آفتابنیوز : 
رایس خطاب به دانشجویانی که در جلسه فوق حضور یافته بودند، گفت: در دنیایی که شیطان با نام تروریست هر روز به واقعیتی تلخ تر تبدیل می شود، اصول دموکراسی باید به هر شکل ممکن حفظ شود. دفاع از این اصول می تواند با اسلحه های اقتصادی، فرهنگی، اخلاقی و حتی گاهی نظامی باشد.
سخنان تند کاندولیزارایس در حقیقت تا حدی بیانگر سیاست خارجی وی و رئیس جمهور این کشور در دور دوم ریاست جمهوری اش است. این سخنان در واقع به راحتی ناقص این تفکر عمومی است که پس از حمله ایالات متحده به عراق، این کشور قصد دارد در سیاست خارجی خود اندکی تعدیل ایجاد کند.
حذف سیاست های خارجی خشک و خشن جورج بوش در دور دوم در حقیقت بیان گر این حقیقت است که دولت وی ترجیح می دهد منافع را بر عقاید و مسالمت را بر برخورد رو در رو ترجیج دهد.
به همین دلیل چنین اظهاراتی از سوی یک مقام عالی رتبه واشنگتن به معنای زنگ خطر برای بسیاری از امریکایی ها و سایر مردم جهان است.
پس از انتخاب مجدد جورج بوش به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده، پایگاه سنتی حزب جمهوری خواه امریکا همواره قصد در اختیار گرفتن کنترل امور خارجی ایالات متحده را داشته است.
تغییراتی که پس از دور دوم انتخابات ریاست جممهوری در کابینه جورج بوش رخ داد، بیانگر این موضوع است که مقامات وزارت امور خارجه قصد دارند در ازای بازسازی رابطه حسنه با اروپا و سایر جهان، نفوذ خود در میان اعضای ارشد کاخ سفید را دوباره به دست آورند.
تلاش کاندولیزا رایس برای به دست گرفتن عنان سیاست خارجی ایالات متحده با شکست پنتاگون در کنترل امور عراق، آسان تر شد. علاوه بر این، شخصیت مقتدر کاندولیزا رایس و سخنان زیرکانه وی به راحتی توانست وی را جایگزین دیک چنی که همواره رئیس جمهور دوم امریکا نامیده می شد، قرار دهد.
به نظر بسیاری از کارشناسان امور بین الملل، انتخاب کاندولیزا رایس به عنوان وزیر امور خارجه امریکا در حقیقت به معنای شکست دکترین جورج بوش در سطح بین المللی است. از سوی دیگر انتصاب وی در حقیقت به منزله پایان دادن به عمر سیاسی سیاستمداران افراطی است که همواره با تندروهای خود در سطح بین المللی برای ایالات متحده دردسر آفریدند.
کاندولیزا رایس با سخنان خود در مقابل کمیته روابط امور خارجی سنا در خصوص استفاده ایالات متحده از دیپلماسی به جای تعیین اهداف سیاست خارجی خود در سایر کشورها، توانست تمام آرزوهای جورج بوش را تحقق شده متصور سازد.