آفتابنیوز : آفتاب: زهرا تالانی: پیش از این هم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نشستی که درخصوص راهکارهای اجرای هرچه بهتر قانون انطباق موازین شرعی برگزار شده بود، اعلام کرده بود یکی از برنامههایی که ما برای این موضوع در نظر داریم که البته نیاز به مساعدتهای کشوری دارد و بهراحتی محقق نمیشود، ایجاد بیمارستانهای جامع زنان است؛ این نوع بیمارستان جایی است بیمار محور نه پزشک محور؛ به این معنی که هر بیماری با هر مشکلی مراجعه کرد، پزشک مورد نظر برای درمان آن بیماری وجود داشته باشد نه اینکه پزشکان محور باشند و بیمار مجبور باشد به مکانهای مختلف مراجعه کرده و خدمت دریافت کند.
همچنین مجتهدزاده، رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاستجمهوری یکی از مهمترین نیازهای فعلی زنان جامعه را نیاز به ایجاد بیمارستان تخصصی ویژه زنان دانسته بود که تکتک پرسنل آن را زنان تشکیل دهند.
تاریخچه بیمارستان زنان
آبان سال 85 هیات وزیران طرحی را درباره لزوم جداسازی بیمارستانهای زنان و مردان به تصویب رساند. طرح بیمارستانهای ویژه زنان تا پیش از این با عنوان «زایشگاه» یا «بیمارستان تخصصی زنان» شهرت داشت و به امور بارداری و زایمان زنان میپرداخت؛ اما با طرح جدید وزارت بهداشت شکل دیگری به خود گرفت و قرار شد که این بیمارستانها تمامی خدمات تخصصی و عمومی را به بیماران زن ارائه دهند.
اولین بیمارستان ویژه زنان در بهمن سال 1386 با حضور لنکرانی، وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تهران افتتاح شد.
بیمارستانهای زنان در دنیا بیمارستانهای زنانه در بیشتر کشورهای دنیا وجود دارد و تنها بیماران زن را پذیرش میکنند و کادر درمانی آنها نیز زن هستند،مثلاً در انگلیس بیمارستان بیرمنگام، بیمارستانی مختص زنان است و به ارائه مراقبتهای بهداشتی و درمانی به زنان میپردازد و هدف خود را کمک به سلامت و رفاه زنان میداند. بخش زنان، زایمان و نوزادان این بیمارستان یکی از بخشهای موفق این بیمارستان است که برخی پزشکان انگلیسی آن را موفقترین مرکز باروری در بریتانیا میدانند و یکی دیگر از اقدامات این بیمارستان تشخیص زودرس سرطان سینه است که بسیار مورد توجه زنان واقع شده است.
همچنین در آلمان بیمارستان زنان با ارائه خدماتی مثل زایمان، غدد، ماموگرافی، سونوگرافی و... ایجاد شده که یکی از اقدامات مؤثر این بیمارستان نیز سرعت بالای آن در شناسایی سرطان سینه محسوب میشود.
مشکلات بیمارستانهای زنانه برخی از کارکنان بیمارستانها معتقدند که این کار دشوار است چرا که در بخشهایی نظیر خدمات، تأسیسات، نگهبانی، باربری و امور بنایی و... که صرفا مردان قادر به انجام آن هستند نمیتوان از نیروی زن بهره گرفت. بیمارستان مهدیه تهران زمان افتتاح توسط وزیر بهداشت بهعنوان نخستین بیمارستان ویژه زنان معرفی شد و قرار بود تمامی خدمات آن اعم ازسطوح خدمات تا درمانهای پیشرفته توسط زنان انجام شود اما پس از گذشت تنها چند ماه بهدلیل کمبود نیروی جراح و پزشک متخصص و برخی گروههای شغلی دیگر ناچار به جذب نیروی مرد در این بیمارستان زنانه شد.
بیمارستان ویژه زنان مهدیه برخلاف آنچه تاکنون در ایران با عنوان «زایشگاه» یا«بیمارستان تخصصی زنان» شهرت داشت و به امور بارداری و زایمان زنان اختصاص داشت، بیمارستانی است که مقامات وزارت بهداشت اعلام کردند که براساس «ایده جدید دولت نهم» و فقط «با فعالیت پرسنل زن» در همه بخشهای درمانی فقط به زنان سرویس خواهد داد اما به گفته کارکنان بیمارستان این ایده عمر کوتاهی داشت و ناچار به جذب نیروی مرد شد.
خبرآنلاین