کد خبر: ۱۷۰۶۰
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۸۴ - ۱۲:۳۶

صداوسیمای ما فقط پز روشنفکری دارد

آفتاب‌‌نیوز : ده نمکی در گفتگو با آفتاب در این باره گفت: نیروهای موجود در نظام باید در چارچوب قانون عمل کنند و به شعاری که می دادند تمکین کنند، راه اندازی شبکه ماهواره ای اگر منع قانونی دارد باید با تمکین از قانون، قانونی عمل کرد. 

وی ادامه داد: قبل از تحلیل محتوای این مسئله باید به بحث قانونی بودن یا نبودن آن پرداخت، ممکن است بحث رسانه ماهواره ای در چارچوب قانون هم پذیرفته شده باشد، اما برخی از تلویزیونهایی که راه اندازی می شود مواضعی بر ضد نظام داشته باشند. 

سر دبیر نشریه صبح دو کوهه اضافه کرد: به عقیده من اول باید خلا قانونی این مسئله حل شود که آیا تلویزیونهای خصوصی اجازه فعالیت دارند یا نه. 

وی در خصوص تلویزیونهایی که قرار است در خارج از کشور فعالیت کنند ولی مخاطبین داخلی دارند گفت: آن وقت باید دید قانون در این مورد سکوت کرده است یا نه، در واقع اصل این است که اول خلع قانونی این مسئله پر شود و کسانی که مایلند در این زمینه فعالیت کنند، ابتدا باید به فکر پرکردن این خلا باشند، چه افرادی که مخالف راه اندازی شبکه های ماهواره ای هستند و چه افرادی که موافق اند. 

ده نمکی گفت: اگر گفته ای و یا برنامه ای از سوی یک شبکه جرم تلقی شد، باید محمل قانونی برای دفاع و یا محکومیت وجود داشته باشد تا برخوردهای سلیقه ای در این قضیه وارد نشود. 

سردبیر نشریه صبح دو کوهه استدلال اصلاح طلبان در خصوص فقدان مطبوعات و تعطیلی گسترده مطبوعات اصلاح طلب در چند سال اخیر که باعث رویکرد جریان اصلاح طلب به راه اندازی شبکه های ماهواره ای شده را نیازمند مطالعه دانست و در این رابطه گفت: این گونه اظهار نظرها نیازمند مطالعه است، این گونه نیست که ما فکر کنیم سخت گیریهای مطبوعاتی باعث شده که آنها یا تریبون نداشته باشند و یا اگر تریبونی هست نتوانند حرفهایشان را بزنند، به نظر من نوع نگاه مردم عوض شده و کسانی که امروز روی قضییه رسانه های دیداری و شنیداری پافشاری می کنند، به خاطر این است که متوجه شده اند ذائقه مخاطب ایرانی از سمت رسانه های نوشتاری تغییر کرده، یعنی امروز افول تیراژ نشریات تایید کننده این مسئله است. 

ده نمکی اضافه کرد: از طرف دیگر تلویزیون رسمی ایران هم نسبت به گذشته  رشد چشمگیری داشته، گرچه به ایده آل نرسیده ولی فکر می کنم در بعد خبررسانی یک مقدار گسترده عمل کردن و تعدد شبکات تلویزیونی باعث شد مخاطب از روزنامه ها به سمت سایتهای اینترنتی و همچنین تلویزیونها جذب بشود. 

وی در ادامه اظهارات خود گفت: امروز هم اگر کسانی به دنبال راه اندازی شبکه های تلویزیونی هستند، تعطیلی روزنامه ها بهانه  است، به نظر من دلیل اصلی رویکرد تازه آنها رقابت با تلویزیون و پی بردن سیاستمدارها به اهمیت رسانه های شنیداری دیداری است. 

سردبیر نشریه صبح دوکوهه افزود: من نمی گویم این پی بردن به اهمیت تلویزیونها چیز بدی است ولی متاسفانه باز هم نگاه به رسانه ها یک نگاه ابزاری است. 

وی در خصوص حق احزاب و گروهها در استفاده از رسانه ملی برای نشر افکار و عقاید خود و ارتباط با مردم گفت: رسانه ملی، رسانه ملی است و اگر برخلاف این عمل شده آن تخلف قانونی است، یعنی اگر رسانه ملی در انحصار جناح خاصی قرار گرفته، این تخلف است حالا می خواهد جناح راست باشد یا چپ. 

مسعود ده نمکی ادامه داد: رسانه ملی باشگاه احزاب نیست، گرچه من معتقدم ما همواره از‌ آنطرف بام افتاده ایم، رسانه ملی ما به مراتب برای اپوزوسیون بازتر بوده تا برای نیروهای درون نظام. 

سردبیر نشریه صبح دو کوهه با ذکر مثالی در این مورد گفت: مثلا خود من، ممنوعیت چهره هایی امثال من در تلویزیون هیچ گاه برداشته نشده ولی شما به راحتی می بینید نزدیک انتخابات که می شود به راحتی نیروهای مشارکت پای تلویزیون حاضر می شوند. 

وی اضافه کرد: شما هیچگاه من را در تلویزیون ندیده اید، چون ما را متهم به تندروی می کنند، ولی از آن طرف کسانی که بیشترین اتهام را به نظام می زنند به راحتی به تلویزیون می آیند. 

ده نمکی در ادامه اظهارات خود افزود: این نشان می دهد که تلویزیون ما برای پز روشنفکری هم که شده، همیشه امکان فعالیت به نیروهای مخالف داده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین