آفتابنیوز : 
بنابراعلام شوراي مركزي مسلمانان در آلمان، حدود يك هزار مسجد از مجموع دو هزار و ۲۰۰مسجد آلمان روز دوشنبه همزمان با روز بازبودن مساجد براي عموم، درهاي خود را بر روي عموم گشودند.
براساس اين گزارش، بازديدكنندگان در جريان ديدار خود از اماكن مذهبي مسلمانان توانستند اطلاعاتي درباره اسلام و زندگي مسلمانان دريافت كرده و ضمن ديدار از نقاط مختلف مساجد با مسوولين آنها به بحث و تبادل نظر بپردازند.
"منير آساوي" هماهنگكننده شوراي مركزي مسلمانان در آلمان در اينباره اظهار داشت: با برگزاري روز بازبودن مساجد، يك گام مهم ديگر به سمت بهبود ايجاد اعتماد بين مسلمانان و جامعه آلمان برداشته شد.
آساوي افزود: روز بازبودن مساجد در سال جاري عمدا همزمان با روز وحدت دو آلمان برگزار شد تا بيانگر ارتباط و پيوستگي مسلمانان با جامعه اين كشور باشد.
شوراي مركزي مسلمانان در آلمان كه در سال ۱۹۹۷ميلادي انتخاب "روز باز بودن مساجد" را پيشنهاد داده معتقد است كه مساجد به يك موسسه و نهاد محكم در گفتوگو بين مسلمانان و جامعه آلمان به عنوان يك جامعه چندمليتي تبديل شده است.
هرچند در سالهاي اخير سختگيريهاي شديدي از سوي مقامات دولتي آلمان عليه مسلمانان اين كشور اعمال شده است اما سازمانهاي اسلامي اين كشور از جمله شوراي مركزي مسلمانان و اتحاديه اسلامي، تركي موسوم به "د.اي.تي.اي.
بي" اخيرا اعلام كردند كه با پليس و نيروهاي امنيتي آلمان همكاري نزديكتري خواهند داشت.
شوراي مركزي مسلمانان اخيرا بانمايندگان اداره جنايي آلمان ب.كا.آ و نيز اداره حفاظت از قانون اساسي ايالات آلمان درباره تشكيل يك "گروه كاري ايجاد اعتماد" توافق كردهاند.
براساس اعلام "نديم الياس" رييس شوراي مركزي مسلمانان در آلمان، اين شورا قصد دارد با برپايي جلساتي در مساجد و دعوت از نيروهاي امنيتي بتواند اين نيروها را در جريان فعاليتهاي اسلامي در مساجد آلمان قرارداده و يك همكاري مستمر بين سازمانهاي اسلامي و پايگاههاي پليس ايجاد كند.
شوراي مركزي مسلمانان در آلمان پس از سوءقصدهاي لندن از يك طرف نسبت به تحديد حقوق مسلمانان در اين كشور هشدار داده و ازسوي ديگر از مساجد و مراكز اسلامي مقيم آلمان خواسته است كه در برابر نيروها و جريانات راديكال و تندرو از خود دفاع كنند.
آلمان حدود ۸۲/۵ميليون نفر جمعيت دارد كه از اين تعداد ۷/۲ميليون خارجي هستند و ۳ميليون و ۲۰۰هزار نفر مسلمان در اين كشور زندگي ميكنند.
حدود ۲ميليون و ۴۰۰هزار ترك مسلمان در آلمان حضور دارند كه گفته ميشود اكثر سازمانها، مراكز و مساجد آنها تحت نظر و رياست شوراي مركزي مسلمانان در اين كشور است.
شوراي مركزي مسلمانان در آلمان ۱۹سازمان و مركز عضوگيري دارد و صدها مسجد، نمازخانه و مركز فرهنگ اسلامي در اين كشور را هدايت و سازماندهي ميكند.
شهرهاي آخن، دوسلدورف، فرايبورگ، هامبورگ، مونيخ، نورنبرگ، زولينگن، اشتوتگارت، برلين، مونستر و وپرتال نيز داراي يك مركز اسلامي بزرگ هستند كه اكثر آنها فعاليت گسترده و مستقل داشته و از جايگاه مختص بهخود برخوردار هستند.
در اكثر مراكز اسلامي، مساجد و نمازخانههاي آلمان نمازجمعه برگزار ميشود و به ويژه در ماه مبارك رمضان مراسم ويژه اين ماه برپا ميشود و درب اين مراكز پس از افطار بر روي مسلمانان براي عبادت باز است.