کد خبر: ۱۷۵۸۲۵
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۵
وزیر اقتصاد:

اگر در فروش نفت دچار مشکل شویم، هزینه‌ها را با مالیات تامین می‌کنیم

تشدید برخورد با بازار مکاره ارز
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: وزیر اقتصاد از تشدید برخورد با بازار مکاره ارز خبر داد.

سیدشمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصاد و دارایی شب گذشته در گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به تحریم‌ها علیه ایران گفت: امروز دشمنان فشار علیه نظام را از طریق اقتصاد اعمال می‌کنند پس باید در مسائل اقتصادی و بهبود شرایط آن بیش از گذشته تمرکز کنیم. 

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب هم وضعیت اخیر را جنگ اقتصادی نام بردند، تصریح کرد: این جنگ نابرابر است و اگر دقت کنیم برنامه‌‌های دشمنان از طریق اعمال سیاست‌های خصمانه و عملیات جنگ روانی از طریق رسانه‌ها پیش می‌رود.

وی افزود: برنامه‌ریزی‌های نظام باید متناسب با این دو بخش انجام شود تا موفق عمل کنیم؛ دشمنان بر کاهش سرمایه‌گذاری و اختلال در تولید و مخصوصاً حوزه‌های استراتژیک نفت و گاز متمرکز شده‌اند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه با وجود ذخایر و منابع خدادادی ایران، دشمنان درصدد محدود و مسدودسازی این ذخایر هستند،عنوان کرد: بنابراین لزوم استفاده بهینه از ذخایر بیش از گذشته احساس می‌شود.از همین رو آنها به دنبال کاهش درآمدهای نفتی و افزایش هزینه اقتصاد ملی هستند.

او گفت:عملیات روانی و سیاه‌نمایی در آثار تحریم‌ها علیه کشورمان بسیار مزورانه است.

حسینی با بیان اینکه دشمنان با نهایت تزویر به دنبال ایجاد شکاف میان مردم و مسئولان هستند که باید بدانند در این مورد شکست می‌خورند،عنوان داشت: گام اول شناخت نقشه‌های دشمنان بسیار حائز اهمیت است؛ داشتن یک برنامه مدبرانه به همراه صبر و شکیبایی برای اجرای سیاست‌های نظام بسیار مهم است و در هر مرحله از تحریم‌ها ابتکارات کشور بیشتر می‌شود و قطعاً اقتصاد ایران چابک‌تر خواهد شد به شرط آن که هزینه‌های تحریم کاهش یابد.

حسینی با بیان اینکه در شش ماه اخیر تحریم‌ها هشت برابر شده است، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور آمریکا در یکی از برنامه‌هایش سابقه تحریم را از سال 73 تا 89 تشریح کرد که به نسبت از سال 89 تا هیجدهم مهرماه 91 این تحریم‌ها رشد قابل توجهی داشته است.

مراقب اشتباهات عمدی تلقی شود

وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به التهابات بازار ارز گفت: انجام مبادلات ارزی میان کشورها یکی از ابزارهای اعمال فشار علیه اقتصاد است که دشمنان در مسائل ارزی طرف دیگر این التهابات هستند و باید بپذیریم که بانک مرکزی ایران تحریم شده است و در ادامه این تحریم‌ها دشمنان در تلاشند تا نقل و انتقال ارز و کشتی‌رانی نیز محدود شود.

او با بیان اینکه نباید اشتباهات گذشته در بازار ارز نادیده گرفته شود، اظهارداشت: اشتباهات نباید به عمد و یا مواردی از این دست تشبیه شوند و باید مراقب این موارد باشیم.

وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: باید از عواملی که موجب سیاه‌نمایی و موجب بی‌اعتمادی در جامعه می‌شود پرهیز کنیم تا قوای سه‌گانه با آرامش و تدبیر و وحدت با یکدیگر مشکلات را برطرف کنند.

حسینی به لزوم استفاده از کالاهای داخلی توسط مردم اشاره کرد و گفت: در صورت توجه جامعه به استفاده از کالاهای داخلی تولید رونق پیدا کرده و در ادامه با رقابت‌پذیری با کالاهای خارجی کیفیت بیشتری ایجاد می‌شود؛شاید بسیاری از فشارهای دشمنان در کوتاه‌مدت خود را نشان دهند ولی مزایای آن در بلندمدت محقق خواهد شد.

حسینی با اشاره به مزیت‌های اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها گفت: بی‌نیازی به واردات بنزین از مصادیق مزیت‌های اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها است.

او ادامه داد: در اقتصاد مقاومتی باید از ظرفیت‌های اقتصادی به خوبی استفاده شود به طوری که اقتصاد را در برابر تهدیدها و تحریم‌های دشمنان مقاوم کنیم.

وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه روند اقتصاد مقاومتی عدم وابستگی به درآمدهای حاصل از فروش نفت خام باید محقق شود،تصریح کرد:زمانی که از اقتصاد مقاومتی صحبت می‌شود نباید تنها بر یک بخش متمرکز شد بلکه تمام بخش‌ها مدنظر هستند.

او گفت:در روند اقتصاد مقاومتی با یک وضع مطلوب فاصله داریم صرفه‌جویی مردم و مسئولان در استفاده از منابع و امکانات و حرکت تولید ملی به سمت رقابت‌پذیری از جمله اهداف اقتصاد مقاومتی است. در جریان اقتصاد مقاومتی توزیع بهتر منابع و امکانات و جلوگیری از اسراف دنبال می‌شود. بنابراین در بسیاری از بودجه‌های دولتی امکان صرفه‌جویی وجود دارد.

تامین منابع مالی از طریق مالیات

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه ساختار تأمین مالی دولت در جریان اقتصاد مقاومتی مورد تأکید قرار گرفته است، گفت: یعنی اگر در فروش نفت دچار مشکل شدیم از طریق منابع مالیاتی کشور هزینه‌ها تأمین شود.

وی افزود: هم‌اکنون 43 درصد هزینه‌های کشور از طریق منابع مالیاتی تأمین می‌شود. بنابراین مالیات نقش تثبیت‌سازی در اقتصاد کشور دارد و موجب توزیع عادلانه می‌شود.

وی از راهکارهای اقتصاد مقاومتی را تدوین قوانین جدید عنوان کرد و اظهارداشت: اقتصاد مقاومتی با توجه به اهدافی که دنبال می‌کند بسیار مهم و ضروری است.

او افزود: باید با ایجاد سازوکارهای مناسب صادرات غیرنفتی را در خدمت تأمین واردات با اولویت‌های در نظر گرفته شده قرار دهیم.

مشوق های تازه برای بخش خصوصی

حسینی با بیان اینکه برای حضور فعال بخش خصوصی مشوق‌های خوبی در نظر گرفته خواهد شد، اظهار داشت: اجرای سیاست‌‌های کلی اصل 44 قانون اساسی و تحقق آن در حوزه ارتقای مسائل اقتصادی به جهت پیوستن بخش خصوصی به دولت قابل توجه است.

او با طبقه بندی مسائل نهادی، ساختاری و اجرایی،تصریح کرد: مشخص کردن وزن، سهم و نقش دولت در اقتصاد و تطبیق آن با سیاست های کلی اصل 44 بسیار حائز اهمیت است؛ما نیز در مقابله با تحریم‌ها مواظبیم تا اقتصاد کشور دولتی نشود، دشمنان درصدد تا اقتصاد ایران را به دهه‌های 1360 تا 1370 هدایت کنند. بنابراین اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 بسیار راهبردی است.

وی تصریح کرد: رفع تبعیض مالیاتی میان‌ بخش‌های عمومی و خصوصی از موارد مهم اشاره شده در قانون بودجه است.

برخورد با بازار مکاره

وزیر اقتصاد در ادامه این نشست با اشاره به عملکرد مرکز مبادلات ارزی،گفت:عملکرد این مرکز نشان از فعالیت خوب این مرکز دارد،هم‌اکنون عرضه ارز در مرکز مبادلات با اولویت‌های مختلف ادامه دارد و این اقدامات تا ایجاد نقطه اطمینان میان بنگاه‌های اقتصادی تداوم پیدا می‌کند.

او تاکید کرد: اهمیت مقابله مرکز مبادلات ارزی با بازار مکاره بسیار بالا است، از همین رو باید تلاش کنیم تا ارز حاصل از صادرات غیر نفتی وارد این مرکز شود. بنابراین برخوردها با بازار مکاره ارز با کاهش سوددهی در آن ادامه می‌یابد.

به گزارش ایلنا، حسینی با اشاره به فعالیت اخیر بورس و بازار سرمایه خاطرنشان کرد: موفقیت‌های کنونی بازار سرمایه مرهون افزایش صادرات غیرنفتی، افزایش اعتماد مردم به بورس، اتخاذ سیاست‌های صحیح و ورود فعالان بورس برای خرید تضمینی است.

به گفته وی با قوت هرچه بیشتر بازار بورس به دنبال محدودیت و کاهش نوسانات ارزی هستیم و امیدواریم هم زمان با رکوردشکنی بورس سایر بخش‌ها رونق و بهبود یابند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
0
0
هر دم از اين باغ بري مي رسد!!!!
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
0
0
آقای وزیر اقتصاد ! اقتصاد ایران را طی مدت 7 سال شدیدآ وابسته به فروش نفت کردید ( و اسم آن راهم درآمد نفت!! گذاشتید) حالا می خواهید بدون نفت آن را اداره کنید ! آیا واقعآ این حرف را صادقانه و بر اساس باور می زنید ؟ شما و امثال احمدی نژاد فقط دریک اقتصاد با پول فراوان نفت فادر به صدارت بودید ! بدون نفت و رانت محال است شما کاری بکنید!

نمونه اش حال وروز این روز های اقتصاد است!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
0
0
مگر قبلا که نفت 10 دلاری 100دلار شد تغیری درزندگی مردم داده شدچه بسا اگر نفت بشگهای 200دلار هم بشود باز هم همان است !حالا اگر کم بیاورید از همین تکه نان خشک مردم هم مالیات میخواهید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
0
0
چه راه هوشمندانه ای فقط از کدام درامد چقدر مالیات قرار است بگیرید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
0
0
واقعا ممنونم.چقدر شما به فکر مردمید.مردم تو خرج خودشون موندن.کارخونه ها پشت سر هم دارن ور شکست می شن.
اون وقت مالیات رو هم می خواهید زیاد کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
0
0
یک کلام بگویید اشتباه کردیم وصادقانه بگویید ما و سایر اعضای هیات دولت در حد و اندازه مدیریت کشور نبودیم و این فلاکت حادث شده ملی ناشی از سوئ مدیریت و بی تجربگی و شعار زدگی ما بوده است و استعفا بدهید.لطفا مردم را بیش از این به دردسر نیاندازید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
0
0
جناب حسینی اگر نتوانید با نفت و طلا و...... مملکت را اداره کنید بهتر است است از پستتان استعفا دهید چون دیگر برای مردم پولی نمانده که مالیات بیشتری بدهند .در زمانی که مرغ را از مردم میربایند یعنی فاجعه یعنی 95 درصد مردم زیر خط فقر هستند شما بگونه فردی شده اید که در مرداب گرفتار شده و بیهوده دست و پا میزند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
0
0
من تا بیاد دارم در فشار و تحریم و ریاضت بوده ایم ! مدام کاهش حقوق و افزایش تورم و بیکاری ! چه تفاوتی بین ما با این همه منابع و کشورهای فاقد منابع است ؟ چه زمانی دوره رفاه و آسایش ملت ایران فرا می رسد ؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
0
0
حسینی امد..................... از راه دور آمد، با نظرات غیر کارشناسی و دیکته شده آمد.........اما علم اقتصاد با او نیامد........ بالا رفتیم ماست یا دوغ بود، قصه ما همین بود.
تا یک روز دیگه و یک قصه دیگه، همه شما گلها را به خدای بزرگ می سپارم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
0
0
با امید دیدن روزی که مسئولان دلسوز و توانمندی در راس امور قرار گیرند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
0
0
یکی از بارزترین نشانه های وجود عقل در هر انسانی اعتراف به اشتباه و عذر خواهیست. حال با این ملاک شما خود قضاوت کنید.
الحق که ایران بهشت مدیران بی لیاقت است.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
0
0
آقای وزیر مارا به خیر تو امیدی نیست شر مرسان!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
0
0
ایشان که در قبال اقتصاد مسئولیتی را بعهده نمی گیرند و مسئولیتی ندارند و فقط اسم وزیر را یدک می کشند پس برای ایشان فقط شعارش باقی مانده است (وزیر اقتصادی که بگوید دلار 1000 تومان و 10 هزار تومان برای ما فرقی نمی کند ایا وزیر است؟ وزیری که نمی فهمد چه می گوید ایا...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
0
0
وقتی قرار نیست مسئولی به خاطر تحمیق مردم و ارائه گزارش هایی که توهین به شعور ملی است مورد مواخذه هیچ مقام، نهاد و دستگاهی قرار نگیرد باید منتظر باشیم از صدر تاذیل دولت با پررویی تمام به جای عذر خواهی و کناره گیری ازسمت هایی که شایستگی آن را ندارند به دوربین تلویزیون خیره شوند و یکسره دروغ بگویند. دروغ هم که دیگر جزئ گناهان کبیره نیست. وای بر ملت بی تفاوت .و مجلس سوداگر!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
0
0
بله وقتی از من دانشجو 2 میلیون تومان مالیات ناحق بگیرند بایدم ایندر پررو بشین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
0
0
گل بود به سبزه نیز آراسته شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
0
0
نمیدانم در این احوال سنگ پای قزوین از خجالت در کجا پنهان شده!!!!!!!!
آخه از این کف دست که مویی نداره چهجوری می خای مو بکنی!
نون نداریم سر سفرمون مالیات چی باید بدیم!
والا من تو این حجب و حیایی بی پایان دولت محترم موندم بخدا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
0
0
کل اقتصادتون روی نفت می چرخه
مالیات چی رو می خواهید بگیرید.
و از همه مهم تر از کی می خواهید مالیات بگیرید. تا حالاچه کار می کردید که از اونهایی که باید مالیات می گرفتید نگرفتید.
ولی یادتون بود از ما کارمندان با چندغاز حقوق مالیات را کسر کنید.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین