کد خبر: ۱۷۱۱۹۳
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۴

10 توصیه به معتادان شبکه‌های اجتماعی اینترنت

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک پژوهشگر اینترنت با اعتقاد به اينكه نسل جدیدی از معتادان به شبکه‌های اجتماعی در حال پدیدار شدن است مي‌گويد: روز به روز بر تعداد کاربران شبکه‌های اجتماعی اینترنت افزوده می‌شود و مدت زمانی که این افراد در این شبکه‌ها صرف می کنند به طرز قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته و این اخطاری به شهروندان دنیای دیجیتال است که خواسته یا ناخواسته از زندگی واقعی خود فاصله گرفته و در دنیای مجازی (second life) به سر می‌برند.

به گزارش ایسنا، علی محمد آقازمانی - پژوهشگر حوزه جامعه اطلاعاتی - اظهار كرد: به نظر می‌رسد بیش از 80 درصد کاربران اینترنت، مخاطب و کاربر شبکه‌های اجتماعی اینترنت مانند فیس بوک و توئیتر باشند که توسعه فناوری‌های نوین ارتباطی و فراگیر شدن استفاده از این شبکه‌ها در میان مخاطبان دهکده جهانی، در گسترش پدیده اعتیاد به این شبکه‌ها یا اعتیاد دیجیتالی (Internet Addiction) را سبب شده است.

وی با اشاره به مخاطرات و تهدیدهای اطلاعاتی که این شبکه‌ها برای جامعه مخاطبانشان به همراه می‌آورند گفت: پایگاهی مانند فیس‌بوک، یک فرصت ایده آل و تمام عیار برای شبکه‌های جاسوسی و اطلاعاتی غرب است که به عنوان یک ابزار جاسوسی، امکانات خوبی را برای رصد اطلاعاتی و تخلیه اطلاعاتی میلیون‌ها کاربر این شبکه در سراسر جهان فراهم می کند. از سویی ، تکنیک‌ها و قابلیت‌هایی که در این شبکه در اختیار مخاطبان قرار گرفته است، روز به روز تمایل و انگیزه مخاطبان این شبکه‌ها را به فعالیت و صرف وقت و عمر خود در این مجموعه با لایک بازی و کامنت و post زنی، افزایش می‌دهد که عاملی در پدیدار شدن اعتیادی به نام اعتیاد فیس‌بوکی (Facebook addiction) است.

او با برشمردن مخاطرات روحی و روانی که این سایت‌ها برای سنین مختلف کاربرانش به همراه دارد، موضوعاتی چون خجالتی شدن، گوشه گیری، تنهایی، تمایل به دوری از اجتماع، کاهش اعتماد به نفس و غوطه ور شدن در دنیای مجازی به جای دنیای واقعی را از معضلات شبکه‌هایی مانند فیس‌بوک دانست که در تحقیقات و پژوهش‌های چند سال اخیر ژورنال‌های علمی مرتبط با رفتار و جرایم اینترنتی (Cyber Behavior & Crime) بر آن‌ها تاکید شده است.

مولف کتاب "کارآفرینی دیجیتالی"، اعتیاد به شبکه های اجتماعی به ويژه فیس بوک را یک ناهنجاری بین‌المللی دنیای وب دانست که زمینه بروز طلاق، از هم پاشیدن بنیان خانوادگی، کاهش اثربخشی فعالیت‌های روزانه و اختلالات بینایی و جسمانی کاربر را به همراه دارد و بستر کاهش روابط اجتماعی فرد را فراهم می‌کند.

وی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توصیه کرد تا با تشکیل کمیته ویژه بررسی امور مربوط به اعتیاد دیجیتالی، معضلات و آسیب‌های فراوان موجود در این عرصه را شناسایی ، تشخیص و برای درمان بیماران آن اقدامات ارزنده ای را در دستور کار قرار دهد.

این محقق اینترنت در پایان، ده توصیه به معتادان دیجیتالی و علاقمندان پر و پا قرص شبکه‌های اجتماعی داشت:

1- فیس بوک زندگی مجازی را ترغیب و تشویق می‌کند و مهارت‌های اجتماعی شدن شما را در محیط واقعی کاهش می‌دهد.

2- در شبکه‌های اجتماعی، همه با هم هستیم، اما در واقع تنهايیم.

3- تحقیقات نشان می‌دهد، معتادان این شبکه‌ها، افراد خجالتی، افسرده و گوشه‌گیراند.

4- درصد قابل ملاحظه‌ای از طلاق‌ها در آمریکا، بخاطر معضلات فیس بوک بازی است.

5- بلوغ زودرس و درون‌گرایی به ویژه میان نونهالان و نوجوانان، از معضلات شبکه‌های اجتماعی قلمداد می‌شود.

6- هویت شما، هویت فیس بوکی و مجازی نیست. دنیای واقعی خود را تقویت کنید.

7- حضور بی‌ملاحظه در فیس‌بوک و انتشار اطلاعات شخصی، حریم خصوصی شما را به شدت تهدید می‌کند.

8- بسیاری از گروه‌های به ظاهر جذاب و پربیننده در این شبکه‌ها، به هدف جاسوسی اطلاعاتی و کسب درآمد تشکیل شده است. طعمه تبهکاران اینترنتی نشوید.

9- روی آوردن به ذخیره سازی اطلاعات الکترونیکی خود در این شبکه‌ها، خداحافظی با دفترچه خاطرات زیبا و آلبوم‌های کاغذی خاطره‌انگیز را به همراه دارد.

10- معتادان شبکه‌های اجتماعی، با ادبیات گفتاری و نوشتاری سخیف و مبتذل حاکم بر این شبکه‌ها خو می‌گیرند و در زندگی واقعی آن‌ها به خوبی منعکس می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۴
0
0
سلام ، متاسفانه نکات منفی که در فیس بوک است ، خیلی بیشتر از نکات مثبت آن است . و به جوانان ما ، یک دنیای مجازی و خیالی که در آن ، کلی دروغ پردازی و بدآموزی دارد . ضمن اینکه 90% مردم را وادار به فضولی و کنکاش ، در حریم خصوصی دیگران می کند و برای اینکه کم نیاورند ، چشم و همچشمی و دروغهای بیشتر ، یکی از بزرگترین عاملهای مخرب خانواده و جامعه می باشد .
اگر روزی بخواهند ، واقعا" از این معزل ، کاربرد خوبی ، به دست بیاورند ، باید بر اساس ، خواسته ها و نظریات ، بسیاری از کارشناسان امور تربیتی و جوانان و سایتهای اجتماعی ،
شرایط درست استفاده کردن را ، آموزش بدهند و نه اینکه هر
بی سروپایی ، نظرات شخصی و در خیلی از موارد ، مستهجن
خود را به نمایش بگذارد .
باید اصول ، تربیت ، آموزش و احترام به جامعه جهانی در تمامی موارد ، اعم از آداب و رسومها ، زندگی ها ، روابط ها و احترام به کلیه ادیان و عقاید درست ، فراموش نشود .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۴
0
0
حق با شماست ولی شما برای جوانها چیکار کردید؟
آیا یک تفریح سالم برای اینها درنظر گرفته شده؟
آیا آموزش های لازم از زمان کودکی تا میانسالی برای جلوگیری و یا استفاده درست از این دست رو درنظر گرفتید؟
فقط ادعاهای شماست که گوش فلک رو کر کرده ولی مردم ما این چیزارو میفهمن اینم از روی نادونی شون نیست...
مقصر همونهایی هستن که ادعا دارن
واقع بین باشین...
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین