آفتابنیوز : آفتاب: اهوازی ها در چند سال اخیر با مشکلات زیست محیطی فراوانی مواجه شده اند که بی شک زندگی در این شهر را با مشکلات عدیده ای مواجه کرده به گونه ای که این روزها تقاضا برای مهاجرت از این شهر به بالاترین سطح ممکن خود رسیده است.
گرد و غبار که چند سالی مردم این شهر را آزار می دهد و باعث بروز بیماریهای فراوانی در بین مردم این کلانشهر شده از اصلی ترین علل تمایل مردم برای ترک شهر و زندگی در استانهای خوش آب و هوا مثل البرز، اصفهان، فارس و شمال کشور است.
این روزها همه افرادی که در ادارات دولتی به مرز بازنشستگی رسیده اند یک فکر را در سر می پرورانند. اینکه زودتر بازنشسته شوند و با فروش خانه خود به استانی دیگر مهاجرت کنند تا از شر گرد و غبار و گرمای وحشتناک این شهر و بیماریهای ناشی از این پدیده ها رهایی یابند.
با وجود وعده های مکرر مسئولان هم اکنون هیچ امیدی برای حل مشکل گرد و غبار وجود ندارد و مردم از اینکه قولها برای حل مشکل گرد و غبار که تاکنون بارها از زبان مسئولان مختلف به گوش رسیده محقق شوند، مایوس شده اند به همین دلیل اغلب مردم علاقه دارند برای رهایی از این وضع به استانهای دیگر مهاجرت کنند به خصوص اینکه نمایندگان استان خوزستان در مجلس اخیرا اعلام کرده اند که گرد و غباری که از سمت عراق به استان خوزستان و سایر استانهای کشور وارد می شود حاوی اورانیوم ضعیف شده است و به شدت سلامت مردم در معرض این پدیده شوم را تهدید می کند.
نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی در خصوص عواقب پدیده گرد و غبار در استان خوزستان می گوید: براساس بررسیهای انجام شده سالانه به علت بروز این پدیده حدود ۱۹ هزار بیمار به جمع بیماران کشور اضافه می شود که سهم استان خوزستان از این میزان حدود پنج هزار نفر است.
سید شریف حسینی ادامه داد: براساس آزمایشهای انجام شده حدود پنج هزار نوع باکتری از گرد و غبار جداسازی شده است که بی شک استشمام آن تهدیدی جدی برای سلامت مردم است.
اما این روزها مردم اهوازی با معضل دیگری نیز مواجه شده اند و در برخی موارد بویی بسیار مشمئزکننده و تند تمام شهر را فرا می گیرد و استشمام آن برای مردم عذاب آور است به گونه ای که وقتی این بوی تند در اهواز متصاعد می شود مردم سعی می کنند در خانه بمانند.
ابتدا مردم تصور می کردند که این پدیده، ناشی از وجود مقداری زباله رها شده در قسمتی از منطقه خود است که بوی متعفن آن بخشی از شهر را فرا گرفته ولی با تداوم این پدیده مردم متوجه شدند که این وضع ناشی از وجود زباله نیست بلکه باید علت و منشا وجود این بوی تند را در جایی دیگر جستجو کرد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با تائید وجود چنین بویی در شهر و اینکه اعتراضات فراوانی از سوی مردم در خصوص وجود این وضع به آنها منتقل شده است، گفت: یاد می آید این بوی بد به همین شکل چند سال قبل در خرمشهر وجود داشت و من وقتی علت آن را جویا شدم گفتند ناشی از وجود کارخانه الکل در خرمشهر است.
سید شریف حسینی ادامه داد: هم اکنون نیز همان بو در برخی مواقع در شهر اهواز متصاعد می شود و باعث گله مندی مردم به خصوص مناطق و روستاهایی که به جاده آبادان نزدیک هستند می شود به گونه ای که این امر نارضایتی شدیدی در بین مردم به وجود آورده است.
وی با اشاره به اینکه باید سازمانهای متولی مثل فرمانداری اهواز و سازمان محیط زیست استان خوزستان از مدتها قبل وارد این ماجرا می شدند و منشا این بو را پیدا می کردند گفت: بعد از پیگیریهای فراوانی که انجام دادیم متوجه شدیم این بو مثل شبیه همان بویی است که در خرمشهر متصاعد می شد و منشا آن الکل است.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: نتیجه پیگیری ها به این نتیجه ختم شد که این بو ناشی از فعالیتهای به دست آورن الکل از ساقه محصول نیشکر در جاده آبادن و خرمشهر است که بوی تند ناشی آن به مناطق مسکونی اهواز به خصوص آنهایی که به این جاده نزیک هستند می رسد.
حسینی در خصوص تداوم نداشتن همیشگی این بود در اهواز گفت: این بو را هوا به این سمت منتقل می کند یعنی وقت باد غالب به سمت اهواز می وزد این بو به سمت اهواز می آید به همین دلیل احساس می کنم مناطقی که در کنار این فعالیت حضور دارند بیش از مردم اهواز درگیر این بو هستند.
نماینده مردم اهواز در خصوص راهکارهای مرتفع شدن این وضع در اهواز گفت: مسئولان محیط زیست باید در این خصوص فعال شود و راهکارهای حل این مشکل را بررسی کند زیرا این وضع برای مردم قابل تحمل نیست و اگر باد غالب به سمت اهواز چند روز طول بکشد مردم با ناراحتیهای فراوانی مواجه می شوند.
حسینی عنوان کرد: مسئولان محیط زیست باید بررسی کنند امکان نصب برخی فیلترها برای جلوگیری از متصاعد شدن این بو وجود دارد یا خیر در غیراینصورت باید فکری اساسی برای حل این مشکل اندیشده شود زیرا مردم تحمل اضافه شدن معضلی دیگر همانند گرد و غبار را ندارند.
به گزارش مهر،عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: متاسفانه در سازمان محیط زیست حساسیتی برای جان انسانها وجود ندارد و آنقدر که برای عدم انقراض یک حیوان تقلا می کنند برای به وجود آوردن یک محیط مناسب برای زندگی مردم خوزستان و رهایی آنها از گرد و غبار و بوی تند الکل برنامه ای اجرا نمی شود.
حسینی تصری کرد: من نمی گویم برای نجات بخشی و جلوگیری از انقراض گونه های مهم حیات وحش در کشور کاری انجام نشود ولی بی شک نجات جان مردم و تامین سلامت آنها باید در اولویت کاری این سازمان قرار بگیرد که هم اکنون اینگونه نیست.
بعد از اینکه چندی قبل از وجود بوی فاضلاب در شهر اهواز گزارش دادیم این بار مردم از بویی نامطبوع در هوای این شهر در رنج هستند و به نظر می رسد وضع در زیست محیطی در اهواز اگر معضل گرد و غبار را به آن اضافه کنیم هم اکنون اورژانسی است.
لطفا هر روز در مورد آب و هوای خوزستان و بدبختیهای آن مطلب بنویسید شاید کسی به فکر بیفتد.مگه خوزستان مسئولی ندارد؟؟؟؟؟؟؟؟/