آفتابنیوز : 
متن کامل بیانیه تحلیلی مجمع روحانیون به این شرح است:
قال رسول الله(ص) : ايها الناس انه قد اقبل اليكم شهر الله بالبركته و الرحمه و المغفره
ماه خدا از افق رحمت و غفران الهي بر جانهاي فسرده از وسوسه شيطان و فشرده از دروغ و تزوير و ستم ميدمد تا روشني و صفا را ارزاني بندگان خدا كند.
ماه خدا كه در آن نعمت بيكران حضرت حق بر سفره امساك فرو مي بارد، آدمي را به تقوا فراميخواند، تقوايي كه حاصل اراده برآمده از ايمان و بندگي است و در سايه آن انسان ميتواند آزادي و آزادگي را در درون جان خود تجربه كند و آنگاه آن را بر پهنه حيات اجتماعي بگستراند.
ماه خدا ماه دعا است. دعا پيوند و اتصال با مبدا هستي براي موجود ناچيزي است كه اگر خدا را فراموش كند، خداوند نيز او را فراموش خواهد كرد و دلهره بيپناهي در پهنه بيكران وجود، او را از پاي در خواهد آورد.
ماه خدا، ماه نياز و پرستش است تا انسان بداند كه با همه ناچيزي با اتصال آگاهانه به حق در پاسخ به دعوت ذوالجلال از زبوني رهايي خواهد يافت و پس از سرسپردگي به پيشگاه كمال و علم و زيبايي و حكمت مطلق در برابر هيچ قدرت موهومي سر تسليم فرو نخواهد آورد.
ماه مبارك رمضان براي ما حال و هواي ديگري نيز دارد. مگر نه اين كه انقلاب اسلامي سرفصل تاريخ جديد ميهن ما و برآمده از فريادهاي اللهاكبر مردمي بود كه با آن بتهاي پليد زر و زور و تزوير را شكستند و در شب سرمازده استبداد و وابستگي، سرود آزادي و استقلال را سر دادند و تصوير زيباي مردمسالاري ديني را بر صفحه سرنوشت نگاشتند و در متابعت از پيشواي بزرگ و سلسله جنبان آزادي و ايمان و رهايي، حضرت امام خميني(قده) طرح جمهوري اسلامي را فراهم آوردند تا هم مستبدان شبزده را و هم واپسگرايان تاريكجان را و هم دلدادگان به مكتبهاي بيبنياد بيگانه را طرد كنند و با بازيافتن خويشتن خويش راه و رسم عزت و اقتدار را بپيمايند.
از ياد نبريم كه مجالس و محافلي كه در آن روحانيان و گويندگان و مصلحان بيداردل و آگاه، مردم را به ايمان و آزادي و عدالت و مقاومت ميخواندند و عمدتا به مناسبت ماههاي مبارك رمضان و محرم و صفر برپا مي شد كانونهاي حركت و جنبشي شد كه ديو خودسر خودكامگي و وابستگي را دربند كرد. امروز نيز همين رسالت به وجهي ديگر و شايد سنگينتر بر دوش بيدارگران جامعه، دانشمندان، نويسندگان، گويندگان و به خصوص روحانيان جوانفكري است كه به انقلاب و سربلندي ملت و پيشرفت ميهن و عظم اسلام عزيز دل بستهاند.
ماه مبارك رمضان، ماه تنبه و تذكر است. ماهي كه مرتبت آن در شب قدر به اوج مي رسد.
مجمع روحانيون مبارز به حكم رسالتي كه بر دوش خويش احساس مي كند و در جهت اداي دين به حضرت امام خميني و پاسداشت خون شهيدان و همت ايثارگران و احترام به ملت بزرگواري كه او را ولي نعمت انقلاب و نظام و خود مي داند، اذهان همه تحليلگران، نويسندگان، گويندگان و فعالان سياسي و اجتماعي و فرهنگي خصوصا روحانيان بزرگوار و واعظان عاليقدر را به نكات زير و رعايت آنها در مجالس و محافل جلب مي نمايد:
1- اغتنام فرصت ماه مبارك رمضان، ماه نزول قرآن، و اصالت دادن به تفسير آيات و طرح مباحث قرآني در مجالس ديني و توجه دادن جامعه به محوريت قرآن كريم و تشويق جوانان به انس با كلام الهي.
