آفتابنیوز : 
وزارت امور خارجه آمريکا که پيش نويس اين پيشنهاد را تهيه کرده است، در نظر دارد در مدت سه تا شش ماه تصوير کلی از نحوه حل و فصل بحران برنامههای هسته ای کره شمالی را ترسيم کند.
وزارت امور خارجه آمريکا در راستای سياستهای کلان مد نظر جورج بوش رييس جمهور آمريکا، هنوز در حال بررسی اين پيشنهاد و نهايی کردن آن به گونهای است که آگاهی از تمامی اقدامات پيونگ يانگ در برنامههای هسته ای ميسر شده و راه برای بازرسی بیقيد و شرط از تاسيسات اتمی کره شمالی هموار شود.
براساس همين گزارش، واشنگتن همچنين در نظر دارد پيش از نهايی کردن اين پيشنهاد با سئول و توکيو نيز مشورت کند.
منابع خبری پيش بينی کردهاند که پيونگ يانگ با ورود ناگهانی بازرسان سازمان بين المللی انرژی اتمی برای بازرسی تاسيسات هسته ای اين کشور به شدت مخالفت خواهد کرد.
آمريکا در صورت عدم جلب حمايت اعضای مذاکرات شش جانبه برای بازرسی از تاسيسات هسته ای کره شمالی، تمامی توان خود را معطوف تصويب مکانيسمی خواهد کرد تا در فرصت زمانی اندک، آژانس بين المللی انرژی اتمی و اعضای مذاکرات شش جانبه از تمامی امکانات هسته ای پيونگ يانگ مطلع شوند.
در صورت تصويب اين پيشنهاد، پيونگ موظف ميشود در مدت سه تا شش ماه اطلاعات جامعی درباره تمامی تاسيسات هسته ای ، سلاحهای هسته ای، مواد مربوطه و تجهيزات آن را به اطلاع آژانس بين المللی انرژی اتمی برساند.
كريستوفر هيل، معاون وزير امور خارجه آمريکا و رييس هيات نمايندگی اين کشور در مذاکرات شش جانبه، بارها تاکيد کرده است که فضای دور پنجم مذاکرات شش جانبه درباره برنامههای هسته ای کره شمالی بايد حول محور آگاهی از تاسيسات و تجهيزات هسته ای کره شمالی و شيوه حصول اطمينان از گزارشهای پيونگ يانگ تعيين شود.
دور پنجم مذاکرات شش جانبه برای حل و فصل بحران هسته ای کره شمالی قرار است اوائل نوامبر در پکن پايتخت چين برگزار شود.