کد خبر: ۱۶۸۶۸
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۸۴ - ۱۳:۱۲
حضور غنا در جام جهاني فوتبال

ستارگان سياه در آسمان آفريقا درخشيدند

آفتاب‌‌نیوز : بي ترديد صعود تيم ملي فوتبال غنا به مسابقات جام جهاني 2006 آلمان که براي اولين بار در تاريخ اين کشور اتفاق افتاد حادثه بسيار بزرگي است اما آنچه بر اهميت اين امر مي افزايد تحقق اين واقعه بزرگ به رغم وجود محروميت هاي فراوان در فوتبال غنا است.
به گزارش گروه فوتبال جهان ايپنا؛ تيم ملي فوتبال غنا معروف به "ستارگان سياه" داراي تاريخچه اي طولاني و پر از موفقيت هاي در خود توجه در سطح فوتبال قاره آفريقاست. هر چند اين تيم تا به حال حضور در مسابقات جام جهاني را تجربه نکرده اما کسب چهار عنوان قهرماني در مسابقات جام ملت هاي آفريقا موفقيت بزرگي براي بازيکنان اين تيم آفريقايي بوده است و برابري تعداد پيروزي هاي تيم ملي فوتبال غنا با آمار موفقيت هاي تيم هاي ملي مصر و کامرون ستارگان سياه را در ميان بهترين تيم هاي قاره آفريقا قرارداده است.
از سوي ديگرکسب چندين تجربه موفق توسط تيم ملي نوجوانان زير هفده سال غنا در عرصه هاي جهاني قطعا در هموار ساختن راه صعود تيم ملي فوتبال بزرگسالان اين کشور به مسابقات جام جهاني سال 2006 آلمان بي تاثير نبوده است.
رقابت در کنار سي و دو کشور مطرح جهان در بزرگترين رويداد ورزشي در رشته پرطرفدار فوتبال چيزي نيست که هر تيمي بتواند به راحتي درباره آن سخن بگويد. اکثر کشورهاي با سابقه در ورزش فوتبال ماه ها براي حضور در اين مسابقات برنامه ريزي مي کنند. هزينه ها و سرمايه هاي کلاس توسط فدارسيونهاي مختلف به اين امر اختصاص مي يابد و به طور کلي مسائل زيادي دست به دست هم خواهد داد تا صعود يک تيم به اين رقابت جهاني قطعي گردد. به رغم شرايط دشوار، ستارگان سياه اين بار دست به کار بزرگي زدند. حضور در جريان عظيمي که عاشقان فوتبال هر چهار سال يک باردر انتظار وقوع آن هستند.
اهل فن پيروزي بازيکنان غنا را در راهيابي به جام جهاني آلمان به رغم تمام مشکلاتي که در طول برگزاري مسابقات مقدماتي با آن دست به گريبان بودند معجزه اي بيش نمي دانند و معتقدند تعيين و جابجايي چهار مربي طي يازده مسابقه مساله اي نيست که به راحتي بازيکنان يک تيم با آن کنار بيايند. مطمئنا وقوع چنين اتفاقاتي يک تيم را با مشکل مواجه خواهد کرد.
رالف زومويک آلماني رهبري تيم ملي غنا را در مرحله ما قبل مسابقات مقدماتي جام جهاني برعهده گرفت. در اين مرحله تيم ملي غنا موفق شد در دو مسابقه با نتايج پنج بر صفر و دو بر صفر تيم ملي سومالي را مغلوب خود کند و به راحتي به مرحله اصلي مسابقات مقدماتي جام جهاني راه يابد.
ذومريک آلماني سرمربي اسبق تيم ملي غنا درباره چگونگي حضورش در تيم ملي غنا گفته است: قبل از انتخابم به عنوان مربي تيم ملي غنا در يکي از باشگاه هاي اين کشور به حرفه مربيگري مشغول بودم. همان زمان بود که توسط يکي از مسوولين فدراسيون فوتبال غنا از من خواسته شد تا رهبري تيم ملي اين کشور را بپذيرم و من هم با اين پيشنهاد موافقت کردم.
