آنها به سن ازدواج رسیدند ( به کفته بعضی:) خداوند به آدم وحی کرد که قابیل با لیوذا، هم قلوی هابیل ازدواج کند و هابیل با اقلیما هم قلوی قابیل ازدواج نماید. حضرت آدم فرمان را به فرزندانش ابلاغ کرد، ولی هوا پرستی باعث شد تا قابیل از انجام این فرمان سرپیچی کند. زیرا «اقلیما» هم قلویش، زیبا تر از «لیوذا» بود، حرص و حسد آنچنان قابیل را گرفتار کرده بود که به پدرش تهمت زد و با تندی گفت: «خداوند چنین فرمانی نداده است، بلکه این تو هستی که چنین انتخاب کرده ای؟»

دو قربانی حضرت آدم (ع)
حضرت آدم برای اینکه به فرزندانش ثابت کند که فرمان ازدواج از طرف خدا است، به هابیل و قابیل فرمود: «هرکدام چیزی را در راه خدا قربانی کنید، اگر قربانی هریک از شما قبول شد، او به آنچه میل دارد سزاوارتر و راستگو تر است.» {نشانه قبول شدن قربانی در آن عصر این بود که صاعقه ای از آسمان بیاید و آن را بسوزاند.}

فرزندان این پیشنهاد را پذیرفتند. هابیل که گوسفند چران و دامدار بود، از بهترین گوسفندانش یکی را که چاق و شیرده بود، برگزید، ولی قابیل که کشاورز بود، از بدترین قسمت زراعت خود خوشه ای ناچیز برداشت. سپس هردو بالای کوه رفتند و قربانی خود را بالای کوه نهادند، طولی نکشید صاعقه ای از آسمان آمد و گوسفند را سوزانید، ولی خوشه زراعت باقی ماند. به این ترتیب قربانی هابیل پذیرفته شد و روشن شد که هابیل مطیع فرمان خداست. ولی قابیل از فرمان خدا سرپیچی می کند.

به گفته بعضی مفسران، قبولی عمل هابیل و رد شدن عمل قابیل، از طریق وحی به آدم ابلاغ شد، و علت آن هم چیزی جز این نبود که هابیل مردی با صفا و فداکار در راه خدا بود، ولی قابیل مردی تاریک دل و حسود بود، چنانکه گفتار آنها که در قرآن (سوره مائده آیه 27) آمده، بیانگر این مطلب است. آنجا که می فرماید: «هنگامی که هرکدام از فرزندان آدم، کاری برای تقرب به خدا انجام دادند، از یکی پذیرفته شد و از دیگری پذیرفته نشد. آن برادری که قربانیش پذیرفته نشد، به برادر دیگر گفت: به خدا سوگند تو را خواهم کشت. برادر دیگر گفت: من چه گناهی دارم، زیرا خداوند تنها از پرهیزگاران می پذیرد.»



کشته شدن هابیل و دفن جنازه او
حسادت قابیل از یک سو و پذیرفته نشدن قربانیش از سوی دیگر، کینه او را به جوش آورد، نفس سرکش بر او چیره شد، بطوری که آشکارا به قابیل گفت: «تو را خواهم کشت.» آری وقتی حرص، طمع، خودخواهی و حسادت بر انسان چیره گردد، حتی رشته رحم و مهر برادری را می برد، و خشم و غضب را جایگزین آن می گرداند.

هابیل که از صفای باطن برخوردار بود و به خدای بزرگ ایمان داشت، برادر را نصیحت کرد و او را از این کار بر حذر داشت و به او گفت: خداوند عمل پرهیزگاران را می پذیرد، تو نیز پرهیزگار باش تا خدا عمل تو راهم بپذیرد، ولی این را بدان که اگر تو برای کشتن من دست دراز کنی، من دست به کشتن تو نمی زنم، زیرا از پروردگار جهان می ترسم، اگر چنین کنی، بار گناه من و خودت بر دوش تو خواهد آمد و از دوزخیان خواهی شد که جزای ستمگران همین است.

شیطان قابیل را وسوسه می کرد و به او می گفت: قزبانی هابیل پذیرفته شد ولی قربانی تو پذیرفته نشد. اگر هابیل را زنده بگذاری دارای فرزندانی می شود، آنگاه بر فرزندان تو افتخار می کنند که قربانی پدر ما پذیرفته شد، ولی قربانی پدر شما پذیرفته نشد.