2-تقويت ايمان وعقل ديني مردم و نماياندن چهره روشن، مهربان ، عدالت گستر و آزاديخواه اسلام كه به صخوص در راه و رسم ممتاز و انديشه و عمل مولي الموحدين حضرت امام علي بن ابيطالب(ع) متجلي است.
3- دعوت به اخلاق نيكو كه هدف مهم بعثت پيامبر عظيمالشان اسلام و مضمون دعوت همه پيامبران و مصلحان بزرگ الهي است.
با كمال تاسف، اخلاق چه در جوامع مدعي دينداري و چه نزد كساني كه دين را در امور دنيا دخالت نميدهند همواره مظلومترين عنصر معنوي و اجتماعي بوده است و بدترين شكل بياخلاقي آن است كه اسلام، دين و ظواهر ديني پوششي بر بدانديشيها و كژتابيها شود.
بيدار كردن وجدان اخلاقي بندگان خدا، با تبيين معيارهاي اساسي اخلاقي و نيز شرح و تبيين اخلاق زمامداران با استناد به آموزشهاي ديني و سنتي و سير نبوي و علومي كار بزرگي است كه مناسبترين موقعيت آن ماه مبارك رمضان و مجالس و محافل نوراني است كه مومنان برپا ميكنند.
4-جامعه ما جامعه جوان است و جوانان در برابر انواع تهاجمات دروني و بيروني واقع شدهاند. براي خدمت نسل جوان واعظان و مبلغان ديني و اخلاقي بايد زشتكاريها و اشتباهاتي را كه در سطوح مختلف در جامعه نظام ديني صورت ميگيرد از حقيقت دين تفكيك كنند تا اشتباهات و خلافكاريهاي رايج سبب بدبيني به اصالت دين رهاييبخش نگردد.
نكته مهم اينكه دين و اخلاق بايد معيار، روش و رفتار باشد نه عاملي براي توجيه سلايق، برنامهها و رفتارهايي قرار گيرد كه در زير پوشش دين در كار قبضه دنياي مردم است و نيز تلاش براي مصون داشتن ذهن و جان پاك جوانان در برابر هجوم افكار الحادي و التقاطي و سياسي و فرهنگي بيگانه بهخصوص با توجه به گسترش شگفتانگيز و غير قابل مهار ارتباطات جديد.
اگر ما خواستار جامعه دينداريم بايد بدانيم كه اولا: بجاي اصرار بر ظواهر كه گاه انحرافي و مشمئزكننده نيز هست بايد بر حقيقت دين كه تفكر و تنبه و مهرباني و عدالت و مردم دوستي و فضيلت خواهي است تكيه كنيم. ثانياً: با نشان دادن الگوها و نشانههاي والاي دينداري و تبيين شخصيتهاي ناشناخته يا بدشناخته شده آنان در صدد شناساندن درست آنها برآييم تا وجدانهاي پاك شخصيت خود را بر الگوي آن شخصيتها بسازند. ثالثاً: توان دين را در حل مشكلات روحي، مادي اجتماعي ، اقتصادي و سياسي جوامع نشان دهيم و ثابت كنيم كه ملاك اسلامي بودن امور و تصميمات در ميزان حل مشكلات است و جامعه را توجيه كنيم اگر بهنام دين دچار مشكلات، ناامني، فقر، فساد و عقب ماندگي شديم به دين خيانت شده است. رابعاً: نشاندادن چهره رحماني دين در برابر گرايشهاي شيطاني و رفتارهاي خشونتآفرين و تبعيض زا و اثبات اين معني كه خشونتگرايان جاهل و عادتپرست دو خيانت ميكنند؛ يكي نفس خشوت و تخريب و عاديكردن تهمت و خذف فيزيكي يا معنوي شخصيت كساني كه آنان را نميپسندند و خيانت بزرگتر اينكه اينهمه را بهنام اسلام و انقلاب انجام ميدهند.
خامساً: تبيين پايههاي حكومت و نظام سازگار با اسلام و ديانت و رفع شبهه ناسازگاري دين و آزادي، دين و مردمسالاري، دين و عدالت ، دين و پيشرفت و بياثركردن حركت سازمان يافته محافلي كه در دو قطب متضاد عملي در يك نقطه نظري مشتركند و آن عدم سازگاري دين با آزادي و مردم سالاري و پيشرفت است. افراطيون متحجر براي حفظ دين خواستار حذف آزادي و مردم سالاري ميشوند و حتي مخالفان خود را با هر وسيلهاي از صحنه خارج ميكنند و تفريطيون دينگريز با ادعاي دفاع از آزادي خواستار حذف دين از صحنه جان آدمي يا حداقل جامعه مي شوند تا انسان بي پناه را آسانتر در اختيار قدرتمندان زورگو و دروغپرداز قرار دهند. سادساً: دفاع از ملتهاي مظلوم و نشان دادن چهره كريه مدعيان آزادي و دموكراسي و حقوق انسان و هم پيمانان تروريست آنان كه منشاء بسط خشونت و ترور به بهانه مبارزه با آن ميشوند و نشان دادن راه رهايي كه در ايمان به خدا، استقرار مردم سالاري و توسعه همه جانبه در كشورهاي اسلامي ميسر است. سابعاً: با توجه به ديني بودن جامعه و نظام از ياد نبريم كه مهمترين خطر در تحجر و پايهگذاري مباني مذهبي بر اساس خرافات و موهومات است. گسترش اين آفت بزرگ خصوصاً در اجتماعاتي كه براي بزرگداشت اهل بيت و عصمت و طهارت(ع) برگزار ميشود توسط برخي گويندگان و مداحان لطمه جبرانناپذيري بر عقايد پاك و بي آلايش دوستداران اهل بيت(ع) وارد ميسازد.
در بخشي از اين محافل به جاي استناد به آيات قرآن كريم و سنت رسول الله )ص) و روايات معصومين(ع) عقايد سخيفي را با نقل خوابها و ذكر وقايع بي اساس و با سوءاستفاده از احساسات مذهبي مردم مطرح نموده و زحمات طاقت فرساي مجتهدان و علماي اسلامي و حوزههاي علميه را كه طي هزار سال گذشته صرف تبيين تشخيص مرزهاي اسلامي ناب نبوي و علوي از جهل و خرافه شده است، يكسره بر باد ميدهند.
با كمال تاسف رسانه ملي صدا و سيما نيز كه به تعبير حضرت امام(قدس سره( بايد نقش دانشگاه را در بالابردن فرهنگ جامعه ايفا كند و مبلغان عظام بايد در ماه مبارك رمضان به روشنگري بپردازند، مسووليت سنگيني نيز بر عهده متولان امور است.
تعيين هياتي مركب از عالمان آگاه و آشنا به حقايق ديني براي نظارت بر برنامههاي مذهبي اين دانشگاه فراگير ملي از ضروريترين تصميماتي است كه تاخير در اتخاذ آن سرخوردگي و دلزدگي هر چه بيشتر نسل جوان را از اسلام و مذهب در پي خواهد داشت.
اميدواريم كه اين توصيههاي مشفقانه كه از سر دلسوزي و اصلاح امور براي تقويت عقايد ديني و آسايش مردم و پيشرفت كشور و سعادت جامعه بيان شده است، مورد قبول پروردگار و توجه جامعه ديني واقع گردد.