آفتابنیوز : آفتاب: کیهان در سرمقاله خود با عنوان «از این انگور شراب نگیرید!» به قلم حسین شریعتمداری نوشت: *دیروز، «عبداللطیف شنر» معاون سابق اردوغان- به گفته خود- ملاحظات جاری را نادیده گرفت و زبان به نصیحت همراه با ملامت اردوغان گشود و در مصاحبه با روزنامه «وطن» چاپ ترکیه گفت «بحران سوریه زمینه ساز سقوط اردوغان است» و با اشاره به نشانه های این سقوط نتیجه گرفت که «دشمنی اردوغان و داود اوغلو با دولت سوریه برای مردم ترکیه قابل توضیح نیست و من هیچ تردیدی ندارم که مقابله با سوریه ایستگاه آخر اردوغان است و نخست وزیر کشورمان همراه با رجال سیاسی متنفذ خود مجبور است در این ایستگاه با قدرت خداحافظی کند».
*نمایندگان پارلمان در مصاحبه با رسانه ها از اردوغان می پرسند؛ اگر پایگاه های نظامی ترکیه رابرای آموزش تروریست ها در اختیار کارشناسان اسرائیلی و آمریکایی قرار نداده ای چرا درخواست نمایندگان مردم برای بازدید از این پایگاه ها را نمی پذیری؟! و بسیاری از شخصیت های سیاسی و مذهبی و حتی کسانی که فاقد گرایش های دینی بوده و تنها به استقلال کشورشان می اندیشند، همکاری ترکیه با اسرائیل و آمریکا و عربستان و قطر را غیرقابل توجیه و آسیب جدی و جبران ناپذیر به جایگاه ترکیه در منطقه ارزیابی می کنند.
*دیروز سایت مؤسسه استراتژیک «بروکینز»- که نقش برجسته ای در سیاست خارجی آمریکا دارد- گزارشی را منتشر کرد که چند هفته قبل درباره بحران سوریه و چگونگی برخورد با آن به سنای آمریکا ارائه کرده بود. در این گزارش «مارتین ایندیک» پنهان نمی کند که اصلی ترین هدفی که آمریکا در بحران سوریه دنبال می کند، تضمین موجودیت به خطر افتاده اسرائیل است و با اشاره به این که کشورهای عربستان و قطر فاقد مرز مشترک با سوریه هستند، از ترکیه به عنوان کشوری یاد می کند که توانسته است این نیاز ضروری را برای مخالفان دولت سوریه تامین کند. «ایندیک» پیش از این نیز، آرزوی ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا را، انگیزه ای برای وارد کردن دولت اردوغان به حلقه کشورهای درگیر با سوریه دانسته بود!
*همین پنج شنبه گذشته، آقای اردوغان که از خیزش های پراکنده اما جدی مردم ترکیه علیه دولت خود به شدت عصبانی بود و در مقابل این پرسش که چرا دولت ترکیه همراه اسرائیل و عربستان وارد جنگ با سوریه است، بی آن که پاسخ روشنی داشته باشد و در حالتی که به گزارش فرانکفورتر آلگماینه، غیرعادی به نظر می رسید، زبان به گلایه از آمریکا گشود و گفت؛ «آمریکا در مقابله با سوریه ما را تنها گذاشته است».
*شواهد یاد شده و بسیاری از شواهد و قرائن دیگر تردیدی باقی نمی گذارند که «ترکیه» به نیابت از آمریکا و اسرائیل و با دلارهای آل سعود و قطر به یک جنگ نیابتی علیه سوریه کشانده شده است. جنگی که از هم اکنون می توان پایان آن را که با هزینه سنگین دولت اردوغان- و به قول معاون سابق وی سقوط وی و حزبش- همراه خواهد بود، پیش بینی کرد. این پایان نه فقط برای مردم مسلمان ترکیه، بلکه برای همه ملت های مسلمان از جمله مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران ناگوار است چرا که ترکیه یکی از کشورهای بزرگ اسلامی است و شکل گیری دولت اسلامگرای کنونی، امید و آرزوهای فراوان مردم ترکیه و سایر ملت های مسلمان را در پی داشته است و در این میان برخی از صاحبنظران نیز با ارائه شواهدی درخور تامل و بعضا غیرقابل انکار بر این باورند که آمریکا و اسرائیل با وارد کردن دولت ترکیه به بحران سوریه، یک پروژه دومنظوره را دنبال می کنند. اول؛ بهره گیری از مرزهای مشترک ترکیه برای ارسال اسلحه و اعزام تروریست به سوریه و دوم؛ انتقام از اسلامگرایان حزب رفاه که به حاکمیت چندده ساله لائیک ها در ترکیه پایان داده اند.گفتنی است مرحوم نجم الدین اربکان، مؤسس حزب رفاه که چندی قبل دار فانی را وداع کرد، با مواضع چند سال اخیر اردوغان به شدت مخالف بود. ایشان در گفت وگو با یکی از دیپلمات های عالی رتبه مسلمان با ابراز نگرانی گفته بود؛ اردوغان در ابتدا مانند یک خوشه انگور، شیرین بود و من نگرانم که دشمنان ترکیه از این انگور، شراب بگیرند!