این وسوسه ادامه داشت تا اینکه فرصتی بدست آمد. حضرت آدم (ع) برای زیارت کعبه به مکه رفته بود، قابیل در غیاب پدر نزد هابیل آمد و به او پرخاش کرد و با تندی گفت: قربانی تو قبول شد ولی قربانی من مردود گردید، آیا می خواهی خواهر زیبای مرا همسر خود سازی و خواهر نازیبای تورا به همسری بپذیرم؟



هابیل پاسخ او را داد و او را انذار نمود که: دست از سرکشی و طغیان بردار. کشمکش این دو برادر شدید شد. قابیل نمی دانست چگونه هابیل را بکشد. شیطان به او چنین القا کرد: سرش را در میان دو سنگ بگذار و سپس با آن دو سنگ سرش را بشکن. قابیل همین روش را از ابلیس برای کشتن برادرش آموخت و با همین ترتیب، برادرش هابیل را مظلومانه به شهادت رساند.

از امام صادق (ع) نقل شده که فرمود: قابیل جسد هابیل را در بیابان افکند. او سرگردان بود و نمی دانست جسد را چه کند (زیرا قبلا ندیده بود که انسان ها را پس از مرگ به خاک می سپارند). چیزی نگذشت که دید درنگان بیابان به سوی جسد هابیل روی آوردند. هابیل ( که گویا تحت فشار شدید وجدان قرار گرفته بود) برای نجات جسد برادر خود مدتی آن را به دوش کشید، ولی باز پرندگان اطراف آن را گرفته بودند و منتظر بودند که او چه وقت جسد را به زمین می افکند تا به آن حمله ور شوند.

خداوند زاغی به آنجا فرستاد، آن زاغ زمین را کند و طعمه خود را در میان خاک پنهان کرد، تا بدین طریق به قابیل نشان دهد که به چه طریق جسد برادرش را به خاک بسپارد...»

شایان ذکر است این کتاب را دو انتشارات کتاب یوسف و نبوی، به شکل مجزا منتشر کرده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
2
5
به نظر داستان ذكر شده صحيح نيست چون به قول اساتيد .....و هيچ گاه راضي به ازدواج برادر و خواهر نمي شود
لطفا اين مطلب را برداريد يا آنرا به گونه اي اصلاح كنيد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
2
8
ازاین داستان این به نظرمی رسدکه هابیل نتوانسته بااقلیماازدواج کند.بنابراین همه ماازنسل قابیل هستیم!!!!!یکی جوابم رابدهدلطفا؟؟؟
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
1
7
هابیل و قابیلی که معنای کشتن را نمیدانستند چگونه گوسفند قربانی می کردند؟کسی که کندن زمین را نمیدانست چگونه کشاورزی میکرد؟
کلی تناقض در این داستان است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
1
3
باسلام
در متن بالا در چند مورد نام قابیل وهابیل را به اشتباه درج شده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
0
2
!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
1
2
پس ما همه از نسل قابیل هستیم. قابیلی که با خواهر خود ازدواج کرد?
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
1
5
بالاخره ما از نسل هابیلیم یا قابیل؟
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
0
5
"حضرت آدم (ع) برای زیارت کعبه به مکه رفته بود،"
؟؟؟؟
یه کم میشه بیشتر توضیح بدید؟؟؟؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
0
3
بعد از کشته شدن هابیل به دست قابیل به علت اینکه حضرت آدم قابیلو نفرین میکنه قابیل کشته میشه و انسانها از نسل پسر سوم حضرت آدم یعنی شیث هستند............ خانه کعبه که در زمان حضرت ابراهیم ساخته شد این قسمتو اصلاح کنید........... دوستی که میگه خواهر و برادر با هم ازدواج نمیکردن لطفاً بگه پس چطوری نسل انسان ادامه پیدا کرد؟ .....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
1
2
حضرت آدم بعد از کشته شدن هابیل صاحب یه فرزند دیگه هم شد ، احیا نا انسانها ادامه نسل او باشند ضمنا هابیل قبل از ازدواج کشته نشد بعد از ازدواج و بعد از ماجرای قربانی دادن برای خدا کشته شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
3
2
سلام ، در کتابی مطالعه کردم ، که اولین دوقلوی دختر و پسر که
از حضرت آدم و حوا آمدند ، خداوند در زمان ازدواجشان ، 2 تا فرشته فرستاد که با آنها وصلت کردند ، دومین دوقلو را هم وقت ازدواجشان با 2 نفر از جنیان ، ازدواج کردند و همینطور فرزندان آنها ، با هم ، تشکیل نسل ها را دادند و در قرآن بزرگ هم آمده است که هم شیطان جن داریم و هم شیطان انس ، و متاسفانه بعضی از انسانها ، از شیطان جن هم ، پلیدتر و متکبر تر هستند . و بعضی ها هم از نسل فرشتگانند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
0
2
روایتی که در مورد ازدواج فرزندان حضرت آدم آورده شده است روایت اهل تسنن است . روایات شیعه عموما این مطلب را نادرست خوانده و گفته اند :
خداوند برای همسری هابیل حوریه ای فرستاد و برای قابیل همسری از جنیان انتخاب کرد و نسل آدم از ان دو پدید امد همچنین در چند حدیث همسر شیث را نیز حوریه ای از حوریه های بهشت ذکر کرده اند
از ائمه در این باره رسیده است که ازدواج خواهر و برادر در همه ادیان حرام بوده است و ادم ابولبشر نیز چنین کاری نکرده است .
و اما موضوعی که موجب اختلاف قابیل و هابیل شد و در نهایت منجر به قبل هابیل شد را وصیت و جانشینی آدم دانسته اند .
روایتی از امام صادق (ع) :
عیاشی در تفسیر خود از سلیمان بن خالد روایت کرده که گوید :
به امام صادق عرض کردم قربانت گردم حضرت آدم ......
ناشناس
|
United States of America
|
۲۲:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
2
2
دوستان چه اسراری دارن بگن فرزندان حضرت آدم با هم ازدواج نکردن؟........... اون چیزی که الآن به عنوان غیرت و تعصب مطرح میشه لزوما چند هزار سال قبل هم غیرت و تعصب نبود همونطوری که تا چند سال پیش اکثر ازدواج ها فامیلی بود اما الآن خیلی کمتر شده طوری که تا چند صد سال آینده مطمئناً به طور قانونی ازدواج فامیلی انجام نمیشه و مردم آن روزگاران از ازدواج های فامیلی این دوره به بدی یاد میکنن و یا حتی بعضیا مثل بعضی از دوستان امروزه که ازدواج خواهر برادری فرزندان حضرت آدم رو منکر میشن اونا هم ازدواج های فامیلی این دوره رو منکر میشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
1
5
در مورد سوالات برخي دوستان خيلي خلاصه ميشه گفت گه:
اولا حضرت آدم فقط هابيل و قابيل رو نداشته كه بخوايم الان بگيم اگه هابيل كشته شده پس قاعدتا ما بايد از نسل قابيل باشيم، حضرت آدم فرزندان ديگه اي هم داشتن كه بشر از نسل اوناست.
دوما برخي احكام به صورت تدريجي بوجود اومدن.خدمت دوستاني كه ميگن ازدواج خواهر و برادر امكان نداره بايد گفت برخي احكامي كه اان وجود داره در گذشته وجود نداشته مثلا قبل از اسلام شراب خواري حرام نبوده و بهد از اسلام حرام شده و يا مثلا قبل از اسلام ازدواج همزمان با دو خواهر حرام نبوده اما بعد از اسلام اين كار حرام اعلام شده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
0
4
سوما در مورد خانه كعبه هم روايت هايي هست كه اين خانه از همان ابتداي هبوط حضرت آدم بر روي زمين وجود داشته(احتمالا حضرت آدم به دستور خدا اونو بنا كرده) و بعد از طوفان نوح ويران شده كه حضرت ابراهيم به كمك حضرت اسماعيل دوباره اونو باز سازي ميكنن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
0
3
بهتر است مباحثی که در آن اجماع علماءودانشمندان ادیان مختلف وجود نداردوحتی متناقض هستند به اینصورت سطحی بیان وپرداخته نشود ؟
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۵
2
1
در قسمت نظرها یکی از دوستان از پسر سومی بنام شیث نام برد.. خوب مشکل شد چندتا.. شیث با کی ازدواج کرد...؟ در ضمن ازدواج ایشان با هم روایت اهل سنت نیست بلکه کاملا درسته.. اولین بار اتفاق افتاد و بعد حرام شد.. در ضمن ادم ابوالبشر که صاحب شریعت و دین نبود.. بعضی تا جواب ندارن میگن این حرف سنی ها و وهابی هاست.. خوب برو مطالعه کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۵
2
1
........این همه بحث های مهم علمی و دینی وجود دارد شما چسبیده اید به یک موضوع کاملا بی اهمیت که در مورد آن هم احادیث گوناگون وجود دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۵
1
3
كعبه تا به امروز 10 بار بنا شده (9 بار تجديد بنا)
بار اول ملائكه. بار دوم خود حضرت آدم (ع) تجديد بنا كرده.
من هم شنيدم كه ما انسان از نسل حضرت شيث (ع) هستيم.
....
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۵
2
2
مگر خانه كعبه توسط حضرت ابراهيم بنا نشد؟
پس چطور در زمان حضرت آدم وجود داشته ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
4
1
یعنی همه مون از نسل قابیلیم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۷
3
3
انسان ناتواني كه در آن زمان مفهوم ساده دفن كردن را بلد نبوده چطو اين داستان را با اين جزئيات دقيق ثبت كرده و به نسلهاي بعدي منتقل كرده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۷
1
4
در روايتي صريح از امام صادق عليه السلام آمده است كه ايشان به شدت موضوع ازدواج دختر و پسر حضرت آدم عليه السلام را رد كردند و فرمودند براي ازدواج و توليد نسل حوريه اي از بهشت براي فرزند حضرت آدم تعيين شد و موضوع كشتن هابيل هم به وراثتي برمي گردد كه ايشان توضيح داده اند... .......لااقل به منابع معتبر اسلامي مراجعه كنيد. مثلا اين موضوع در كتاب تاريخ انبياء كاملا پرداخته شده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۷
3
2
...........انسانهای اولیه در قاره های مختلف پراکنده بوده اند وحتی به اصول کشاورزی و دامداری اولیه هم اشنایی نداشته اند .مانند بومیان ساکن در جزایر دور افتاده ای که در سالهای گذشته کشف شده اند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۸
2
2
با سلام
لطفا در 5 سطر مانده به پایان داستان کلمه هابیل را به قابیل تغیر دهید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۰
4
1
هابیل و قابیلی که معنای کشتن را نمیدانستند چگونه گوسفند قربانی می کردند؟کسی که کندن زمین را نمیدانست چگونه کشاورزی میکرد؟
کلی تناقض در این داستان است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۱
2
5
حضرت آدم (ع) برای زیارت کعبه به مکه رفته بود، ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مگه اونموقع کعبه و مکه ای هم وجود داشت؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۱
5
4
واقعا متاسفم برای خودم و برای کسایی که از دیروز و امروز خود خبر دقیقی ندارند می رن داستان خلقت و ازدواج اولاد آدم رو می نویسن که سالهای سال از ما شاید زندگی کرده اند اونم شاید.
تو قرن کامپیوتر که شبکه های اجتماعی و اینترنت دنیا رو به دهکده ای بیش تبدیل نکرده اند .........
قضاوت با خود شماست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۹
0
0
اولااحتمال دارد بعد مرگ هابیل شیث دنیا امده باشد وبا خواهر قابیل ازدواج کرده باشدثانیا حکم حرمت نبوده یا اگرهم بوده باشد اضطرارامانعی ندارد ثالثا ازدواج با حوری وجن ممکن نیست رابعا جهل ما به مسئله ی سبب خلل درنظام طبیعت نمی باشد کشت وزرع وقربانی منافاتی با عدم اگاهی قابیل درکشتن ودفن هابیل ندارد
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
0
1
مگه اون زمان مکه و کعبه بوده که حضرت ادم رفت بود زیارت ؟
فاطمه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۹
0
1
از کجا داستان واقعی رو پیدا کنیم؟
راهی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
0
0
سنگ حجرالاسود و قلم و... با هبوط آدم و حوا از بهشت آورده شد و خانه خدا بنا شد و بعدازطوفان نوح بارسازی شد، و داستان بالا همش درسته بجز غلط املائی که چندتا عزیزان اشاره درست کردند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۰
0
0
وقتی مطمئن نیستید سکوت در قر آن پیشنهاد شده است لطفا مردم را سر در گم نکنید
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین