کد خبر: ۱۷۳۵۹۱
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۱ - ۱۷:۲۳

برخی از مواد اعتیادآور و عوارض آنها را بشناسيم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: متداول‌ترین نوع اعتیاد الکل، داروهای بنزو دیازپام و توتون است و تعداد افرادی که در چنگال یکی از این سه ماده گرفتار شده‌اند حداقل 10 برابر تعداد افرادی است که به تمامی دیگر مواد مخدر غیرقانونی مبتلا هستند، اين در حاليست كه میزان افسردگی، رنج و تالم ناشی از اعتیاد به الکل و بنزو دیازپام به مراتب بیش از میزان همان عوارضی است که بر اثر مصرف هروئین، کوکائین و دیگر مواد مخدر غیر مجاز ايجاد مي‌شود.

الكلي‌ها تمايل زيادي به پنهان كاري دارند

به گزارش ايسنا، علایم ظاهری اعتیاد شامل لرزش و ارتعاش دست، سوء هاضمه، بی‌اشتهایی، ناتوانی جنسی، غش، تشنج و بیهوش شدن، از دست دادن ،ترس و افسردگی، عدم تمرکز حواس و اختلال در خواب طبیعی از دیگر عوارض آن است. مصرف الکل در بلند مدت ممکن است به کبد و مغز صدمه بزند.

آمفتامین‌ها

معتادان به مصرف «آمفتامین» به علت کم اشتهایی، لاغر و زود رنج می‌‌شوند، آرام و قرار ندارند و نمی‌توانند بخوابند. اکثر معتادان این ماده مخدر آن را از طریق دهان مصرف مي‌كنند و برخي نيز از طریق تزریق به داخل رگ استعمال می‌کنند که در این موارد آثار تزریق و نقاطی از بدن که رگ‌ها به آسانی قابل مشاهده بوده و نشان دهنده اعتیاد فرد است.

متدوال‌ترین جای بدن برای تزریق معتادان ساعد به خصوص آن قسمت از دست است که آرنج خم می‌‌شود و هنگامی که رگ‌ها در این قسمت بدن در اثر تزریق‌های پی در پی صدمه می‌بیند معتاد به هر رگی كه بتواند متوسل می‌شود؛ حال آنكه معتادانی که در مصرف و روش تزریق نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند غالبا به زخم‌های عفونی در نقاط تزریق مبتلا می‌شوند.

بنزو دیازپام

معتادین به «بنزودیازپام» معمولا افسرده، خسته، بی‌حس و نسبتا بیقرار هستند. علاوه بر این علایم ممکن است تمایل به مخفی کردن آنچه انجام می‌دهند داشته باشند. اگر مقدار بنزو دیازپام رو به کاهش باشد مانند سایر معتادین ناراحت و بیمناک مي‌شوند.

معتادانی که مصرف بنزودیازپام را ترک می‌‌كنند از علائم گوناگونی رنج می‌برندكه لرزش و لقوه، اضطراب زیاد، سرگیجه، بی‌خوابی، ناتوانی در تمرکز حواس، حالت استفراغ، احساس مزه فلز در دهان، افسردگی، سردرد، بی‌دقتی، حساسیت بسیار شدید به نور و صدا، خستگی، تار شدن چشم،‌ گر گرفتن و لرز کردن، دردهای عضلانی کوبیدگی بدن، ناتوانی در حرف زدن عادی، اوهام و خیالات، آشفتگی، عرق کردن و از حال رفتن ازجمله اين علائم است.

کانابیس

مخدر «کانابیس» نيز همانند سیگار مصرف مي‌شود و بوی مخصوصی در فضا می‌پیچید و مصرف کنندگان آن ممکن است به اوهام و تخیلات پردازند و بسیار خوشحال و آرام به نظر آیند و مصرف کنندگان آن که در کنار کانابیس مواد مخدر دیگری نیز استعمال می‌كنند.

مصرف طولانی این ماده گاهی موجب اختلالاتی در ریه مصرف کنندگان می‌شود، اما بروز مشکلات جسمانی و روحی در آنان نسبتا کمتر دیده می‌شود. خطر اصلی برای مصرف کنندگان این است که آنان غالبا در مسیر قاچاقچیانی قرار می‌گیرند که مواد خطرناک دیگری نیز عرضه می‌دارند. غالب مصرف کنندگان هروئین و یا کوکائین اعتیاد خود را با مصرف کانابیس شروع کرده‌اند.

کانابیس که به نام‌های بنگ بانگ، چرس، گنجه گوج، گرس حش حش، حشیش، هپ، هرب، خمپ هندی، ماری جوانا، مری جین، پات، رداویل، ریفر، اسمش، چای استیک تایلندی، ووید نیز معروف است یکی از غیرقانونی‌ترین و در عین حال رایج‌ترین مواد مخدر در جهان است.

گفته می‌شود که بین 41 تا 47 میلیون آمریکایی مصرف آن را آزمایش کرده‌اند و بین 16 تا 20 میلیون نفر نیز همواره آن را مصرف می‌كنند.

