کد خبر: ۱۰۲۴۰۸۰
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۴
رییس سازمان حفاظت محیط زیست:

فرونشست زمین در ۳۰ استان گزارش شد

معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در ۳۰ استان از ۳۱ استان کشور فرونشست زمین وجود دارد و دلیل آن عدم استفاده درست از منابع آب‌های زیر زمینی و آبخوان‌ها است.
فرونشست زمین در ۳۰ استان گزارش شد
آفتاب‌‌نیوز :

شینا انصاری شامگاه دوشنبه در نشست پرسش و پاسخ با فعالان محیط زیست و نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد در دانشگاه محقق اردبیلی افزود: از منابع آب‌های زیر زمینی و آبخوان‌های کشور به درستی استفاده نشده و تا توانستیم شیره زمین را کشیدیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص حرف و حدیث آلودگی رودخانه مرزی ارس که از آب آن برای مصارف شرب و کشاورزی در شمال استان اردبیل استفاده می‌شود، اظهار کرد: رودخانه ارس هیچ آلودگی زیست محیطی ندارد و به صورت مداوم پایش می‌شود.

انصاری گفت: تاکنون موردی مبنی بر آلودگی این رودخانه مرزی گزارش نشده، اما سازمان انرژی اتمی مسئول بررسی آلودگی تشعشعی رودخانه‌ها است و این سازمان هم تاکنون گزارشی مبنی بر آلودگی آن ارائه نکرده است.

او همچنین درباره آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و تاثیر آن بر افزایش گرد و غبار در اردبیل تصریح کرد: خشک شدن دریاچه ارومیه موضوعی ملی است و تلاش می‌شود مشکلات این دریاچه حل شود و ریزگرد و گرد و غبار به وقوع پیوسته در استان اردبیل، طبق گزارش مسئولان و متولیان، مربوطه به دریاچه ارومیه مربوط نیست.

انصاری ادامه داد: واقعیت این است که مشکلات حوزه محیط زیست در کشور زیاد است و به این زودی قابل حل نیست، اما تلاش می‌شود که حداقل شمار مشکلات و معضلات زیست محیطی کاهش یابد.

۷۰۰ محیط‌بان استخدام می‌شوند

او تصریح کرد: ۷۰۰ محیط‌بان در سطح کشور جذب خواهد شد تا با بکارگیری آنها کمبود نیرو تا حدودی در کشور برطرف شود و سعی خواهد شد در حد امکان، این افراد در هر استان از اهالی منطقه و بومی باشند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: همان‌طور که دولت چهاردهم به ویژه شخص رییس‌جمهور محترم اعتقاد دارد مشکلات کشور با مشارکت تمام آحاد مردم قابل حل است و سازمان حفاظت محیط زیست نیز معتقد است بدون حضور و پای کار آمدن مردم، مشکلات محیط زیست حل نخواهد شد.

انصاری اضافه کرد: جلب مشارکت مردم از اولویت‌های سازمان محیط زیست است و در یک سال گذشته مشارکت مردم در بحث‌های زیست محیطی افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: نگاه محیط زیست به مشارکت مردمی و ظرفیت‌های مردمی شعاری، نمایشی و نمادین نیست بلکه به معنی واقعی کلمه تلاش می‌شود از ظرفیت جوامع محلی و آحاد مختلف مردم در حفاظت محیط زیست استفاده شود.

وی ادامه داد: در دهه‌های گذشته مساله محیط زیست در اولویت اصلی نبوده و برای توسعه پایدار بی‌توجهی شده برای همین امروز با انباشت مشکلات، چالش‌ها و ابرچالش‌ها در حوزه محیط زیست کشور مواجه هستیم.

او گفت: یکی دیگر از اولویت‌های سازمان حفاظت محیط زیست کشور استفاده از ظرفیت علمی و مراکز دانشگاهی است تا مسائل و مشکلات متعدد و متکثر حوزه محیط زیست را حل کند.

کیومرث سفیدی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل هم در این نشست گفت: حفاظت محیط زیست به هم‌افزایی کامل نیاز دارد و حضور پرشور فعالان دلسوز محیط زیست، اساتید گرانقدر دانشگاهی، هنرمندان متعهد و ورزشکاران پرتلاش استان در نشست با رییس سازمان حفاظت محیط زیست نشان از عزم راسخ جامعه برای حمایت از تلاش‌های زیست محیطی است.

بعد از جلسه پرسش و پاسخ، با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست یک میدان در شهرستان گردشگرپذیر سرعین به نام میدان محیط‌بان نامگذاری و با رونمایی از تابلو خرس قهوه‌ای، این حیوان به عنوان نماد هویت گردشگری منطقه سبلان و شهر سرعین معرفی شد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر ۲ روزه به اردبیل سامانه پایش بر خط گاز‌های خروجی شرکت آرتا انرژی را افتتاح، از منطقه حفاظت شده تالاب نئور بازدید و در جلسه شورای اداری استان اردبیل شرکت خواهد کرد.

 سه منطقه حفاظت شده در محدوده استان اردبیل واقع است و شامل منطقه حفاظت شده آق‌داغ به مساحت ۹۳ هزار و ۸۰۰ هکتار در شهرستان خلخال، منطقه حفاظت شده مغان در محدوده بیله‌سوار و پارس‌آباد مغان به مساحت ۳۵ هزار هکتار و منطقه حفاظت شده نئور به مساحت چهار هزار و ۲۰۰ هکتار که این منطقه بخشی از منطقه وسیع حفاظت شده لیسار استان گیلان است.

همچنین پنج منطقه شکار ممنوع در این استان برای حفظ گونه‌ها از خطر انقراض مشخص شده که شامل منطقه شکار ممنوع شورابیل در اردبیل با ۲۰۰ هکتار مساحت، گندیمن در مشگین‌شهر با ۳۰ هزار هکتار، دربند مشکول در گیوی با ۲۳ هزار هکتار، انزان در مشگین‌شهر به مساحت ۴۲ هزار و ۵۰۰ هکتار و خروسلو در بیله‌سوار به مساحت ۱۶ هزار و ۶۰۰ هکتار است.

استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین