آفتابنیوز : آفتاب: مهدی غضنفری در بازدید از مرکز مبادلات ارزی گفت: تصمیم اخیر بانک مرکزی و صرافان که امیدواریم تا پایان هفته جاری اجرایی شود ، بسیار خوب بوده و قطعا می تواند بخشی از نیازهای خرد را که در تقاضای بازار نیز تاثیر گذار است ، پاسخگو باشد.
توسعه فضاهای جدید در مرکز مبادلات ارزی
وزیر صنعت، معدن وتجارت افزود: صرافان مجاز و معتبر برای تامین نیازهای خرد ( این میزان از نظر تعداد زیاد است اما از جهت رقم چندان بالا نیست ) ارز را با قیمتی حول و حوش مرکز مبادلات ارزی که هر روز بانک مرکزی اعلام می کند ، عرضه خواهند کرد.
غضنفری افزود: این شیوه به نوعی خرید و فروشهای ارز توسط مردم یا بانک های عامل را در مقادیر کمی که مربوط به خدمات است و به واردات ارتباطی ندارد ، رسمیت می بخشد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مرکز مبادلات ارزی با استقبال خوب تولید کنندگان و وارد کنندگان مواد اولیه مواجه شده است، افزود: از ابتدای راه اندازی مرکز هر روز شاهد مراجعه افراد بیشتری از فعالان اقتصادی هستیم به این دلیل برخی توسعه ها در فضای مرکز انجام دادیم و ارایه سرویس های جدید را آغاز کرده ایم.
تعداد بانکهای عامل مستقر در مرکز مبادلات به رقم 12 رسید
غضنفری افزود: تعداد بانک های عامل در مرکز مبادلات ارزی از 2 بانک (ملت و کشاورزی ) به 12 بانک در روز دوشنبه دهم مهرماه رسید و این بانک ها به نمایندگی از مشتریان متقاضی واردات ، در محل مرکز مبادلات ارزی مستقر شده اند.
وی با اشاره براینکه براساس تصمیم قبلی مقرر شد تا متقاضیان از مراجعه مستقیم به مرکز خود داری کنند ، افزود: افراد دارای برگه معتبر ثبت سفارش می توانند با مراجعه به شعب بانک های مختلف کار تخصیص ارز را در مرکز مبادلات ارزی دنبال کنند.
حجم مبادلات ارزی از250 میلیون دلار عبور کرد
غضنفری سپس گفت : خوشبختانه اقدام مناسب راه اندازی مرکز مبادله ارزی که نتیجه تصمیم کارگروه مشترک دولت و مجلس بود ، موجب شده تا روز به روز بر حجم مبادله افزوده شود و عرضه ارز در مرکز تا دو روز گذشته به 180 میلیون دلاررسید و حجم آن در روز گذشته تا قبل از پایان عرضه به 70 میلیون دلار رسید.
تخصیص ارز به اولویتهای 6 و 7 در آینده ای نزدیک
به گزارش مهر،غضنفری افزود: انتظار می رود علاوه بر افزایش تعداد بانک های عامل به محض اینکه اولویتهای 3 تا 5 واردات به نقطه قابل قبولی برسد ، به سراغ اولویتهای 6 و 7 از گروه 10 گانه کالاهای وارداتی ، برویم.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت در پایان افزود: امیدواریم با توجه به تلاشهای بسیار برای پاسخ دهی به نیازهای وارد کنندگان ، افزایش خدمات جدید و اضافه شدن خدمات دیگر در آینده ای نزدیک بزودی در میزان تقاضای ارز تعادل ایجاد شود.
ما به امکان حواله هم نیاز داریم
البته این گام خیلی خیلی مثبتی است
انشاءالله با رفتن آقای بهمنی از بانک مرکزی و رفع نگرش ارز=کالا همه چیز درست می شود
ارز مسافرتی هم که در فرودگاه تحویل داده می شود اتفاقا چیز خوبی است چون کسی نمی تواند با پاسپورت و بلیط دیگران ارز دریافت کند
ضمنا خود بانک ها با تفسیر غلط قوانین در بازار آشوب ایجاد می کنند به عنوان مثال در آخرین دفعاتی که ارز مسافرتی داده می شد بانک ها می گفتند کپی بلیط قابل قبول نیست !! حال آنکه ارز در فرودگاه و با پاسپورت تحویل داده می شد و اگر کسی آنقدر احمق بود که می خواست با چند کپی بلیط ارز بگیرد چه بهتر! چون نهایتا فقط می توانست یکی از حواله ها را با پاسپورت خود دریافت کند!
لزومی هم ندارد به کسی ارز ارزان داده شود همین که مردم بتوانند بدون استرس و دغدغه ارز مورد نیاز خودشان را از بانک حواله کنند یا حواله ارز مسافرتی خودشان را به میزان مورد نیازشان از بانک دریافت کنند و محدودیتی در فروش ارز نباشد التهاب بازار می خوابد صرافی هم اگر بخواهد گردش پول داشته باشد حتی باید ارز را ارزانتر از بانک ها بدهد و قیمت ارز پایین می آید این اتفاقی است که در همه ی کشورهای با اقتصاد درست می افتد حتی ترکیه هم که یک نمونه ی خوب اقتصادی نیست همین وضع را دارد ارز در صرافی ها به قیمت بهتر از بانک خریده می شود و به قیمت پایین تر از بانک فروخته می شود
محدودیت فروش ارز که بانک مرکزی مسئول آن است و نگرش بهمنی عامل این آشفته بازار است و نه هیچ چیز دیگری
ضمنا با انکار اثر تحریم ها فقط صورت مسئله را پاک می کنیم دولتی ها هم بهتر است بپزیرند که تحریم ها به اقتصاد ما لطمه زده و می زند و سعی کنند بیشتر از آن که هر مسئول و نا مسئولی حرف هایی بزند که بار سیاسی دارد عمل کنند و سعی کنند تحریم ها را رفع کنند
و مطمئن باشند که وقتی ارزش پول ملی ما با این وضع اسفناک سقوط کند اتفاقا روز عروسی و شادمانی دولت های دیگر است
با فرار کردن از واقعیت و کتمان اثر سیاسیت های غلط خارجی دولت بر وضع اقتصاد داخلی مطمئن باشید هیچ جای دنیا را نمی گیرید