آفتابنیوز : 
آيا اظهارنظرهاى اخير بوش براى پاسخ به افكار عمومى خود در قبال سياستهاى دولت آمريكا در عراق مطرح شده و يا واقعا دور تازهاى از مناقشه با كشورهايى مانند ايران و سوريه آغاز شده است؟
دكتر ابراهيم يزدى وزير امور خارجه پيشين و دبيركل نهضت آزادى ايران در پاسخ به پرسشهاى صداى آلمان به اين موضوع مىپردازد.
دویچه وله: دکتر یزدی، دراظهارات اخیر بوش از جمله این مسئله مطرح می شود که حکومت ایران حامی تروریستهاست و گفته شده که دولت آمریکا فرقی بین حامی تروریسم و تروریست قائل نیست. فکر می کنید آمریکا با چنین موضع گیری می خواهد سیاست های خودش را در عراق توجیه بکند، و یا بدنبال اهداف کوتاه مدت یا درازمدتی خود است؟
دولت آمریکا در مقام ژاندارم جهانی نیست که بخواهد خود ادعا بکند، علیه کشوری پرونده سازی بکند و سپس خود به اجرای عدالت بپردازد و تصمیم بگیرد که واکنش نشان بدهد. به نظر می رسد که آقای بوش به دلیل گرفتاری هایی که در عراق پیدا کرده است و روز به روز بر تعداد تلفات سربازان آمریکایی در آنجا افزوده می شود و هیچ آینده ای روشنی از نظر برگشت آرامش به عراق دیده نمی شود، آقای بوش این حرفها را برای افکار عمومی مردم آمریکا می زند که از جانب بسیاری از خانواده ها تحت فشار است، برای اینکه سربازان آمریکایی را از عراق برگرداند. قطعا اینگونه سخنان در محافل بین المللی هیچگونه خریداری ندارد و آقای بوش بعنوان رییس جمهوری کشور هم نباید چنین تهدیداتی بکند.
دویچه وله: اگر من صبحت شما را دکتر یزدی درست متوجه شده باشم، یعنی بوش در واقع پاسخ داده به مسایل داخلی خودش با این قضیه. آیا...
بعضی از صحبتهایش پاسخ به افکارعمومی مردم در داخل آمریکاست که با ادامه ی جنگ مخالفند.
دویچه وله: پس به نظر شما، آیا سران جمهوری اسلامی ایران نباید این تهدید آمریکا را جدی بگیرند؟
من معتقدم آنکه آمریکا می گوید یک قضیه هست، اما بحران انرژی هسته ای ایران که امروز به نقطه ای رسیده است که موجب وحدت نظر و عمل میان اتحادیه اروپا و آمریکا شده است و آژانس بین المللی در قطعنامه ی اخیر خودش به ایران یک فرصتی داده است که به تعبیر رییس آژانس آخرین فرصت است، برای اینکه پرونده به شورای امنیت ارجاع نشود، این را ایران باید مغتنم بشمارد. قطعا اگر پرونده ی ایران به شورای امنیت برود، چیز خوبی از او برای ما در ایران نخواهد داشت.
دویچه وله: بوش اظهارنظر کرده که ایران و سوریه سزاوار هیچگونه شکیبایی نیستند. به نظر شما واکنش منطقی سران حکومت ایران، امروز، در برابر اظهارات اخیر بوش چه می تواند یا چه باید باشد؟
سخنان بوش هیچ فایدهای جز تحریک رهبران این کشورها ندارد. طبیعی ست، وقتی آقای بوش این سخنان را بگوید، مسئولان این دو کشور در سوریه و ایران در تقابل با سخنان بی منطق آقای بوش واکنش نشان می دهند و شاید آقای بوش این سخنان را گفته است که، با توجه به روانشناسی رهبران این کشورها، آنها هم در مقابل او سخنانی را درشت تر بگویند و این جو غوغاسالاری و جو «هل من مبارز» طلبیدن تشدید بشود. دقیقا آقای بوش دنبال تشدید تلاطم و تقابل می گردد.
دویچه وله: پس به نظر شما واکنش سران حکومت ایران باید چه باشد مشخصا؟ به نظر من دولت ایران در چارچوب مصالح ملی باید تصمیم بگیرد. در سیاست بین المللی بدترین کار واکنش های احساسی آنی ست. بجای آن می بایستی مطلب را با طمانينه و تامل و دوراندیشی مورد بررسی قرار داد و به تقابل با آن از راههای دیپلماسی، که هم اکنون هنوز هم میسر است دست زد.