پس از اتمام مراسم قرعه کشي مسابقات مقدماتي جام جهاني آلمان تيم ملي فوتبال غنا در گروه دوم مسابقات مذکور جاي گرفت و قرار شد اين تيم با تيم هاي ساحل عاج، بورکينافاسو، آفريقاي جنوبي و کونگو به رقابت بپردازد اما او خيلي زود زومديک تيم ملي غنا را ترک کرد و با هدف مربيگري در باشگاه هامبورگ آلمان به کشورش بازگشت.
زومديک در اين خصوص اظهار داشته است: ترک تيم ملي فوتبال غنا توسط من به دليل بروز برخي مشکلات خانوادگي صورت گرفت و هيچ مشکلي ميان من و مسوولين فدراسيون فوتبال غنا وجود نداشته است. حتي روابط دوستانه اي ميان من و دو نفر از بازيکنان تيم ملي غنا وجود داشت که همين امر باعث ايجاد وابستگي هايي ميان من و بازيکنان اين تيم آفريقايي شده است.
پس از زومديک ، فدراسيون فوتبال غنا قراردادي را با ماريانو بارتيو مربي پرتغالي امضا کرد اما تيم ملي غنا در زمان رهبري ماريانو اولين بازي خود را برابر تيم ملي بورکينافاسو با نتيجه يک بر صفر واگذار کرد.
به دنبال اين شکست بود که باريتو حرکت جدي تري را در خصوص آماده سازي تيمش آغاز کرد. برنامه هاي تدارکاتي اين تيم با نظم بيشتري برگزار شد تا اين ناکامي درسي براي مسابقات آينده باشد و خوشبختانه مسابقات ديگر ستارگان سياه با موفقيت همراه شد. اين تيم موفق شد تيم ملي آفريقاي جنوبي را با نتيجه سه بر صفر شکست دهد و برابر تيم ملي اوگاندا نيز به کسب تساوي يک – يک اکتفا کرد.
پيروزي هاي غنا همچنان با شکست دو بر صفر ساحل عاج برابر اين تيم ادامه يافت تا سرانجام غنا به عنوان صدرنشين گروه دوم به مرحله بعدي اين مسابقات راه يافت.
در همين زمان بود که مجددا بحران مربيگري گريبان اين تيم آفريقايي را گرفت. باريتو نيز کشور غنا و بازيکنان تيم ملي اين کشور را رها کرد و به منظور سفر به پرتغال و پذيرش رهبري تيم فوتبال ماريتيموس پرتغال غنا را ترک کرد.
در پي اين اتفاق جديد فدراسيون فوتبال غنا سام ارداي مربي بومي را براي رهبري تيم ملي فوتبال غنا و بازي برابر تيم ملي کونگو انتخاب کرد. سام ارداي تيم ملي املپيک غنا را در مسابقات المپيک بارسلونا در سال 1992 رهبري کرده بود. همچنين وي تجربه خوبي از رهبري تيم ملي نوجوانان زير هفده سال غنا در رقابت هاي جهاني سال 1995 در اختيار داشت. به همين دليل مسوولين فوتبال غنا وي را بهترين گزينه براي تيم ملي غنا با توجه به شرايط آن زمان دانستند.
بعد از مدتي فدراسيون فوتبال غنا بهترين گزينه را براي تيم ملي کشورش انتخاب کرد. راتو ميرديوکوويچ آخرين مربي تيم ملي غنا در مسابقات مقدماتي جام جهاني بود که موفق شد با پشت سر گذاشتن فشارهاي زياد و مراحل سخت دست به يک معجزه بزرگ در تيم ملي غنا بزند. سرانجام اين تيم موفق شد با پيروزي بر تيم ملي اوگاندا درآخرين بازي خود از مرحله مقدماتي مسابقات جام جهاني به اين ميدان جهاني صعود کند.
پس از اين موفقيت ديوکوويچ پنجاه و نه ساله طي مصاحبه اي اظهار داشت: يکي از مهمترين اهداف من در دوران مربيگري ام حضوردر جام جهاني است که خوشبختانه به اين آرزوي بزرگ دست يافتم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین