آفتابنیوز : آفتاب: جولیان آسانژ، موسس سایت اینترنتی ویکیلیکس که اسناد سیاسی سری دولت آمریکا را منتشر کرده است، از باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا خواسته که از تعقیب روزنامه نگاران خودداری کند.
آقای آسانژ که دو ماه پیش به سفارت اکوادور در لندن پناه برد، امروز از داخل بالکن کوچک آن سفارتخانه برای جمعیتی که در خارج جمع شده بود سخنرانی کوتاهی کرد.
او گفت: "ایالات متحده باید در مقابل جهان تعهد دهد که روزنامه نگاران را به دلیل پرتوافشانی بر جنایتهای مخفی صاحبان قدرت تحت تعقیب قرار نخواهد داد".
آقای آسانژ گفت: "اکنون که ویکی لیکس مورد تهدید قرار گرفته است، آزادی بیان و سلامت همه جوامع ما تحت تهدید هستند."
او گفت باید پرسید آیا دولت آمریکا به ارزشهای انقلابی که بر اساس آنها تاسیس شده بود باز خواهد گشت، "یا با سقوط از لبه پرتگاه همه ما را به دنیایی خطرناک و مستبد خواهد برد که در آن روزنامه نگاران از ترس تعقیب ساکت می شوند و شهروندان فقط می توانند زیر پوشش تاریکی مخفیانه با هم زمزمه کنند؟"
بریتانیا در صورت خروج آقای آسانژ از سفارت اکوادور، او را بازداشت خواهد کرد و تحویل پلیس سوئد خواهد داد. آقای آسانژ بیم از آن دارد که کشور سوئد او را به آمریکا تحویل دهد.
دو زن سوئدی با ادعای آزار جنسی به پلیس آن کشور علیه آقای آسانژ شکایت کرده اند اما او با رد ادعای آزار جنسی می گوید این مقدمه یک تلاش قانونی برای تحویل دادنش به آمریکاست.
آقای آسانژ همچنین خواستار آزادی فوری بردلی منینگ، سرباز آمریکایی شد که به اتهام انتقال اسناد سری به آقای آسانژ در بازداشت به سر می برد.
وی گفت با این که حداکثر مدت بازداشت پیش از محاکمه قانونا ۱۲۰ روز است، دولت آمریکا آقای منینگ را برای بیش از ۸۰۰ روز بدون محاکمه در زندان نگهداشته است.
آقای آسانژ گفت که اگر بردلی منینگ واقعا کاری را کرده که به اتهام آن در بازداشت است، باید به عنوان یک قهرمان مورد قدردانی قرار گیرد.
وی همچنین از نبیل رجب، فعال حقوق بشر بحرینی، یاد کرد که در پی سرکوب شیعیان توسط حکومت بحرین به سه سال حبس محکوم شده است.
دولت بریتانیا پیشتر تهدید کرده بود که با حمله به داخل سفارت اکوادور آقای آسانژ را بازداشت خواهد کرد.
او به جمعیتی که خارج از سفارتخانه جمع شده بودند گفت، تنها حضور آنها در محل مانع یورش پلیس به داخل سفارتخانه شده بود.
قرار است نمایندگان سیاسی دولتهای آمریکای لاتین در خصوص تهدید دولت بریتانیا به نقض صریح معاهده روابط دیپلماتیک (معاهده وین) تشکیل جلسه دهند.
ماده ۲۲ معاهده وین در خصوص روابط دیپلماتیک اعلام می دارد که سفارتخانه ها غیر قابل تعرض هستند و نمایندگان یا کارگزاران دولت میزبان تنها با اجازه سفیر (رییس هیات نمایندگی) حق ورود به آنها را دارند.