چسب‌ها و دیگر حلال‌ها

فردی که بوی چسب را از راه بینی استشمام می‌کند ممکن است مست به نظر رسد، حرکات وی ناهماهنگ بوده و این شخص ممکن است که در عالم تخیل و اوهام چیزهایی ببیند و بشنود یا چشمانش تار ببيند، چنین شخصی ممكن است اشتهای خود را از دست بدهد و به اسهال مبتلا شود.

فرد معتاد به بوی چسب معمولاً بیقرار است و به آسانی عصبانی می‌شود، اطراف دهان و بینی او قرمز رنگ است، بینی و چشم‌هایش آبریزش دارد و علایم سرماخوردگی و سرفه در وی مدت‌های مدید ادامه می‌یابد. از جمله مشکلات همگانی این گونه افراد غیبت از مدرسه و حاضر نشدن در محل کار است.

هروئین، تریاک و مورفین (دیکلونال، متادون، پتی دین)

مصرف کنندگان هروئین معمولاً مردمك چشم‌هایشان کوچک است، کم اشتها بوده، ممکن است پرخاشگر و حساس باشند. اگر این ماده مخدر از راه تزریق در رگ‌ها مصرف شود، آثار سوزن در نقاطی از بدن که دسترسی به رگ‌ها آسان است دیده مي‌شود.

معتادینی که از راه بینی یا به وسیله دخانیات هروئین مصرف می‌کنند ممکن است به آبریزش بینی و یا چشم مبتلا شوند و مصرف کنندگان هروئین معمولاً به یبوست، عوارض عمومی سرما خوردگی و یا لرزش دایمی در بدن دچار می‌شوند.

معتادان در حال ترک اعتیاد در ماهیچه‌های خود دردهایی مانند درد‌ آنفلوآنزا دارند و دچار اضطراب و سردرد، اسهال، سرگیجه، استفراغ و ضعف عمومی بدن می‌شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۳
0
0
سلام ، معمولا" 90% معتادین در تمام دنیا ، انسانهای خودخواه متکبر و خوشگذران هستند و اصولا" برای یک لحظه خوشی و لذت ناپایدار ، نه به خود رحم می کنند و نه به پدرو مادر و زن و فررزند و کلا" خانواده ، و هیچ تعهدی نسبت به هیچ کس ندارند .
کسی که به خودش رحم نکند ، به هیچ کس دیگری رحم نخواهد داشت و متاسفانه ، قاچاقچیان و آزمایشگاههای زیادی در درون کشورها ، این مواد شیطانی را درست می کنند . و در بعضی از کشورهای جهان ، معمولا" دست بعضی از پلیس ها هم ، در این تجارت مرگ آور و سود آور ،
در کار است .
شاید به نظر برسد که این نظریه درست نباشد ، ولی برای
جوامع سالمتر ، تا یکی ، دوبار ، باید به معتادین فرصت داده
شود و برای بقیه موارد ، باید سیانوری در داخل موادهای مختلف مخدر بریزند و بیشتر این ناآگاهان اجتماع را ، ازاین زندگی نکبت بار ، خلاص کنند .
ضمنا" قاچاق مواد مخدر و مصرف آن ، یکی از بزرگترین منکرات در جامعه ما می باشد ، که از مراجع محترم ،
باید انتظار داشت ، که ضمن راهنمایی های مفصل ، حرام بودن این مواد را اعلام نمایند ، چون درخانواده ، یک نفر که معتاد بود ، چند خانواده را در فامیل بدبخت می کند.و درنهایت
افراد زیادی با بدبختی خودشان ، دیگران را هم بدبخت
می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
0
1
ای کاش همه معتادان بمیرند تا ننگ از خانواده آنها برود - ای کاش بمیرند تا این همه زن و بچه اشان پیش دوست و آشنا تحقیر نشوند - ای کاش بمیرند تا این همه با اعصاب زن و بچه اشان بازی نشود و ... ای کاش های دیگر حتی کسائی که دارند و می کشند و در ظاهر زیاد هم مشخص نمی کنند سرکار می روند و در اجتماع هستند و در درون خانواده چه بی توجهی ها که به زن بچه نمی کنند و چه داد و هوارهای در خانه در نمی آورند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۷
0
0
بنام خدا
اعتیاد یک بیماری است متاسفانه در جامعه شاهد اشاعه آن هستیم، امیدواریم فردی گریبانگر این حرکت خانمانسوز نشود آموزش وپرورش در مقاطع مختلف تحصیلی بابرنامه ریزی و ایجاد راهکارهایی نقش مهمی در کاهش ودر نهایت ریشه کن شدن مواد مخدر دارد من برای اون خانواده هائیکه فرد معتادرا تحمل میکنند آرزوی صبربیشتر دارم اگر برای آن خانواده امکان دارد فرد معتادرا قرنتینه کنند با عزمی راسخ و باسنگدلی هرچه تمامتر شاید فرد معتادبا این روش ترک اعتیاد کند نهادهای ذیربط هم باید مرزهای زمینی خصوصا کنترل کنند
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین