آفتابنیوز : آفتاب: احمدینژاد اعضاي هيات علمي دانشگاههاي كشورمان را بالاترين سرمايههاي معنوي و انساني ملت ايران دانست.
وي با بيان اينكه «هر اتفاقي در كشور با انديشه اساتيد و اعضاي هيات علمي دانشگاهها رخ ميدهد» گفت: هر آينده زيبايي را ترسيم كنيم تحقق آن از درون دانشگاه و از دل انديشه، اراده و عمل اساتيد و هيات علمي دانشگاههاي كشورمان ميگذرد كه به لحاظ باورها، شخصيت، دلسوزي و اراده بهترينهاي دنيا هستند.
به گزارش ايسنا، احمدينژاد عصر روز شنبه در ديدار اعضاي هيات علمي دانشگاههاي سراسر كشور با قدرداني از تلاشها و زحمات مجموعه آموزش عالي كشور ، حركت علمي كشورمان را پرشتاب و افتخارآميز دانست كه هر روز در سطح جديدي از افتخارات علمي قرار ميگيرد و گفت: انصافاً اقداماتي كه طي سالهاي اخير در آموزش عالي انجام شده افتخارآميز است و كشورمان در تمامي عرصهها بخصوص علم و فناوري جايگاه بالايي قرار دارد.
وي خاطرنشان كرد: ملت ايران از تمدن بزرگ، دانشمندان فرهيخته، فرهنگ و استعدادهاي انساني بالايي برخوردار است كه قابل مقايسه با ساير كشورها نيست از اينرو بايد خودمان را با كساني كه در قله هستند، مقايسه كنيم و تا زماني كه از آنها جلو نزنيم و خودمان به قله تبديل نشويم برخي مشكلات علمي، آموزشي و فرهنگي نيز همچنان پابرجا خواهد بود.
وي با ارائه گزارشي از دستاوردهاي دولت نهم و دهم در هفت سال گذشته از جمله افزايش توليد سيمان از 33 ميليون تن به مرز 80 ميليون تن و هشت برابر شدن صادرات غيرنفتي، اظهار كرد: معتقدم 5-4 برابر هفت سال گذشته ميتوان در هفت سال آينده در عرصههاي گوناگون كار انجام داد چرا كه كشورمان از ظرفيتهاي انساني و مادي فراواني برخوردار است.
احمدینژاد با تأكيد بر شناخت مأموريتها و هدفگذاري براي رسيدن به قلههاي بلند، خاطرنشان كرد: مأموريت نظام آموزش و پرورش در چهل سال اخير اين بوده است كه دانشآموزان را وارد دانشگاه كنيم و همه امور تعليم و تربيت تحت تأثير اين هدف قرار دارد و همه همت دانشگاه هم تبديل، دانشجو به هيات علمي است و اگر اين چرخه ادامه پيدا كند، قطعاً با مشكل مواجه خواهيم شد و اين در حالي است كه ماموريت و هدفگذاري اصلي بايد تربيت نيروي انساني عالم، پاك، شجاع و كارآمد در همه عرصههاي اداره كشور باشد.
وي تصريح كرد: علم و آموزشهاي كه ارائه ميشود بايد به دستاوردي در درون جامعه تبديل شود و در اين راستا البته اقدامات خوبي در ارتباط دانشگاه و صنعت انجام شده اما هنوز در ابتداي راه هستيم.
وي در ادامه ضرورت توجه به فرهنگ را مورد تأكيد قرار داد و گفت: علمي كه در يك بستر فرهنگي متعالي تعليم داده نشود آن علم، انسان را به سعادت نخواهد رساند و معتقدم دانشگاه كانون اصلي تربيت فرهنگي نسلهاي متوالي است بايد اساتيد كشورمان نوآوري و انديشه جديد داشته باشند و روابط استاد و دانشجو مهمترين عامل اثرگذار فرهنگي است.
احمدینژاد با بيان اينكه «فعاليتهاي فرهنگي با اكراه و تحميل ماندگاري ندارد» اظهار كرد: زيبايي كار انسان اين است كه انتخاب ميكند و زماني كه ارزشهاي متعالي را انتخاب كند اين موضوع زيبا و ماندگار است و چنانچه بهترين كارهاي دنيا از روي اكراه و زور تحميل شود، كمالآفرين نخواهد بود.
وي افزود: كار فرهنگي صرفاً مختص عده خاصي نيست و بايد در متن فعاليتهاي دانشگاهيان قرار بگيرد.
وي تاكيد كرد: دانشگاه بايد محل آزادانديشي و حقطلبي باشد و دانشجو بايد در دانشگاهها عدالت، صداقت و راستي را بياموزد.
احمدينژاد با اشاره به وجود 66 هزار عضو هيات علمي در كشور، اظهار كرد: هر كدام از اساتيد در طول ترم با دهها دانشجو ارتباط دارد و بايد به همان نسبتي كه در دانشاندوزي زحمت ميكشند به همان اندازه روي تربيت دانشجويان نيز تلاش كنند و اصولاً اين مولفه حاصل زحمات شما را ارزشمند و ماندگار ميكند. دانشجو بايد با عمل و رفتار ما عدالت، صداقت و راستي را ياد بگيرد.
وي خاطرنشان كرد: انسان جهاني است و بايد جهاني بينديشد و اين با موضوع جهانيسازي كه به دنبال در اختيار گرفتن روند جهاني شدن انسان است، تفاوت دارد. اين ظرفيت در فرهنگ، تمدن و اسلام ناب وجود دارد كه در جايگاه مديريت جهاني قرار بگيريم.
در ابتداي اين ديدار دكتر رهايي رييس دانشگاه صنعتي اميركبير، دكتر نخعي عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، دكتر شيخ جباري عضو هيات علمي پژوهشگاه دانشهاي بنيادين، دكتر آخوند عضو هيات علمي دانشگاه پيام نور و دكتر اميرخاني عضو هيات علمي دانشگاه الزهرا، ضمن ارائه گزارشي از فعاليتهاي علمي دانشگاههاي خود، ديدگاهها و پيشنهادات خود را با رييسجمهور در ميان گذاشتند.