کد خبر: ۱۶۸۱۵۷
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۸

ابهام در فروش گنجینه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مدتی است زمزه‌هایی مبنی‌بر احتمال فروش آثار هنری موجود در گنجینه سازمان فرهنگی شهرداری تهران به گوش می‌رسد که از سوی یکی از مدیران این سازمان نیز تلویحا تائید شده اما هنوز ابهاماتی پیرامون آن وجود دارد. 

به گزارش مهر،‌ چند وقتی است که زمزه‌هایی از درون سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران شنیده می‌شود مبنی‌بر اینکه این سازمان قصد دارد بخشی از گنجینه هنری خود را به فروش برساند و خود را از دشواری نگهداری این گنجینه برهاند.

چند سال پیش و در زمان مدیریت علیرضا سمیعی‌آذر بر موزه هنرهای معاصر تهران، مجلس شورای اسلامی، دستوری صادر کرد مبنی‌بر اینکه این موزه و سایر گنجینه‌های هنری می‌توانند آثار هنری خود را به فروش برسانند که در آن زمان غوغایی به پا شد و تمام اقشار هنری و رسانه‌ای یک صدا از این قانون انتقاد کردند.

به‌واسطه اعتراضات این قانون هیچگاه اجرایی نشد اما کماکان به‌صورت قانون رسمی وجود داشت و لغو نشد. حال سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برآن شده‌است بخشی از گنجینه هنری خود را که به طور حتم در موزه امام علی(ع)‌ که سال‌های قبل به موزه هنرهای دینی امام علی(ع) شهره بود، قرار دارد به فروش برساند.

مهدی توکلیان مدیر موزه هنر امام علی(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: من هم چند وقت پیش این موضوع را شنیدم ولی اعلام می‌کنم با توجه به اختیاراتی که ایکوم (سازمان موزه‌ها) به موزه‌ها داده‌است نمی‌توان اثری از گنجینه موزه را به فروش رساند.

وی افزود: البته این موضوع یعنی فروش آثار هنری گنجینه موزه هنرهای معاصر طرحی بود که من فقط آن را شنیده‌ام ولی تاکنون اجرایی نشده است. من شنید‌ه‌ام که قرار است آثار درجه دو و سه‌ای که در گنجینه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است به فروش برسد ولی این کار تنها و تنها با یک نامه و یا دستور از مقامات بالادستی شهرداری امکان‌پذیر خواهد بود که این نظر را باید براساس یک نظر کاملا کارشناسانه باشد.

وی ادامه داد: شورای بین‌المللی موزه که زیر نظر یونسکو فعالیت می‌کند در بند سه و چهار اساسنامه خود موزه را اینگونه تعریف کرده‌است: "موزه مؤسسه‌ای‌ست دائمی و بدون هدف مادی که درهای آن به روی همگان باز است و در خدمت جامعه و پیشرفت آن فعالیت می‌کند. هدف موزه‌ها، تحقیق در آثار و شواهد به‌جای‌مانده انسان و محیط زیست او، گردآوری آثار، حفظ و بهره‌وری معنوی و ایجاد ارتباط بین این آثار، به ویژه به نمایش گذاردن آنها به منظور بررسی و بهره معنوی است."

توکلیان بیان کرد:‌ بر طبق این دستورالعمل نمی‌توان آثاری که در گنجینه یک موزه قرار دارد را به فروش رساند. وی در پایان در مورد موزه امام علی(ع) توضیح داد: این موزه از ابتدای شکل‌گیری‌اش با هدف بازشناسی، پژوهش و معرفی هنرهای دینی و معنوی و به‌عنوان مرکزی تخصصی و مرجعی قابل استناد، آثار هنری مختلفی را گردآوری کرده و از طریق برنامه‌های مختلف معرفی ‌می‌کند.

حضور کارشناسان زبده لازم است

آیدین آغداشلو، نقاش و استاد دانشگاه هم در خصوص تصویب این طرح با بیان این مطلب که هر موزه در دنیا براساس اساسنامه‌ای که دارد، می‌تواند آثار مکرر و مشابه خود را تعویض و یا تبدیل به احسن کند، به خبرنگار مهر گفت: این آثار باید طبق ضوابط کارشناسی همچون تشخیص اهمیت یک اثر یا بی‌اهمیتی اثر به فروش برسند و حضور کارشناسان زبده در این زمینه لازم است.

وی در ادامه گفت: این طرح در صورتی که به وسیله افراد غیرکارشناس اجرا شود، بهترین نمونه‌های مجموعه‌ای را که طی سالها و با صرف مبالغ زیاد گردآوری شده است، از اعتبار می‌اندازد.

به گزارش خبرنگار مهر، آثار خوشنویسی قدیم، خوشنویسی معاصر، گزیده آثار مجسمه و حجم، گزیده آثار نقاشی معاصر، گزیده آثار نقاشی قهوه‌خانه‌ای، گزیده لوازم کتابت، جلدهای لاکی و شمایل‌ها از جمله آثاری است که در گنجینه موزه هنر امام علی (ع) قرار دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین