آفتابنیوز : سيدمحمد خاتمى رييس جمهورى که در چهارمین همایش حقوق مصرف کنندگان سخن می گفت، در ادامه سخنانش به تحولات انجام شده در عرصه هاى مختلف پس از پيروزى انقلاب اسلامى اشاره کرد و گفت : برغم تحولات انجام شده ، محروميت هايى در عرصه هاى مختلف از جمله عرصه هاى اجتماعى داريم . مسايل اجتماعى ،مسايلى نيست که فقط با زور و بخشنامه و فشارو درگيرى بتوان آن را حل کرد، براى حل اين مسايل بايد فرهنگ ها تغيير کند .
رییس جمهور گفت که هدف ما حفظ استقلال کشوراست و افزود: اما اشتباه است که بپنداريم استقلال يعنى بستن درهاى کشور به روى جهان و محدود شدن کشور در حوزه جغرافيايى خود. امروز زمانى نيست که دولت ها با کشيدن ديوار آهنى به دور کشورهاى خود ،شهروندان را مجبور کنند، که در عرصه هاى سياسى ، اقتصادى و اجتماعى تابع محض و بىچون و چراى حکومتها باشند.
خاتمی گفت: چنين امرى در دنياى امروز امکان پذير نيست ، اگر چنين چيزى باشد ، نتيجه آن انزواى يک ملت ، تحليل رفتن امکانات ،گسست ميان حکومت و مردم و سقوط و ويرانى است .
خاتمى بر لزوم رابطه با کشورهاى مختلف بر اساس تدبير و عدالت و همه جانبه نگرى، تاکيد کرد و گفت : براى اينکه مستقل باشيم و منزوى نشويم و دولت در عرصه هاى مختلف بويژه در عرصه اقتصادى به يک کارفرماى بزرگ تبديل نشود ،جامعه بايد رشد کند و بدون شک رشد جامعه در گرو مشارکت مردم در همه عرصه هاى سياسى و اقتصادى و اجتماعى است .
رييس جمهورى که در جمع صدها نفر از توليدکنندگان و فعالان اقتصادى سخن می گفت ، در بخش ديگرى از سخنانش برداشتهاى بی رويه براى مصارف جارى از حساب صندوق ذخيره ارزى کشور را نگران کننده خواند و گفت : اگر اين اقدام ادامه يابد و از اين حساب نه براى توليد و رونق اقتصادى بلکه صرفا براى امور جارى برداشت شود،چنين اقداماتى در دراز مدت تورم زا و ناتوان کننده بنيه اقتصادى کشور خواهد بود.
رييس جمهورى از عملکرد اقتصادى دولت دفاع کرد و گفت : يکى از افتخارات اين دولت ،اصلاحات بنيادى در عرصه هاى مختلف بويژه در عرصه اقتصادى است که آثار آن در آينده بيشتر روشن مىشود.