آفتابنیوز : آفتاب: برای فراهم شدن مقدمات شبکه ملی اطلاعات بسیاری از سازمانها و شرکتها به ایجاد سرویس ایمیل داخلی اقدام کردند همچنین دراین باره میتوان به ایجاد خانههای فرهنگ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان شبکه ملی فرهنگ هم اشاره کرد که زیر بستر این شبکه راهاندازی شد تا خانوادهها بتوانند از استفاده فرزندانشان از اینترنت خیالی آسوده داشته باشند.
اما موضوع محدود شدن دسترسی به اینترنت جهانی پس از مطرح شدن عنوان اینترنت ملی مطرح شد و البته در این باره وزیر ارتباطات بارها متذکر شد که هدف از این اقدام ، میزبانی و یا مدیریت کلیه اطلاعات داخلی در کشور خودمان است.
اکنون که نیمی از فعالیتهای فرهنگی، اقتصادی و ...در کشور اینترنتی و از طریق ایمیل و جستجوگرها انجام میشود، شبکه ملی اطلاعات نیز باید جهت بتواند نیازهای این چنین کاربران را تامین کند.
معاون وزیر ارتباطات هم پیشتر دراین باره به ایسنا گفته بود: تاکنون سه یا چهار ایمیل ایرانی معرفی شدهاند و بخش خصوصی هم علاقهمند است ایمیلهای مدنظر خود را معرفی کند به هر حال اکنون برنامهریزیهای مختلفی صورت گرفته تا با توجه به امکانات موجود در کشور در این روند تسریع و فشرده سازیهای لازم صورت گیرد به همین دلیل تلاش می شود زیرساختهای لازم اطلاعات مهیا شوند که البته بخش مهمی از این زیرساخت ها به مراکز داده استانی مربوط میشود.
علی حکیم جوادی در عین حال به برنامهی پنجم توسعه اشاره و اظهار کرده بود: بر اساس این برنامه لازم بود که تا دو سال دیگر تمام دستگاههای اجرایی کشور به شبکهی ملی متصل شوند که خوشبختانه با دستور شخص رییس جمهوری این مرحله فشردهسازی شده و قرار بر این است که تمام دستگاهها ظرف مدت دو ماه به این شبکه متصل شوند.
به گزارش ایسنا، درباره وضعیت مراکز داده استانی که مسوولان معتقدند مهمترین بخشهای راهاندازی شبکه ملی اطلاعات در فاز اول به شمار میروند، اعلام شده است که تاکنون 29 استان کشور به این مراکز تجهیز شدهاند و به گفته وزیر ارتباطات مراکز داده در بسیاری از استانها آغاز به کار کرده و در برخی از استانها هم به افتتاح رسیدهاند.
** فازهای شبکه ملی اطلاعات
براساس پیشبینیهای صورت گرفته سه فاز برای اجرایی شدن این شبکه پیشبینی شده که در مرحله اول که قرار بود تا مهرماه امسال به نتیجه برسد که ظاهرا رسیده و زیرساختهای کشور تفکیک شده و مابین اینترنت جهانی و شبکه ملی اطلاعات جداسازی میشود.
پیش از این وزیر فنآوری اطلاعات و ارتباطات در باره فازهای مختلف این شبکه گفته بود: برای راهاندازی این شبکه لازم است اقدامات زیربنایی و اصلی را انجام دهیم و به موازات این کار توسعه مراکز داده داخلی را نیز در برنامه داشته باشیم.
تقیپور در ارتباط با فاز سوم این شبکه هم گفته بود: در مرحله نهایی به بحث انتقال میزبانیها به داخل کشور خواهیم رسید و در این بحث به تکمیل مدیریت بومی توجه خواهد شد و سعی خواهد شد که همه نرم افزارها به خصوص نرم افزارهای مدیریت شبکه و نرم افزارهای مدیریتی به طور کامل در داخل کشور طراحی شوند.
وزیر فنآوری اطلاعات و ارتباطات در عین حال عنوان کرد: البته بسیاری از این موارد از زمان آغاز طرح شبکه ملی اطلاعات مورد توجه قرار گرفتهاند و در این فازها بیشتر نقطه تکمیلی آنها مورد توجه قرار دارد.
انتظار میرود با ایجاد و راهاندازی فازهای طراحی شده، امنیت اینترنتی در کشور افزایش، تعرفهها و هزینهها نیز کاهش، کیفیت و سرعت بالاتر و حملات سایبری کمتری را شاهد باشیم که در این باره نیز معاون وزیر ارتباطات این گونه گفته است که بیشترین انتظار ما از شبکهی ملی اطلاعات، ارائهی خدمات است.
اکنون مدتی است که شبکهای علمی در تهران ایجاد شده است و ما امیدواریم این شبکه در شهرستانها نیز راهاندازی شود تا به تولید محتوای لازم و مناسب برای کشور اقدام شود، چرا که به عقیده کارشناسان تولید محتوا یکی از نکات دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
همچنان که مهرماه به اتمام رسید، بیشتر در انتظار اقدامات صورت گرفته برای شبکه ملی اطلاعات هستیم چرا که در هفته آخر مهرماه با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت آموزش و پرورش از اتصال 44 هزار مدرسه به شبکه ملی اطلاعات خبر داده شد که از این میان 15 هزار مدرسه به پهنای باند دو گیگابیتی دسترسی یافتند.
تقیپور با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی شبکه ملی اطلاعات این بوده است که بتواند شبکه مستقل و حفاظت شده در اختیار کاربران قرار دهد، اظهار کرد: مهمترین ویژگی این شبکه آن است که پهنای باند آن در داخل کشور تامین میشود و استقلال و امنیت ذاتی جزیی از این شبکه به شمار میرود. البته انتظار تقویت این شبکه وجود دارد و ما در تلاشیم لایههای مختلف این شبکه و از جمله هسته اصلی آن با توجه به توانمندیهای بالایی که در کشور وجود دارد توسعه پیدا کند.
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه تاکنون مراحل راهاندازی شبکه ملی اطلاعات بسیار خوب پیشرفته اظهار کرد: کشور ما جزو مناطقی است که در حجم وسیعی مورد حملات و آسیبهای اینترنتی قرار میگیرد و ما روزانه با حملات بسیاری مواجهایم که این حملات با قدرت کنترل و مهار میشوند.
با شروع فعالیتهای وزارت ارتباطات و ایجاد زیرساختها برای راهاندازی کامل این شبکه این انتظار وجود دارد که مراحل بعدی و آمادگی کامل این شبکه برای دسترسی به اینترنت جهانی با سرعت قابل قبول انجام شود و شاهد قطعی اینترنت یت کندی سرعت آن هم نباشیم و پس از راهاندازی سه فاز این شبکه، سرعت و کیفیت مطلوب طبق وعدههای داده شده در اختیار کاربران قرار گیرد.
اگر می خواهید مملکت را مثل کره ی شمالی ایزوله کنید موضوع دیگری ست...
تا دوره این دولت تموم شه مردم شششون میاد توی حلقشون!!!!
خیلی ممنون خدا حفظتون کنه !
فقط هدفتون رو هم میدونیم...فکر نکنید نفهمیدیم